Espanyol

Els cent dies de Vicente Moreno

Espanyol. El tècnic de Massanassa ha fet fer un gir copernicà a l’entitat capgirant la mentalitat i l’exigència

Fa cent dies, Vicente Moreno era presentat com a nou tècnic de l’Espanyol. El preparador de Massanassa es convertia en el pal de paller del projecte de l’ascens signant un compromís de llarga durada amb el conjunt barceloní que s’estira fins als tres anys. “Tenia molt clar que havia de pujar a aquest carro i per què hem vingut: l’Espanyol ha d’estar a primera divisió.” Aquesta frase del tècnic, el dia de la seva presentació, resumeix perfectament la claredat d’idees. Des del primer moment, Vicente Moreno ha vingut a fer feina. El full de ruta del seu primer periple per la banqueta ha estat reeixit. L’equip és primer amb 26 punts. És el conjunt més golejador i el menys golejat de la categoria i la projecció de punts s’enfila fins als cent punts. El creixement sostingut del projecte de Vicente Moreno és de llarg recorregut i aquests cent dies són com un petit aperitiu abans d’endinsar-se en els plats principals. Però aquest entrant serveix per veure quins són els ingredients amb què ha treballat i treballarà.

El pal de paller del canvi és el treball psicològic que ha fet amb la plantilla des del primer dia de pretemporada per despullar-se dels fantasmes del passat. “Dono molta importància a l’aspecte mental. Et trobes molts aspectes negatius (després d’un descens), però crec que en aquest procés cal deixar això oblidat i pensar en el que arribarà. L’Espanyol és un club que té moltes possibilitats i això és el que hem de pensar. Il·lusió per millorar, i per això és molt important el cap. El fet que els resultats hagin estat positius també ajuda mentalment perquè es puguin oblidar les coses negatives d’altres temps”, va resumir ahir el tècnic, que passava de puntetes per l’efemèride de la seva arribada. “Veig que el temps passa molt de pressa. Però cent dies no són res. Tinc molta il·lusió que l’equip pugui millorar perquè hi ha marge.” Aquesta exigència, gravada amb foc, és l’altre segell d’identitat de l’estil de Vicente Moreno. Guanyar sota qualsevol circumstància de partit, tenint en compte la grandesa del club i el pes de l’escut. Un pedigrí, el pes de la samarreta, que no s’ha de confondre amb pèrdua d’humilitat, tot al contrari. El tècnic de Massanassa ha dotat els seus deixebles d’una mentalitat d’equip gran i esperit d’equip petit i combatiu. Una barreja que el converteix en el conjunt camaleònic capaç de desplegar un joc exuberant contra el Màlaga i refugiar-se en el patiment necessari per sumar els tres punts contra el Lugo. “Al final, si els jugadors estan oferint un nivell, és perquè el tenen i no és gràcies a ningú. Un entrenador ha de ser un provocador de rendiment. Busquem provocar aquest rendiment, però, per fer-ho, cal que aquest nivell hi sigui. Estem en aquest procés, però podem anar a més”, assenyalava ahir el tècnic, que s’ha convertit en el guia i el pal de paller del canvi de mentalitat d’un Espanyol que va a totes.

LA RECEPTA

Discurs ambiciós i d’exigència diària que els jugadors han fet seu des de la humilitat

EFEMÈRIDE

“El temps passa de pressa, cent dies no són res, tinc il·lusió que l’equip millori”

El Fuenlabrada, una pedra de toc de nivell

L’Espanyol jugarà demà contra el Fuenlabrada. Un partit complicat contra un equip que no ha perdut cap partit a casa, amb un balanç de dues victòries i tres empats, i que està instal·lat en zona de play-off. A més, només ha encaixat dues derrotes en onze jornades. L’Espanyol i el Mallorca són els únics que el superen en aquest apartat, amb una derrota en aquest inici de campionat. Tots aquests factors deixen patent la fiabilitat del Fuenlabrada. “Això et diu la dificultat que té aquest equip. Ho diu l’estadística i també el seu joc. Ha lluitat per entrar en el play-off fins a l’últim moment. És un equip que manté la línia en joc i entrenador. És un molt bon equip de segona. Necessitem guanyar, però no per trencar cap estadística, sinó perquè sortim sempre a guanyar i volem els tres punts”, va explicar Vicente Moreno, que va introduir un possible canvi de dibuix tàctic. “Sempre que juguem contra un equip mirem les seves virtuts i característiques. Hi ha un percentatge elevat de partits en què pensem en nosaltres, però també mirem el rival i adequar algunes coses. És un rival que fa moltes coses bé i tenen un gran físic; moltes vegades, cal tenir-ho en compte.” Per a aquest duel el tècnic va confirmar que no podrà disposar de Wu Lei ni de Keidi, lesionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)