Espanyol

La fiscalia denuncia dos aficionats de l’Espanyol

Xenofòbia. Pels insults racistes a Iñaki Williams. És la primera querella per Delictes d’Odi en un camp de futbol. El club blanc-i-blau ha fet un comunicat on torna a condemnar aquests actes

La Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona s’ha querellat contra dos aficionats de l’Espanyol pels insults racistes al davanter de l’Athletic Club Iñaki Williams durant el partit jugat al RCDE Stadium el passat 25 de gener. El coordinador de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, detalla en l’escrit que diversos afeccionats van cridar ’uh, uh, uh, uh’ durant el canvi de Williams: “Onomatopeia que imita el so emès pels micos i que, com és públic i notori, ha estat proferit en diverses ocasions per grups d’afeccionats de diferents països per a menyscabar la dignitat de futbolistes de raça negra”, diu el fiscal en el seu escrit. La documentació de la fiscalia també explica que el jugador, en ser substituït del camp de joc, “va rebre d’un sector de la graderia crits de menyspreu cap a la seva persona amb la indubtable intenció d’humiliar-li i lesionar la seva dignitat per motius racistes”.

Els atestats de Mossos d’Esquadra a partir d’aquestes recerques fetes a partir del material audiovisual que va facilitar l’Espanyol van identificar a tres persones: un menor i altres dos aficionats adults contra els qui es querella la Fiscalia, que van ser citats a declarar en comissaria, davant el que J. C. M. A se va acollir al seu dret a no contestar, mentre que K. B. G. directament no es va presentar en la data per a la qual estava convocat.

El novedós de la situació és que es tracta de la primera querella que el servei de Delictes d’Odi de Barcelona ha presentat per insults racistes en la graderia d’un camp de futbol contra un jugador. Un canvi clar de registre i un antecedent molt clar del què pot acabar sent jurisprudència futura. Ara el cas està al Jutjat d’Instrucció 2 de Cornellà de Llobregat i que ja ha admès la querella i que obrirà diligències.

Comunicat Espanyol.

El club blanc-i-blau, després de conèixer el moviment de la fiscalia, ha tornar a reiterar la seva condemna per aquestes possibles fets racistes de dos aficionats. Una condemna que ja va fer pública en el seu moment el passat gener i ha tornat a fer visible avui en un comunicat. “El RCD Espanyol de Barcelona vol tornar a condemnar rotundament i de manera explícita qualsevol mostra de racisme als camps de futbol” i ha afegit: “Com ja vam fer el mateix dia de partit contra l’Athletic de la temporada passada, la nostra entitat va actuar i actuarà de forma àgil i eficaç per assegurar que el nostre estadi sigui un espai per gaudir del futbol”. En aquest sentit, el club recorda que “va col·laborar de forma estreta amb LaLiga i les autoritats i va actuar de forma contundent en un curt espai de temps”.

Williams, satisfet.

El davanter de l’Athletic s’ha mostrat satisfet amb la decisió de la Fiscalia: “Estem en una societat en la qual ha d’haver-hi canvis i aquest és un d’ells. Estic molt content amb la fiscalia que s’ha querellat contra els individus que em van ofendre amb insults racistes”, ha dit a través de les xarxes socials un Williams que considera que la fiscalia ha fet “un pas molt important” i ha afegit: “Independentment del color de la pell, de la raça o de la ideologia, crec que tots som iguals i per això ens hem de respectar els uns als altres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)