Espanyol

Una victòria per inèrcia

Espanyol. Els blanc-i-blaus signen un còmode triomf contra el Castelló i tanquen la primera volta com a campions d’hivern, amb 45 punts. Melamed i Javi Puado, els golejadors del planter

Espanyol 2 Castelló 0

ESPANYOL:Diego López; M. Llambrich, David López, Calero, Pedrosa; Keidi Bare (Pol Lozano, 86’), Darder (Mérida, 74’); Embarba (Vargas, 86’), Melamed (Melendo, 63’), Puado (Wu Lei, 74’); RDT.CASTELLÓ:Álvaro Campos; Guillem Jaime, Iago Indias, Gálvez (Castells, 83’), Satrústegui, Marc Mateu; Señé, Paulo Fernandes (Rubén Díaz, 60’), Arturo Molina, Fidalgo (Jorge Fernández, 60’); Zlatanovic (Ortuño, 60’).GOLS:1-0 (7’) Melamed; 2-0 (35’) Javi Puado.ÀRBITRE:De la Fuente Ramos T.G.: Melamed (30’); Mérida (79’).

L’Espanyol va aconseguir un triomf per inèrcia contra el Castelló. El conjunt blanc-i-blau, tot i jugar a mig gas, va obtenir els tres punts i es va proclamar campió d’hivern. No li va caldre prémer l’accelerador. Les diferències entre el conjunt de la Plana Baixa i els catalans eren evidents, i aquesta disparitat de plantilles es va fer palesa des del primer minut. Només era necessari materialitzar un triomf que entrava dins dels pronòstics. El líder ho és per la qualitat dels seus homes i el Castelló navega per la part baixa de la taula i amb la permanència com a únic objectiu després de pujar a segona divisió havent passat molts anys rodolant pels inferns. La diferència era notable i nomes calia foradar la porteria castellonenca. Nico Meldamed, titular ahir en detriment de Melendo, va marcar el seu tercer gol del curs caçant una pilota morta al cor de l’àrea amb què va afusellar Álvaro Campos. Gol matiner que va certificar les diferències de joc i de sensacions entre els dos equips. El gol va donar més tranquil·litat a l’Espanyol tot i que el Castelló va fer un intent de remuntada. Diego López va evitar l’empat en una bona rematada de cap de Zlatonovic. Era un miratge. L’Espanyol va continuar mortificant una dèbil defensa visitant que feia aigües per tots els cantons. Óscar Cano, el tècnic castellonenc, es lamentava per la feblesa dels seus homes. Pedrosa va filtrar una deliciosa assistència des de l’esquerra que RDT va recollir, però va fallar tot sol. El madrileny va perdonar el segon. El duel era un monòleg blanc-i-blau i era qüestió de temps que arribés un altre gol. Una nova imprecisió de la defensa del Castelló va propiciar el segon de la nit. RDT va fer una jugada per la banda i va centrar la pilota. La defensa visitant no aconseguia refusar-la, i el més murri, Javi Puado, hi va ficar el peu i la va enviar al fons de la xarxa. Quart gol del davanter barceloní, que està fent una gran temporada. Ferm en la titularitat, està trobant el premi del gol gràcies a la regularitat i la confiança. És el novè jugador més utilitzat per Vicente Moreno i no és casualitat. Les seves prestacions van a més en cada partit i s’està acostant al futbolista del Saragossa.

L’Espanyol va deixar liquidat el partit en la primera part i la segona va ser un passeig per degustar el títol de campió d’hivern, que si bé és honorífic i no serveix per aconseguir l’ascens directe, sí que posa distància respecte al Mallorca, que ahir va perdre contra Las Palmas. Males prestacions del conjunt balear, que només ha aconseguit un punt dels últims nou. El forat només és de tres punts, però tot marge és important en una lliga en què els petits detalls seran poderosos. I és que l’Espanyol, el Mallorca i l’Almeria són ara mateix els tres equips que lluiten per l’ascens directe. Després d’aquests tres conjunts, la diferència es pot fer abismal en les properes jornades. L’Espanyol, arribats a l’equador de la lliga, ha fet la feina de manera més efectiva que brillant. La segona divisió no és un camí abonat per al barroquisme o per a l’estètica. El primer que ho sap és Vicente Moreno, que ha configurat un bloc combatiu per sumar punts amb la rutina d’un funcionari: 45 en la primera volta, que permeten fer una prospecció de 90 punts a finals de maig. Aquest Espanyol camina a còpia de rècords. I és que l’ascens directe obligarà a fer números mai vistos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)