Girona

Els obstacles, protagonistes

Tot i estar fora del ‘play-off‘, el Girona acaba la primera volta amb la sensació d’haver superat les múltiples inclemències que s’ha trobat pel camí

La sisena posició és, ara mateix, a quatre punts de distància

Des de l’inici de la lliga, els obstacles que s’ha trobat al davant el Girona han estat la tònica jornada rere jornada i han marcat, irremeiablement, l’esdevenir de l’equip en la primera volta. I és que els imprevistos s’han succeït en un curs que ja va començar malament, amb el cop de l’ascens perdut contra l’Elx encara per assumir. Només 34 dies havien passat des de la final del play-off, quan l’equip va iniciar la nova lliga amb més de mitja plantilla sense saber si continuaria i fitxatges per fer-se. No va ser fins al tercer partit que el grup va quedar tancat i va ser definitiu, però això no va posar fi als maldecaps ja que després el tècnic, Francisco, amb la missió de formar un conjunt pràcticament nou, va anar veient com les inclemències, en forma de lesions i recurrents sancions, llastraven el seu equip. Les circumstàncies, doncs, haurien pogut hipotecar –molt més– les possibilitats d’accedir al play-off i mantenir vigent el retorn a primera, però els blanc-i-vermells van resistir per acabar la primera volta en una posició còmoda en la classificació pel que fa al descens (deu punts) i encara vius pel que fa a les possibilitats d’entrar a les posicions que permeten disputar la promoció (quatre).

Tot plegat ha propiciat que el trajecte del Girona en aquesta primera meitat de campionat hagi estat irregular, tant pel que fa a resultats com a joc. Sense poder tenir pràcticament mai la plantilla al complet ni haver pogut donar continuïtat a un mateix onze, l’equip orientat per Francisco continua a la recerca de la seva millor versió, aquella que l’ha de portar a assolir una fiabilitat que li permeti aspirar a l’ascens, encara que sigui pel camí llarg. El principal problema que estan mostrant els blanc-i-vermells és de cara a gol, ja que, amb 16 dianes, són el tercer equip de la lliga que menys n’anota i només l’Alcorcón i l’Albacete, que estan en descens, en sumen menys –n’han marcat 12–. En la majoria d’enfrontaments l’equip dirigit per Francisco ha presentat moltes dificultats per generar situacions de gol, i aquest aspecte del joc és un dels dèficits més importants. A l’altra porteria sí que s’ha mostrat més resolutiu, comandat per un Juan Carlos sota pals que viu un gran moment i que està encaixant poc; 17 gols ha rebut el Girona, que en nou de les 21 jornades disputades ha aconseguit deixar la porteria a zero.

Els 30 punts que acumula fan d’aquesta primera volta un tram sense estridències en el context històric del club. La d’aquest curs és la sisena millor primera volta del Girona en la categoria de plata de les onze que ha disputat. En el passat més recent, comparada amb la de la temporada anterior (2019/20) és molt similar pel que fa a punts –en va fer 31–, però aquesta la superioritat dels de dalt és molt més important, la qual cosa deixa l’ascens molt més lluny que aleshores tot i gairebé calcar els registres. Mirant altres campanyes, en l’actual a aquestes altures té nou punts menys que en la de l’ascens (2016/17), en què va acabar la lliga segon, però cinc més que en l’anterior (2015/16), en què va acabar classificat i lluitant per ser a la màxima categoria en el play-off. És l’única vegada que fent menys de 30 punts en la primera volta els blanc-i-vermells han acabat a dalt, mentre que hi ha un precedent, el de la campanya del debut a plata(2008/09), en què després d’una primera meitat similar a aquesta, amb 31 punts, l’equip va acabar a baix.

Els catalans de la categoria de plata, a tres velocitats diferents

R.M/ A.R

Mentre que el Girona intentarà lluitar pel play-off, l’Espanyol i el Sabadell tenen fites diferents. El conjunt blanc-i-blau comanda la classificació amb la fermesa que li dona el lideratge i ha complert el guió de clar favorit per a l’ascens directe. És primer en solitari, amb 45 punts, i té la plantilla més potent de la categoria, però ni aquest ritme excel·lent li servirà per viure amb comoditat una segona volta en què el Mallorca i l’Almeria el vigilen de molt a prop, amb números pràcticament calcats. D’altra banda, el Sabadell tenia clar des del principi que el seu objectiu és la permanència, en un curs que va començar amb un calendari molt dur, amb zero punts de quinze. Les coses han anat millorant i els vallesans han acabat la primera volta fora dels llocs de descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)