Espanyol

Montilivi, estadi talismà

Espanyol. Els blanc-i-blaus sempre han guanyat al feu del Girona i totes les seves visites han tingut un denominador comú: cicatritzar ferides

L’Espanyol visita aquest dissabte Montilivi. L’estadi gironí és un feu que porta bons records als barcelonins. Sempre que hi han jugat un partit oficial l’han guanyat. La història dels enfrontaments és curta i només es limita a dos partits a primera amb sengles victòries.

El primer triomf es va gestar amb David Gallego a la banqueta el 22 d’abril del 2018. Els blanc-i-blaus hi arribaven en hores baixes després de la destitució de Quique Sánchez Flores. El tècnic surienc es va estrenar a Montilivi amb un solvent triomf gràcies a dos gols de Gerard Moreno. Era la fi de tres derrotes consecutives i cinc partits sense veure porteria. Aquell partit va revitalitzar l’Espanyol, que va acabar la lliga signant una ratxa excel·lent de 13 punts de 15 possibles amb David Gallego.

La història es va repetir un any després, el 6 d’abril del 2019, aquesta vegada el botxí blanc-i-blau del Girona va ser Sergi Darder, que va marcar un gol i en va forçar un altre (gol en pròpia porta de Bono) després d’un bon xut. Una victòria més treballada que l’estrena del curs anterior. Els gironins van empatar el partit amb un gol de Stuani de penal i no va ser fins al 89’ que la balança es va decantar a favor dels visitants. Més enllà del resultat, aquell triomf va ser un punt d’inflexió per al conjunt entrenat per Joan Francesc Ferrer Rubi, que va fer un final de curs apoteòsic amb una classificació per a l’Europa League inclosa. El Girona va enfilar el camí contrari: un final de lliga horrorós el va portar a segona divisió després de dos anys a l’elit.

No han passat ni dos anys d’aquell últim partit a Montilivi i la història dels dos equips és ben diferent. Ara es veuran les cares a segona divisió per primera vegada en feu gironí. L’Espanyol arriba, de nou, amb dubtes després de la seva eliminació en la copa. Els deixebles de Vicente Moreno van donar una pobra imatge contra l’Osasuna. De fet, no van ni competir en un partit que els navarresos van guanyar sense despentinar-se. L’Espanyol va presentar un onze farcit de suplents i el tècnic de Massanassa ja va emfatitzar després del partit que calia separar competicions i concentrar-se en la lliga. Un campionat on l’Espanyol té com a objectiu pujar a primera.

El primer tram de campionat s’ha solucionat amb bones prestacions i el lideratge a la butxaca. Però res està fet i Mallorca i Almeria vigilen de prop els blanc-i-blaus. Un dels tres equips, tot i l’excel·lent temporada que estan fent, es quedarà sense el premi gros de l’ascens directe.

Ara l’Espanyol espera guarir les seves ferides de la copa i demostrar que continua sent un equip fiable en la lliga. Per demostrar-ho i evitar que s’encenguin les alarmes d’una nova crisi haurà de sumar els tres punts i continuar la tradició blanc-i-blava i l’efecte talismà que provoca cada victòria a Girona.

Gallego va portar la tranquil·litat el 2018 i Rubi va acabar a Europa el 2019. Ara Vicente Moreno espera que un triomf a Montilivi sigui el pròleg cap a l’ascens a primera. Un objectiu inexcusable per a l’Espanyol.

PRIMER TRIOMF

Gallego debutava a la banqueta i va guanyar amb dos gols de Gerard Moreno

SEGONA VICTÒRIA

Rubi va veure com el triomf a Girona era la rampa per acabar el curs en l’Europa League
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)