Girona

El repte és repetir-ho

El Girona comença la segona volta amb la intenció de tornar a frustrar l’Espanyol, sorprès en el duel de la primera volta (18.15 h)

Les baixes de Terrats, per Covid, i Gumbau condicionen el plantejament de Francisco en la primera cita d’una setmana molt exigent entre lliga i copa

No hi hauria millor manera per superar l’encallada en la lliga i començar amb energia la segona volta i una setmana carregada i exigent que fent tornar a caure el favorit número u i líder solvent de segona A. El Girona rep l’Espanyol (18.15 h) conscient de la dificultat del repte però convençut que viu un moment millor que el que reflecteix la ratxa de punts (dos dels últims 12). I si va ser el primer i únic visitant que va sumar els tres punts a l’RCDE Stadium, en un duel que va afrontar amb nou baixes (1-2), avui també té arguments per fer patir un equip que s’ha acostumat a sortir somrient de Montilivi.

Més puntes que mitjos

El Girona, que durant bona part de la primera volta ha trobat a faltar la continuïtat dels davanters –sobretot del líder de l’equip, Cristhian Stuani–, té avui totes les armes ofensives a punt. En canvi, Francisco té més problemes al mig del camp, perquè a la sanció de Gumbau s’hi ha afegit l’absència per Covid-19 de Ramon Terrats. I la del barceloní no és una baixa menor, perquè la seva entrada al mig del camp a Ponferrada va deixar molt bona sensació, tant per part seva com de l’equip, més equilibrat i amb més aportació ofensiva dels interiors. Satisfet de la millora de l’equip a El Toralín, era fàcil pensar que Francisco consolidaria el 4-3-3. Ara, però, sense Terrats ni Gumbau i amb menys peces al mig, ja no és tan clar. I tenint a punt Stuani, Mamadou Sylla i Nahuel Bustos, el tècnic té l’alternativa de recuperar l’esquema amb dos davanters de referència i extrems, aprofitant el bon to de joves com Pablo Moreno i Valery, protagonista fa una setmana en la copa.

L’Espanyol va fer un mal paper en la seva última cita, eliminat de la copa per l’Osasuna (0-2). En la lliga, però, l’equip de Vicente Moreno ha arribat a mig curs amb 45 punts. Líder solvent, el conjunt blanc-i-blau està fent bones les expectatives, tot i que no es pot relaxar perquè el Mallorca i l’Almeria són a prop. El millor equip local (nou victòries, un empat i una derrota) perd un pèl de fiabilitat lluny del seu estadi (cinc victòries, dos empats i tres derrotes) i va perdre en l’última sortida, amb polèmica, a Las Palmas (2-1). El líder es presenta a Montilivi amb el dubte del central Lluís López. Si no està a punt, Cabrera formarà parella a l’eix amb David López. L’amenaça la capitalitza RDT, tot i que està destacant el rendiment de Javi Puado i l’aparició del jove Nico Melamed, la sensació del moment.

Luna allarga la baixa

El Girona no recupera encara Juanpe, que no hauria de trigar gaire més a jugar, ni tampoc Antonio Luna. El lateral, però, ha vist agreujada la seva situació. Estava en la recta final de la recuperació d’una lesió al quàdriceps de la cama esquerra que es va fer el 14 de desembre contra el Rayo, però ha recaigut, segons va anunciar ahir el club, que situa el període de recuperació aproximat en un mes més. Luna ha estat condemnat aquesta setmana a dos anys de presó, juntament amb el futbolista de l’Eibar Sergi Enrich, per haver gravat i difós el 2016 un vídeo sexual sense el consentiment de la víctima. Els futbolistes no han d’entrar a la presó. Sense Luna, Enric Franquesa té tots els números per continuar-se fent seu el lateral esquerre, on Francisco ha apostat en la copa pel joveníssim Arnau Martínez, amb un rendiment destacat.

EL FAVORIT RESPON

Eliminat de la copa, l’Espanyol mana en la lliga, tot i que a fora no és tan fiable

DE PEGA

Luna recau de la lesió muscular que estava a punt de superar i estarà un mes més de baixa

PER ESPAVILAR-SE

Amb 2 punts dels últims 12, el Girona busca un impuls en l’inici d’una fase de lliga molt dura

L’ESQUEMA

Sense Terrats ni Gumbau i amb els puntes bé, el 4-3-3 que va funcionar no és tan clar

Terrats, positiu, ja estava aïllat

X.M.

Ramon Terrats es perdrà el partit d’aquesta tarda perquè va donar positiu per Covid-19. El mateix futbolista ho va fer públic a les xarxes socials, poc després que el club anunciés el positiu d’un futbolista, sense especificar-ne el nom. “Malauradament, he donat positiu en Covid. Em trobo confinat a casa, per sort sense cap símptoma. Amb ganes de tornar al més aviat possible a competir, però de moment hauré d’animar l’equip des de casa”, explicava el jove barceloní, que tenia tots els números de ser titular després del bon paper ofert a Ponferrada. Terrats, que no va jugar el duel de copa contra el Cadis, estava aïllat feia uns dies per un positiu en el seu entorn familiar, per la qual cosa no hi havia risc d’un contagi massiu a la plantilla. És el segon cas d’un futbolista blanc-i-vermell aquesta temporada, després d’Ibrahima Kébe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)