Girona

Una parada per créixer

El Girona rep el Vila-real en els vuitens d’una competició que, en aquest punt, ja no el molesta tant

L’equip blanc-i-vermell no renuncia a passar l’eliminatòria i el duel representa una altra oportunitat per seguir agafant rodatge i evolucionant amb la mirada en la lliga

L’arrencada en la copa va ser per al Girona pitjor que un mal de queixal. Enmig de la voràgine de partits en què s’ha convertit aquesta temporada la lliga, amb la infermeria a vessar, amb jugadors afectats per la important càrrega de minuts que acumulaven i abans de Nadal, es va presentar la competició del KO amb un desplaçament a Segòvia. En aquell moment, amb la lliga com a prioritat, cosa que no ha canviat, el matx feia gairebé més nosa que servei, però l’equip blanc-i-vermell, farcit de no habituals, va complir i va eliminar (0-2) la Gimnástica Segoviana. En la fase següent, va eliminar el Lugo (2-1); en un context similar i també amb important protagonisme dels menys habituals, se’n va sortir a la pròrroga per plantar-se als setzens de final. Allà, l’última parada en el trajecte del conjunt gironí en la copa de moment, es va trobar amb el Cadis, de qui també es va desfer (2-0) ja amb presència de jugadors de més pes com Bernardo, Samu Saiz i Stuani. Aquell duel contra els andalusos va molestar menys que els anteriors, ja que es va disputar cinc dies després de l’última jornada de lliga i a una setmana de la següent, per la qual cosa l’equip va poder descansar, però sense excés perquè si no haguessin jugat haurien estat 14 dies aturats. A més, i sobretot, va servir perquè diversos futbolistes agafessin rodatge, minuts i confiança, alhora que la victòria va reforçar el grup en un moment que ho necessitava.

I és en aquest punt en què es troba l’equip orientat per Francisco, amb una altra oportunitat per seguir creixent des del punt de vista competitiu, cosa que repercutirà en la lliga, el que li importa, i també en l’equip i el club, amb la possibilitat d’accedir a uns quarts de final que es tornarien a disputar a partit únic a Montilivi amb unes històriques semifinals a l’horitzó. L’empresa, però, és complicadíssima. Per poder-hi somiar, el Girona haurà d’eliminar avui (21 h, DAZN) un dels equips més potents que queden en el torneig, el Vila-real, que va ser precisament el seu botxí el curs passat en els setzens de final (0-3). Per al duel d’aquesta nit, els gironins només tenen les baixes de Luna i Juanpe (lesió) i Ramon Terrats (Covid), per la qual cosa Francisco té gairebé tota la plantilla disponible. Tot i això, s’entreveu continuïtat per a futbolistes que han tingut un paper principal en la copa i menys participació en la lliga, com Muric, Ramalho, Yan Couto, Ibra, Valery i Nahuel. La resta de l’alineació la podrien formar futbolistes com Sylla, Gumbau i Yoel Bárcenas, que no han entrat tant darrerament, amb Bueno o Bernardo en un central i Franquesa al lateral esquerre.

Baixes al Vila-real

Cinquè classificat i un dels millors equips de la primera divisió, el grup que dirigeix Unai Emery no arriba en el seu millor moment a Montilivi. La baixa del seu màxim golejador, Gerard Moreno (10 gols), és la més sensible de les set que té.

EL PREMI

La classificació deixaria l’equip a una victòria a Montilivi de les semifinals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)