Girona

L’interrogant Sylla

El Girona arriba als últims dies del mercat d’hivern amb la incertesa al voltant del pitxitxi, seduït pel Mallorca

El club només s’ho rumiarà si hi ha una oferta bona, i la primera que ha fet el club balear és molt baixa

Francisco Rodríguez va fer jugar tot el partit de copa contra el Vila-real Mamadou Sylla, que va estar a punt de marcar un golàs de xilena, i va dedicar-li després unes paraules en la roda de premsa: “ Ha de tenir el cap aquí, perquè sap la il·lusió que tenim perquè segueixi creixent aquí.” El tècnic no vol perdre una de les sorpreses de la temporada, i màxim golejador de l’equip, però al vallesà l’han seduït des de fora. El Mallorca és qui més l’ha temptat, tot i que de moment la proposta balear és força més llaminera per al futbolista que per al club que en té els drets. El Girona no pensa ni regalar ni desprendre’s a preu de saldo del seu pitxitxi i, si no li arriba una oferta per pensar-s’ho, la idea és que continuï a Montilivi un dels actius principals en la lluita per aspirar a l’ascens a primera.

El Mallorca va avançar feina amb el futbolista, però la primera oferta que va fer arribar a Montilivi per endur-se’l arribava amb prou feines al mig milió d’euros, una xifra que el Girona no ha volgut ni estudiar. La incògnita és si, amb el pas de les hores i dilluns com a data límit perquè s’abaixa la persiana del mercat, el conjunt balear es decidirà a apujar l’oferta –Luis García Plaza vol un altre davanter després de la marxa d’Álex Alegría al Saragossa– o si algun altre club que s’havia fixat també en Sylla, i amb més potència econòmica que el Girona, es decideix a fer el pas.

Si hi ha una oferta prou potent per rumiar-s’ho, el Girona haurà de prendre una decisió que no és fàcil. Econòmicament, el club viu un context delicat, després d’haver aprovat un pressupost que preveu unes pèrdues de 8 milions d’euros i amb la venda de jugadors com un dels conceptes per matisar-les. Sylla, a més, va arribar lliure –amb un contracte per dues temporades– i un traspàs permetria fer caixa. Però s’haurà de sospesar bé, per la pèrdua esportiva que representaria l’adeu del vallesà, pitxitxi amb cinc gols –l’últim, l’1 de desembre–, ben adaptat i amb unes característiques molt benvingudes per a l’equip de Francisco. A més, s’hi afegeix el condicionant de l’escàs marge de maniobra que tindria l’àrea esportiva si li hagués de buscar un relleu. Ja no només l’econòmic –als clubs amb el límit salarial superat només els permeten gastar el 25% de la xifra que alliberen–, sinó també el temporal, amb el tancament del mercat dilluns a la nit. Amb la curiositat afegida que dissabte el Girona visita el Mallorca.

Allargar la incertesa generaria maldecaps a un club que va viure un mercat d’estiu ple d’entrebancs i amb operacions tancades al límit. De fet, el club va tancar el fitxatge de Sylla dies després que es tanqués el mercat, aprofitant que el jugador d’origen senegalès havia quedat lliure del Gant belga.

LA PRIMERA

El Mallorca va fer una oferta de mig milió d’euros que el Girona no ha volgut ni estudiar

SE’N PODEN AFEGIR

Altres clubs més potents que el Girona s’han fixat en el vallesà per perfil i rendiment

PER PENSAR-S’HO

Si la proposta econòmica és bona, el club l’ha de sospesar amb la pèrdua esportiva

EL TEMPS

El mercat es tanca dilluns i el marge de maniobra per a un hipotètic relleu s’escurça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)