Girona

Montilivi serà part d’una prova pilot per al retorn de l'afició

El Girona ja ha traslladat la proposta a la LaLiga i la presentaran conjuntament al CSD

El Girona participarà en una prova pilot, única a l’Estat, que té per objectiu que es puguin celebrar esdeveniments públics amb la seguretat que tots els organitzadors i participants estaran lliures de la Còvid-19 i no s’exposaran a cap risc d’infecció. La iniciativa, anomenada “Obrir Girona” la promou el Centre Blockchain de Catalunya, que està format per l’Ajuntament, la Universitat de Girona, les Cambres de Comerç de Barcelona i Girona i la Generalitat de Catalunya.

El club gironí s’ha afegit a aquesta iniciativa i l’ha traslladat a LaLiga perquè, treballant de manera consensuada, es pugui portar a la pràctica aquesta prova pilot en un partit a l’estadi. El Girona i LaLiga presentaran la proposta al CSD (Consell Superior d’Esports).

El projecte

El projecte “Obrir Girona”, que es desenvoluparà entre la darrera setmana de febrer i el mes de març, compta amb el suport del Col·legi de Farmacèutics, que s’ocuparà de validar i introduir en una innovadora aplicació de mòbil els certificats de les proves serològiques i les vacunacions (que tindran una durada de 6 mesos) o de fer les proves d’antígens a les pròpies farmàcies (amb validesa de 48 hores). Durant la prova pilot es portaran a terme un sèrie d’esdeveniments culturals, esportius, socials i comercials de primera magnitud, amb aforaments importants, però perfectament controlats sanitàriament. Per accedir a aquests esdeveniments, només caldrà mostrar la credencial digital personal. Els resultats del projecte “Obrir Girona” serviran de guia per obrir aquesta fórmula a la resta del país en els propers mesos.

L’AOKpass, la base del projecte, és al mateix temps una plataforma i una aplicació mòbil que utilitza la tecnologia blockchain. Permet als usuaris verificar de forma segura el seu estat de salut de cara a tercers, tot preservant la privadesa de les seves dades, que estan encriptades i no surten mai del propi dispositiu. Els certificats de salut o els resultats de les proves no es guarden en cap base de dades externa ni en cap sistema centralitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)