Espanyol

La segona onada del curs

Espanyol. Ha sumat tres derrotes en els últims quatre partits i necessita guanyar el Rayo per dissipar qualsevol mena de dubte al voltant de l’ascens

L’Espanyol, com a institució, afronta una temporada dura. Baixar a segona va ser un cop anímic i esportiu dur. Les altes instàncies del club, començant pel president, Chen Yansheng, són conscients que no es poden permetre cap mena de relliscada. Hi ha en joc el prestigi esportiu i la tranquil·litat econòmica que donaria l’ascens. L’Espanyol només té un pla: pujar a primera. “No preveiem res que no sigui l’ascens.” Aquest és l’axioma que diuen com un mantra els directius de manera pública o privada. El nivell d’exigència és màxim i tot el que no sigui pujar serà un fracàs total.

La primera onada

Aquest context fa que qualsevol derrota sigui un sotrac, i si arriba enllaçada amb una altra ja està instal·lat el clima de crisi esportiva. L’Espanyol necessita pujar i els contratemps són punyals per als jugadors, però, per damunt de tot, per a una afició que no vol patir amb l’ascens directe. La segona és una marató de 42 jornades. L’Espanyol ha arribat a l’equador de la competició instal·lat en el lideratge. Però és una primera posició que no té marge d’error. Ara mateix hi ha tres equips distanciats en tres punts: l’Espanyol, el Mallorca i l’Almeria. Fins ara, el camí del conjunt blanc-i-blau ha estat bastant planer, però hi ha hagut dos moments de dubtes, o més ben dit, de crisi de la parròquia blanc-i-blava. La primera onada va ser a finals de novembre. L’Espanyol va tenir una ratxa d’un punt de nou en lliga. Va empatar contra el Fuenlabrada (1-1) i va perdre contra el Girona (1-2) i el Leganés (2-0). Aquests resultats van apartar l’Espanyol de l’ascens directe durant un parell de jornades, però els deixebles de Vicente Moreno van dissipar els dubtes signant la millor ratxa de la temporada, amb cinc victòries consecutives: contra el Saragossa, el Cartagena, l’Sporting, el Logroñés i l’Almeria, en l’últim partit del 2020.

Mal inici d’any

L’Espanyol semblava que anava embalat després del triomf contra l’Almeria, però ha començat l’any de manera irregular, amb una derrota a Las Palmas (1-0) i dues derrotes més en la copa, contra l’Osasuna i contra el Girona (1-0) a Montilivi tot i fer una exhibició de joc ofensiu. L’únic contrapunt a les tres derrotes va ser la solvent victòria a casa contra el Castelló. Malgrat aquesta irregularitat que ha marcat l’inici d’any, els blanc-i-blaus encara mantenen el lideratge (tot i estar empatat a punts), però necessiten guanyar el Rayo per dissipar els dubtes. De fet, l’Espanyol mai ha enllaçat tres derrotes en tota la temporada, i l’anterior crisi de resultats la va tancar amb una ratxa de cinc partits i amb bon joc. Ara mateix, el gran aval dels homes de Vicente Moreno és el joc desplegat contra el Girona, que va apaivagar el mal joc mostrat contra Las Palmas i l’Osasuna. Toca reaccionar.

“Estem tranquils i en bona línia”

Adrián Embarba, un dels capitans de l’Espanyol, va sortir ahir en roda de premsa per intentar apaivagar els ànims després de dues derrotes. “Estem tranquils, en bona línia, ens entrenem de manera increïble. Busquem unió amb la nostra afició. Espero que la nostra gent estigui contenta a final de temporada amb el treball fet per l’equip”, va dir sobre els possibles dubtes en relació amb el rendiment de l’equip. Embarba va reconèixer que feia un temps que rendia a un nivell inferior però contra el Girona va tornar a agafar les bones sensacions. “Soc autocrític i m’exigeixo al màxim.” Ara, el davanter es veurà amb el Rayo, el seu exequip, que si guanyés se situaria a cinc punts dels blanc-i-blaus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)