Girona

BRIAN OLIVÁN

FUTBOLISTA DEL MALLORCA

“Aquí m’han donat confiança”

“Vaig trobar a faltar més oportunitats de les que em van donar”

“Teníem la millor plantilla de segona A, però el que et fa guanyar partits és l’equip i ens va faltar ser més un equip que individualitats”

No penso a reivindicar-me contra el Girona, ni de bon tros. Vull reivindicar-me tota la temporada

Brian Oliván (Barcelona, 1994) somriu. El lateral esquerre, que ja ha jugat més amb el Mallorca en aquesta lliga (1.110 minuts) que amb el Girona en la passada (676 minuts), torna a disfrutar del futbol en un equip que és un dels grans favorits a l’ascens –segon, empatat a 45 punts amb l’Espanyol–. Demà, al feu mallorquí (20.30 h), es veurà les cares de nou amb el seu exequip.

Com li va?
La veritat és que molt bé. Acabava de passar un any complicat a Girona, en què no vaig jugar gaire, o no tant com m’hauria agradat, i he trobat un lloc on m’han donat confiança i això és primordial perquè surti la millor versió del jugador. També acompanya que l’equip va molt bé, anem segons i estic molt content.
D’això li volia parlar, van com un avió. Quin és el secret d’aquest Mallorca?
El compromís que té cada jugador. Al final, han agrupat un conjunt de futbolistes que tenen molta ambició, que tenen moltes ganes de fer alguna cosa gran, i això és la base d’aquest equip. Jugui qui jugui, tothom pensa en l’equip, ningú pensa en individualitats; això és una cosa molt important.
Estan protagonitzant una gran temporada. Potser el que estan fent és el que s’esperava del Girona el curs passat. Què creu que va passar?
Teníem molt bons jugadors. Per mi la millor plantilla de segona divisió A de sobres. Però els noms no et fan guanyar partits. El que et fa guanyar partits és l’equip i crec que potser ens va faltar una mica això: ser més un equip que individualitats.
Van tenir quatre entrenadors però no van acabar d’arrencar...
Quan hi ha tants canvis d’entrenador és perquè alguna cosa no va bé. Els jugadors teníem gran part de culpa. Sí que és cert que teníem una responsabilitat; des del principi se’ns va posar com els favorits, amb el primer pressupost de segona divisió A, havíem de pujar a la jornada 15 com aquell qui diu..., hi havia pressió però no crec que ens superés. Sí que a vegades, com he dit, pensàvem més individualment que com a equip. I també vam començar malament. Un mal inici de temporada l’arrossegues perquè vas sumant pedres a la motxilla i al llarg de la temporada ja et condiciona perquè després el que va davant teu guanya i tu no pots fallar, has de guanyar, i així dues jornades seguides, tres jornades seguides..., i això és un afegit per poder atrapar els que estan damunt teu a la classificació.
Des del punt de vista individual, també m’ho deia, va ser difícil.
Sí, va ser un any complicat. Em trobava molt bé físicament i em veia molt bé. Quan vaig jugar crec que vaig respondre amb bones actuacions però em va faltar aquella continuïtat. Vaig trobar a faltar més oportunitats de les que em van donar.
Per què creu que van faltar aquestes oportunitats?
No ho sé. Jo no li ho puc dir. Hauria de preguntar-ho a una altra persona... No ho sé. Sí que és veritat que tenia Mojica, un jugador que havia fet grans temporades al club. Però també crec que quan les coses no van bé has de trobar solucions, i quan vaig jugar vaig fer-ho prou bé per tenir aquesta continuïtat que al final un jugador necessita per acabar de tenir confiança i mostrar el seu màxim nivell. Tinc aquesta espineta clavada, que no vaig gaudir de gaires oportunitats.
Aquest curs s’està reivindicant. I demà, contra el Girona.
No penso a reivindicar-me perquè aquest cap de setmana jugui contra el Girona, ni de bon tros. El Girona és un exequip meu, soc català, desitjo al Girona el millor; tant de bo pugui pujar a primera amb nosaltres. És un club que em va tractar molt bé i guardo molt bon record tant de jugadors com de persones que treballen al club; els tinc molta estima. Però sí que em prenc l’any per reivindicar-me, però no només contra el Girona sinó tota la temporada. Vull tornar a ser el Brian de l’any que vam fer play-off amb el Cadis.
Com veu el Girona?
És un dels equips que estaran a dalt, tard o d’hora. Estarà lluitant pel play-off i per pujar a primera divisió. Té jugadors d’un altre nivell, com en Cristhian [Stuani] o en Samu [Saiz], i crec que serà un rival molt difícil de batre. Potser no té tantes individualitats com l’any passat, però com a grup és més competitiu. Francisco els ha transmès aquest gen competitiu que té ell.
Quin partit s’imagina demà?
Serà un partit molt difícil. Nosaltres hem de saber portar-lo allà on volem, no deixar-lo jugar fàcilment, i quan tinguem la pilota fer-los moure d’una banda a l’altra per intentar trobar els punts febles que com tots els equips té.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)