Espanyol

David López deixarà els ’4 fantàstics’

Frenat. Haurà de complir sanció contra el Rayo i es perdrà el seu primer partit de lliga de la temporada

David López serà baixa diumenge davant del Rayo. El capità blanc-i-blau no podrà jugar davant el conjunt madrileny per acumulació de targetes grogues en veure la cinquena davant el Girona a Montilivi. Serà la primera vegada que el central es perdrà un partit de lliga aquesta temporada. Fins ara el santcugatenc ha estat un fix en les alineacions de Vicente Moreno. Primer en el doble pivot i després a l’eix de la defensa on s’ha refermat en l’últim tram de partits. D’aquesta manera, David López no podrà sumar la seva 23a participació en un full de ruta immaculat fins ara. El santcugatenc és el tercer futbolista més utilitzat per la plantilla amb un total de 1.783 minuts amb 21 titularitats i només una suplència davant el Cartagena on va jugar tota la segona part per donar relleu a Keidi Bare, titular aquell dia a Cartagonova.

Aquesta estadística el fa ser un dels ’Quatre fantàstics’ de la plantilla blanc-i-blava que ha participat en tots els 22 partits de lliga jugats fins ara. Una ratxa que es trencarà diumenge per la seva sanció. Així doncs, el capità blanc-i-blau deixarà de pertànyer a aquest grup de privilegiats. Un nucli dur i cada cop més exclusiu on només tenen opció de seguir figurant (si participen davant el Rayo) Diego López, Raúl de Tomás i Sergi Darder. Aquest trio ha participat en tots els partits de lliga jugats al llarg de la temporada amb l’única diferència de Diego López. El porter ho ha fet sempre des de l’onze titular i és l’únic jugador de la plantilla que ha disputat tots els minuts de joc de la present temporada. En total, O Pulpo acumula 1.980 minuts i, si res es torç, tornarà a fer el ple diumenge contra el conjunt madrileny.

Raúl de Tomàs, el pitxitxi blanc-i-blau, amb 12 gols, és el segon futbolista amb més participació en minuts amb 1.798. La diferència, respecte a Diego López, és que no va ser titular en dues ocasions davant de l’Oviedo i el Sabadell on va sortir a la segona part. La resta de partits ha sumat 20 titularitats, de les quals, 18 són consecutives convertint-se en un element essencial per les opcions d’ascens del conjunt barceloní.

L’últim d’aquesta nòmina de futbolistes que han participat en tots els partits de lliga hi trobem a Sergi Darde. El mig d’Artà és l’home que porta la batuta a la medul·lar i Vicente Moreno ho sap bé i per això ha buscat estimular el balear des del primer moment que va arribar a la banqueta. Darder ha anat de menys a més en aquesta lliga i la seva quota de protagonisme en ascens. És el cinquè jugador amb més minuts de la plantilla: 1.536. Ha entrat en l’onze inicial en 17 ocasions i des de la banqueta en cinc davant: Albacete, Mallorca, Mirandés, Tenerife i Saragossa. Unes xifres que el col·loquen amb una participació directa en les 22 jornades de lliga disputades fins ara, però el balear haurà de vigilar perquè està a una targeta de complir cicle de sanció.

En definitiva, només aquestes ’4 fantàstics’ han participat en tots els partits i demostren que són part essencial de l’equip de Vicente Moreno, la seva guàrdia pretoriana. Curiosament tots quatre configuren la columna vertebral de l’equip: Diego López en porteria; David López a l’eix de la defensa; Darder a la medul·lar i Raúl de Tomás a la davantera com la referència ofensiva de l’equip.

PARTICIPACIÓ TOTAL

El central, RDT, Diego López i Darde han estat presents en tots els partits de lliga

TOTS EL MINUTS

Diego López és l’únic que ha estat titular en tots els duels de lliga jugant-ho tot

EIX VERTEBRADOR

Els 4 formen l’essència de l’equip actual: porteria, defensa, mig i davantera

Fran Mérida, el cinquè home de Vicente Moreno

Fran Mérida va ser un dels fitxatges de l’Espanyol d’aquest estiu. El barceloní arribava per apuntalar la zona ampla de l’equip i dotar d’experiència a la plantilla per ser un gran coneixedor de la segona divisió. Mérida va tenir un pes específic en les primeres jornades quan es va convertir en un futbolista essencial a la medul·lar de l’equip. El seu rol dins de l’equip s’ha anat diluint, però continua sent una peça important com així ho demostren els números. És l’onzè home amb més participació de minuts en aquestes 22 jornades on ha diputat 999 minuts. Després dels ’4 fantàstics’ és el futbolista que ha participat en més partits amb un total de 21 repartits en 11 titularitats i 10 actuacions entrant des de la banqueta. Això el converteix, per dir-ho així, com en el cinquè home de la plantilla blanc-i-blava. Ha perdut la condició de titular, però Vicente Moreno sempre el vol tenir a mà per asserenar els partits o bé donar més mobilitat a la zona ampla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)