Girona

Els punts cotitzen a l’alça

El Girona necessita la victòria per reforçar la condició d’aspirant al ‘play-off’ i evitar que se li escapi un dels rivals més durs en la lluita (14 h)

El Leganés, revisat pel segell de Garitano, posa a prova a Montilivi la capacitat d’un equip que busca regularitat i més pólvora al davant

Quedaran encara divuit jornades i temps per a reaccions i encallades, però els punts comencen a tenir un valor alt, i més quan els busca un equip que ha de recuperar terreny i s’enfronta a un rival al qual aspira a atrapar. És el cas del Girona, que estrena horari (14 h) amb un partit de molta transcendència a Montilivi contra el Leganés. Els madrilenys, el tercer rival seguit que competia a primera divisió la temporada passada, tenen quatre punts més i un partit pendent, i l’única manera que té el Girona de pressionar-los és assegurant la victòria.

El conjunt de Francisco ha de millorar la productivitat ofensiva. Només ha celebrat 17 gols i troba a faltar els de Stuani, Nahuel Bustos i fins i tot el pitxitxi, Mamadou Sylla, encallat des de l’1 de desembre. Les prestacions defensives i la capacitat de resistència són òptimes, però un aspirant a l’ascens necessita tenir molt més verí al davant. Començar a mostrar regularitat i fiabilitat a Montilivi –la segona volta va arrencar amb triomf contra l’Espanyol– també és capital. Avui, arriba a Montilivi un equip que ha tingut en el rendiment a fora (10 punts de 33 possibles) el gran llast que ha costat el càrrec a Pep Lluís Martí.

La mateixa setmana d’haver perdut Jonas Ramalho (cedit a l’Osasuna) i haver-se quedat amb només tres centrals, Francisco recupera Juanpe Ramírez, inactiu des del primer partit de lliga, al camp de l’Sporting. L’únic lesionat ara és Antonio Luna. Tampoc hi serà Ramon Terrats, que ja ha superat el coronavirus però tot just ha fet un parell d’entrenaments amb l’equip.

Nou partits, cap derrota

El Girona mirarà d’allargar la bona ratxa de resultats contra el Leganés. Dels nou enfrontaments entre primera i segona A, els madrilenys no n’han guanyat cap, amb cinc triomfs gironins i quatre empats. L’última victòria va ser el 0-1 a Butarque l’11 d’octubre, en l’estrena golejadora de Mamadou Sylla –i de l’equip– després d’arrencar la lliga amb dues derrotes.

NOVETAT DESTACADA

Juanpe, absent des del primer partit de lliga, reapareix ara que Ramalho és fora

EL LEGANÉS

Garitano té el repte de millorar els números a fora, el gran llast de Pep Lluís Martí

Garitano: “Hem d’anar millorant”

X.M.

Avui s’enfronten els dos entrenadors que han rellevat Pep Lluís Martí els últims mesos. Francisco va substituir el tècnic mallorquí a Montilivi al juliol, i el basc acaba de tornar a Butarque després d’un pas breu i discret de Martí. “Quan hi ha una destitució, al principi costa, però el primer partit va ser amb victòria i continuem treballant amb alegria. Hem d’anar millorant, insistint en tot, però sense obsessionar-nos”, comenta l’entrenador que va dur el Leganés a primera, conscient que la millora a camp contrari és necessària. “Vam estar bé contra el Lugo, però ara juguem com a visitants, i aquí hem de millorar”. Garitano, com la gran majoria dels entrenadors de segona A, va elogiar el Girona. “Tenen una plantilla potent. Mantenen el talent, el mateix entrenador i la mateixa idea. El Girona sempre ha tingut grans equips i no serà fàcil, però ens hem de centrar en la nostra feina i ser cada vegada una mica millors. Sobretot a fora, on fins ara ens ha costat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)