Sense verí no s’hi arriba

El Girona reincideix en la falta de gol, torna a perdre i queda arraconat de la lluita noble, a set punts del sisè

Superior en la primera part, amb gol anul·lat pel VAR, l’equip s’apaga en la segona, es col·lapsa amb el 0-1 (75’) i acaba regalant el segon en l’última jugada

GIRONA 0 LEGANÉS 2

GOLS:0-1 (75’) Kevin Bua. 0-2 (92’) Kevin Bua.ÀRBITRE:Prieto Iglesias, del col·legi navarrès.VAR:Pérez Pallas.Targetes grogues:a Monchu (56’), mamadou Sylla (75’) i Samu Saiz (81’), del Girona.Targetes vermelles:cap.INCIDÈNCIES:Abans de l’inici del partit es va guardar un minut de silenci en record a Sergi Murga, exjugador i capità del Girona B. LOCAL: Juan Carlos Yan Couto Santi Bueno Bernardo Franquesa Cristóforo
Gumbau 80’ Monchu
Aday 80’ Mamadou Sylla
Samu Saiz
Yoel Bárcenas
Valery 67’ Stuani
Nahuel Bustos 67’
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Juanpe, Calavera, Ibra Kebé, Arnau.
VISITANT: Cuéllar Rodri Tarín Omeruo Ignasi Miquel Javi Hernández Rubén Pérez Rubén Pardo
Miguel 70’ Avilés
Gaku 56’ Eraso
Sergio 92’ Rober Ibáñez
Palencia 56’ Sabin Merino
Kevin Bua 70’
RESTA DE CONVOCATS: Riesgo (p.), Conde (p.), Brandon, Juan Muñoz, Lasure, Rosales i Borja

Amb 17 gols a favor en 24 jornades, aspirar a entrar a la zona noble és utòpic. El Girona va a un altre ritme, molt inferior al del tren de l’ascens, i el Leganés li ho va fer veure. El rival que marcava la frontera del play-off va etzibar una bufetada al conjunt blanc-i-vermell, que queda a una distància de set punts respecte al sisè i sense cap argument sòlid per creure ara mateix en la lluita pel retorn a primera. Ni gols, ni sensacions, ni potencial. Lluny de tot. En una realitat molt més austera que la dels millors equips de plata i que la pròpia del passat recent, el Girona va tancar la setmana que s’abaixava la persiana del mercat d’hivern –sense haver pogut fitxar cap jugador més enllà de resoldre el buit a la porteria– amb una derrota que fa molt mal. I amb un triomf en set jornades, més que obsessionar-se amb la diferència respecte al sisè, potser el més sensat serà espavilar-se per no veure’s embolicat més avall.

Les línies de Pérez Pallás

Francisco va mantenir l’esquema amb Sylla a la banda i Samu Saiz al mig, formant triangle amb Monchu i Cristóforo. Tot i que en els primers minuts va tenir més pilota el Leganés, el Girona va ser superior en la primera part, amb més intenció, arribades i xuts que un rival tímid. Per una jugada d’estratègia que acabava bé, Pérez Pallás la va espatllar. El córner servit en curt a la dreta, amb bona combinació entre Samu Saiz, Yoel i Couto, va acabar amb un xut amb l’exterior del madrileny que Cuéllar va escopir. Santi Bueno la va caçar i va marcar (10’). Però faltava la validació. I la incertesa es va allargar moltíssim perquè feia falta filar molt prim. Ni amb les famoses línies acabava de quedar clar. Però Pérez Pallás, el de l’expulsió a Stuani en la final contra l’Elx, va fer anul·lar el gol.

El Girona feia un bon treball de recuperació, a partir de la pressió i d’un balanç defensiu òptim que impedia les transicions del Leganés. Al davant, costava més. Stuani estava desconnectat i Sylla, a la banda, també. Va aparèixer Yoel Bárcenas amb un parell de xuts potents que haurien pogut desequilibrar la balança. A l’altre costat, Juan Carlos estava més quiet que mai perquè, al darrere, el Girona va viure la primera part més tranquil·la en molt de temps, amb cap rematada a porteria del rival. Sense ser una allau ni de bon tros, els gironins van merèixer arribar al descans amb premi.

El Leganés tenia potencial –Borja Bastón, Juan Muñoz i Brandon no van ni entrar al camp– per mostrar molt més del que havia ensenyat en la primera part. Però Asier Garitano va prioritzar, també en començar la segona part, mantenir un equip ordenat sense assumir gaires riscos. Tres quarts del mateix va fer Francisco, i tot plegat es va traduir en molts minuts de respecte, de riscos mínims i de perill molt i molt escàs. El Girona feia treballar més la defensa rival, però no acabava de connectar al davant. La primera del Leganés va ser clamorosa, però no la va saber aprofitar (en posició com a mínim dubtosa) Javi Hernández (58’). Poc després, Francisco va substituir Cristhian Stuani, amb 0-0 i tot per decidir, un senyal inequívoc que l’uruguaià no està fi, lluny de la forma que el converteix en un caçador infal·lible. I el Girona ho paga, entre altres coses perquè Nahuel Bustos és molt i molt lluny del que n’esperava el club a l’estiu. L’argentí, ahir amb més minuts, va tornar a passar inadvertit.

El recompte d’ocasions del Girona en la segona part va ser molt pobre. També el del Leganés, amb la diferència que, en el segon xut, va trobar petroli. En una jugada aïllada, una molt bona combinació a la part esquerra va acabar amb la pilota a peus de Bua, que va marcar sense que ningú l’hagués seguit (75’). El 0-1 va estabornir el Girona. Ja prou li costava amb el 0-0, i amb desavantatge hi va veure una muntanya. Perquè el Leganés tenia el partit on volia. Francisco va haver d’arriscar i va acabar amb Sylla i Bustos en punta, Aday i Valery als costats i Samu Saiz i Gumbau al mig. Però, de perill real, només una rematada de Sylla. El Leganés en va tenir dues de molt clares abans de marcar el 0-2, ja en el temps afegit –només dos minuts, que van irritar la banqueta local–, després d’un error gravíssim d’entesa entre Juan Carlos i Samu Saiz. El 0-2, per adobar-ho, fa perdre el goal-average amb el Leganés. Per si se’l pot atrapar mai, que ja costarà.

PÉREZ PALLÁS

Bueno marca aviat (10’), però el VAR el frustra per un fora de joc per mil·límetres

AMB IMPOTÈNCIA

El Leganés troba petroli en una jugada aïllada i sap gestionar bé la recta final

ESPESSOR

El Girona hi posa més voluntat i perill en la primera part, però després li costa

TOTS APAGATS

Stuani, canviat, torna a estar desconnectat i cap company fa el pas endavant

MINUT A MINUT

7’ Córner que arriba al segon pal i Bernardo remata de cap forçat i passa per sobre el travesser.
10’ Santi Bueno aprofita el refús del porter després d’un xut de Samu Saiz per marcar però el VAR revisa l’acció i l’anul·la per fora de joc. 25’ Pilota morta dins l’àrea que engalta de volea Yoel Bárcenas però no troba porteria. 41’ Després d’un servei de banda Yoel Bárcenas xuta des de la frontal però surt desviat.
58’ Javi Hernández es queda sol davant de Juan Carlos però defineix fatal a les mans del porter. 71’ Mamadou Sylla la caça dins l’àrea i prova el xut però el desvia a córner Ignasi Miquel. 72’ Samu Saiz rep al vèrtex de l’àrea, retalla i xuta amb rosca però passa per sobre el travesser.
75’ Kevin Bua combina amb Eraso que li torna i el davanter visitant supera Juan Carlos amb un xut al pal curt per signar el 0-1. 80’ Conducció d’Eraso que entra dins l’àrea i prova un xut creuat que no troba porteria.
82’ Un rebot deixa Eraso sol dins l’àrea però surt bé Juan Carlos i evita el gol. 86’ Bernardo salta més que ningú i remata de cap però massa centrat a les mans de Cuéllar.
88’ Centrada d’Aday i Mamadou remata de cap una mica forçat i no troba porteria.
92’ Errada en la sortida de pilota entre Juan Carlos i Samu que aprofita Bua per marcar el 2-0 en l’últim segon de partit.