Espanyol

Un punt divergent

Espanyol. Rescata un empat a Lugo però està lluny del seu millor nivell de joc i necessita buscar certeses davant el pròxim duel contra el Mallorca, que s’entreveu clau per a l’ascens

Lugo 1 Espanyol 1

LUGO:Cantero; Campabadal, Venancio, Djaló, Canella; Juanpe (Herrera, 78’), Xavi Torres; Gerard Valentín (Iriome, 55’), Hugo Rama (Appiah, 69’), Puma Rodríguez (Chris Ramos, 55’); Barreiro (Seoane, 68’).ESPANYOL:Diego López; Miguelón (Óscar Gil, 45’), David López, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Fran Mérida; Embarba, Nico Melamed (Dimata, 65’), Embarba (Vadillo, 84’); RDT.GOLS:1-0 (8’) Campabadal; Miguelón (13’); 1-1 (71’) RDT.ÀRBITRE:Ortiz Arias T.G: A Marcelo (4’); Juanpe (57’); Canella (80’); Cantero (89’), Seoane (90’), Vadillo (91’)i T.V: A Marcelo per segona targeta groga (82’).

L’Espanyol marxa de Lugo amb la maleta plena de dubtes. L’empat no pot enganyar ningú. Els blanc-i-blaus estan, ara mateix, lluny de la consistència necessària per assolir l’ascens directe. Aquesta afirmació pot sonar massa catastrofista o grandiloqüent, però la manera de comportar-se dels homes de Vicente Moreno acaben donant la raó als més pessimistes. El punt aconseguit a l’Anxo Carro no pot amagar les deficiències d’un equip instal·lat en una profunda incomoditat. El Lugo va dominar els catalans durant gran part del partit. L’Espanyol va ser un equip sense un rumb clar en què només brillava la mirada diàfana de Javi Puado. El davanter barceloní va ser el millor del conjunt visitant. Va ser el líder de l’equip amb una ambició constant en totes les seves accions. Va acaronar el gol de l’empat abans del descans després d’un gran cop de cap i va tornar a percudir amb una majestuosa jugada per donar el gol de l’empat mastegat a Raúl de Tomás. El davanter madrileny va acaronar el gol del triomf amb un xut al pal. I és que l’Espanyol només es va activar en els últims vint minuts i amb l’empat a la butxaca. El primer acte i part del segon es va jugar al que va voler el Lugo. Un gol matiner de Campabadal, prèvia errada en la sortida de Diego López, i posteriors inconcrecions defensives, van refermar el pla de partit de Nafti. Els gallecs van tenir contra les cordes l’Espanyol i Diego López va evitar mals majors amb una mà providencial a xut d’Hugo Rama. El Lugo va demostrar el perquè de la seva consistència casolana i empetitia el seu rival amb una gran consistència defensiva i velocitat per bandes. El Lugo domesticava l’Espanyol i les pors i els fantasmes tornaven a fer-se evidents a les files catalanes.

Els locals van pagar en la segona part l’esforç físic fet i, amb més espais i qualitat, Javi Puado va trobar la llum en un partit molt fosc per assistir RDT. Mastegar la derrota i trobar l’empat va donar aire a un Espanyol vitaminat. El Lugo havia tocar el triomf amb els dits i es pertorbava per una possible derrota després d’un gran partit. L’expulsió de Marcelo encara va encendre més el nervis gallecs. I aquí és on l’Espanyol va tenir, a la mà, la victòria en un xut al pal que hauria suposat l’1-2. Un resultat injust pels mèrits dels uns i dels altres però el futbol no entén de justícia sinó d’encert. Però el que és evident és que l’Espanyol, jugant com en els últims partits, està lluny d’assolir un ritme de joc fiable per acabar entre els dos primers. Els blanc-i-blaus només han sumat 4 dels últims 15 punts. És la pitjor ratxa de la temporada, i abans de visitar el Mallorca. Aquest duel marcarà per quin camí transitarà l’equip de Vicente Moreno. Res és definitiu, però una victòria a Son Moix seria una d’aquelles que insuflen ànims i t’apropen a l’objectiu. Perdre seria deixar escapar els balears a set punts més la diferència de gols. Arriben els moments decisius i l’Espanyol ha de donar la talla.

El primer gol ens arriba en una jugada a pilota aturada i s’han de corregir aquestes accions
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
La sensació és que ens hem deixat dos punts, però era important tallar la dinàmica de les dues derrotes consecutives
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)