Girona

La paraula del referent

El capità del Girona, Aday Benítez, demana a l’afició que confiï en l’equip per superar el sotrac de resultats

El de Sentmenat diu que la base de l’èxit és la fe que la plantilla té en Francisco

Amb les marxes de Granell, Borja, Alcalá i Ramalho, Aday és ara qui més cursos suma a l’equip

El Girona ha igualat, després de la derrota contra el Leganés a Montilivi (0-2), la seva pitjor sèrie de resultats aquest curs. El rèdit de sis punts sumats dels darrers 21 en joc ha deixat el conjunt dirigit per Francisco Rodríguez a set punts de distància del play-off d’ascens a primera, el gran desig de l’entitat. Entre la jornada 10 i la 15, a més del partit endarrerit contra el Saragossa corresponent a la primera jornada, els gironins van obtenir el mateix botí de punts; llavors, però, l’equip es trobava a tres punts del sisè classificat. Actualment, ja amb la infermeria gairebé buida –només Luna s’està recuperant de la lesió muscular–, la falta de gol és la principal xacra que allunya els de Montilivi de les posicions més privilegiades. Per Aday Benítez, el capità i futbolista que més temporades consecutives acumula en el primer equip blanc-i-vermell, hi ha temps per retallar la distància i redreçar la situació en les divuit jornades que queden per disputar-se.

“Des que soc aquí [2014] estem acostumats a estar molt bé, sempre a la part alta. Ara som novens i sembla que hi ha massa decepció. Fa quatre mesos que treballem, l’equip és nou i la sensació, tot i que els resultats són irregulars, és que hi ha un bon grup. Costa fer pinya i estar units en aquesta situació i el missatge que vull transmetre és que ara és el moment d’estar junts, que la gent confiï en nosaltres. En el dia d’avui, tenim possibilitats de fer play-off i hem d’apostar-hi. L’equip creu en el tècnic i això es percep entre els companys”, comenta el de Sentmenat. “Continuo tenint la mateixa ambició i crec que sí que podem lluitar per fer play-off. Aquest és el meu objectiu i això intento transmetre als companys. De totes maneres, hem de ser humils i treballadors; fer el primer pas és salvar-nos ja que encara no tenim els punts que ho acrediten”, hi afegeix

El futbolista del Girona manté el discurs optimista que el caracteritza, i és que al club n’ha passat de tots colors però sempre amb la lluita per l’ascens o el play-off com a denominador comú, acumulant, això sí, decepcions i una única alegria: “El punt amarg de la situació és que ens hem allunyat set punts del sisè, però ens hem d’oblidar d’això ja que queden molts partits i tenim temps de tot; si no, recordem com l’Elx va pujar a primera per aquesta via el curs passat. Ni contra l’Espanyol vam ser tan bons, ni ara tan dolents. Hem de ser pacients, estar units i tirar endavant.”

El lateral, carriler i extrem, no està tenint un curs fàcil per culpa de les lesions i la falta de ritme que li han provocat. Aday ha disputat tretze dels 24 partits de lliga i acumula 712 minuts de joc (també va jugar 69 minuts de copa al camp de la Gimnástica Segoviana). El capità de l’equip només ha completat els 90 minuts en dues ocasions, precisament en la seva estrena en la competició, al camp del Leganés, i fa poc més d’una setmana al camp del Mallorca. “Fa uns dies que tinc molèsties i continuo treballant per superar-les. No ho vull fer servir com a excusa, però després d’acabar el curs passat em van operar el nas i no podia ni respirar. Sempre lluito per tot i ho dono tot a dins del camp; si supero això, arribaré a tenir el millor nivell per ajudar l’equip en tot el que pugui”, explica Aday sobre el seu rendiment i l’estat de forma actual.

El més ‘veterà’ a l’equip

Aday encadena la setena temporada com a futbolista del Girona. La pèrdua de pesos pesants dels darrers anys l’estiu passat, en una reestructuració profunda de la plantilla, va catapultar el vallesà com a primer capità de l’equip. La marxa d’Àlex Granell, Borja García, Pedro Alcalá i, en l’últim mercat d’hivern, de Jonas Ramalho ha deixat el jugador com el més veterà a l’equip i l’únic en el top 10 de futbolistes amb més partits amb la samarreta blanc-i-vermella en el futbol professional encara a l’entitat. “L’objectiu és continuar jugant partits i sumar el màxim de partits que sigui possible, tot i que hi ha jugadors que n’han jugat moltíssims i no sé pas si els atraparé. Sempre he dit que la meva intenció és estar aquí. Estimo el club. No m’agrada dir-ho tant pel que pugui pensar la gent, però és la realitat. Pateixo si l’equip perd, jugui o no, i el dia que guanyem em penso que som els millors. Com a capità crec molt en el tècnic i la meva il·lusió és acumular més partits fins a final de curs i jugar el play-off d’ascens. Que no ho fem? Hem d’intentar que no sigui un drama i mantenir la línia de l’equip i el projecte iniciat pel club”, diu Aday, que suma 188 partits entre la lliga i la copa com a gironí, molt a prop dels 192 de Borja García i els 191 de Ramalho, dos jugadors que acabarà superant en breu per situar-se quart, al darrere de referents del club com Àlex Granell, Migue i Pere Pons.

LES REACCIONS

Hem d’oblidar que estem a set punts, queden molts partits i tenim temps de tot; si no, recordem com l’Elx va pujar a primera fent «play-off»
Tenim possibilitats de fer ‘play-off’ i hem d’apostar-hi. L’equip creu en el tècnic i això es percep
Aday Benítez
Capità del girona

PROBLEMES FÍSICS

Aday només ha pogut jugar fins ara 13 partits en la lliga (712 minuts) i un en la copa (69)

TOP 4 A PROP

El vallesà és a només quatre partits de Borja en el rànquing amb més matxs

TOP 10 AMB MÉS PARTITS A LA LFP

Granell 225 partits
+ 8 de copa
Migue 215 partits
+ 7 de copa
Pere Pons 203 partits
+ 7 de copa
Borja G. 185 partits
+ 7 de copa
ADAY 183 partits
+ 5 de copa
Ramalho 171 partits
+ 20 de copa
Jandro 168 partits
+ 7 de copa
Jose 161 partits
+ 4 de copa
Dorca 152 partits
+ 5 de copa
Felipe 147 partits
+ 6 de copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)