Girona

L’únic remei és espavilar-se

El Girona, afeblit per dues derrotes consecutives que el deixen lluny de la zona de ‘play-off’ d’ascens, necessita reaccionar a Anduva (18.15 h)

El Mirandés, un equip jove, descarat i ofensiu, viu l’altra cara amb tres victòries seguides sense rebre cap gol

Les dues derrotes consecutives contra el Mallorca i el Leganés, dos dels aspirants a l’ascens, han desinflat el Girona. L’equip rebia els madrilenys amb l’esperança d’acostar-se al sisè lloc, però la realitat és força més dura. I al cap d’una setmana, el pensament és un altre al vestidor. L’únic que han generat les expectatives són frustracions, i el discurs és ara un de més tòpic però també més realista i conseqüent en un equip que no ha parat d’acumular contratemps i irregularitat des que va començar la lliga, tard, sense desconnexió i amb mal peu. El Girona es proposa l’objectiu mínim i curt de competir en cada partit sense mirar més enllà. Ni distàncies ni comptes. Primer, sortir de la mala dinàmica. Al Girona li convé molt espavilar-se, i ja no per ambicionar el play-off d’ascens –almenys no a curt termini– sinó per evitar haver-se de posar més nerviós del compte. I avui a Anduva (18.15 h) el repte torna a ser de dificultat elevada.

El Mirandés no té, ni de lluny, el potencial de l’Espanyol, el Mallorca i el Leganés, però el seu paper té molt mèrit. Un molt bon rendiment la temporada passada va derivar en la pèrdua d’un grapat de jugadors, molts cap a primera, i en una renovació profunda de la plantilla que va afectar també la banqueta. José Alberto López, però, ha sabut conjuntar un grup molt jove que destaca per la verticalitat i l’atreviment ofensiu. Un equip descarat que, quan més encallat semblava (tres derrotes seguides i una victòria en set jornades), ha reaccionat amb tres triomfs consecutius, contra el Cartagena (0-2), Las Palmas (2-0) i el Castelló (0-1). Nou punts seguits que el deixen amb tres punts més que el Girona, al qual ja van fer patir molt en el duel de la primera volta, resolt amb l’últim gol que ha fet Mamadou Sylla.

El Mirandés busca encadenar el quart partit amb la porteria a zero contra un equip que no pot allargar més la sequera. El conjunt de Francisco ha acabat sense veure porteria la meitat de les 24 jornades i, amb 17 gols, presenta el tercer pitjor registre de plata. O es desperten els puntes, adormits des de fa moltes setmanes, o es comencen a aprofitar elements com l’estratègia, una altra assignatura que no hi ha manera d’aprovar.

Amb Terrats i Arnau

El Girona arriba a Miranda de Ebro sense Aday Benítez, que s’ha fet una lesió a l’adductor de la cama dreta que no li hauria d’impedir tornar la setmana que ve. Tampoc s’hauria d’allargar gaire més l’absència de Pablo Moreno, que ja es va perdre el duel contra el Leganés, i de Luna, que va recaure de la lesió muscular que es va fer fa un parell de mesos. Són les tres baixes que té Francisco, que recupera Ramon Terrats un cop superat el coronavirus. El barceloní va quedar arraconat de l’equip just després que el tècnic li donés la titularitat a Ponferrada, en un esquema amb tres migcampistes que va funcionar amb Terrats com a destacat. Després de tres partits sense el jugador del filial, i amb Cristóforo al darrere de Monchu i Samu Saiz (i amb Gumbau a la banqueta), Francisco haurà de decidir si fa moviments. A la convocatòria, s’hi manté el futbolista més jove amb presència aquesta temporada, Arnau Martínez, que sense Aday és una alternativa més al lateral esquerre.

LA LLISTA

Francisco té a punt Terrats, però perd Aday i no recupera Pablo Moreno ni Luna

URGENT

El tercer equip menys golejador assumeix que ha de millorar el balanç ofensiu

“Ens ve un grandíssim equip”

X.M.

Encara que la classificació no ho acabi de reflectir, els entrenadors rivals elogien el nivell del Girona. “Ens ve un grandíssim equip de la categoria. Un equip fet per estar en play-off, amb una qualitat increïble, amb dos jugadors per posició, i molts serien titulars en qualsevol equip”, assegurava José Alberto López. “El Girona és un equip que se sap moure bé amb la pilota i sense”. L’exentrenador de l’Sporting relativitza la sequera dels gironins i del seu referent: “Encara que Stuani no tingui una xifra de gols important, aquest instint no es perd.” El tècnic està satisfet de l’evolució dels seus, que han superat un mal moment: “Tots tenim una mala ratxa. N’hem sortit més forts. Des del principi de temporada parlem de ser un equip equilibrat, i crec que ho estem sent.”

Anduva, última sortida amb públic

X.M.

El Girona torna avui al camp del Mirandés, que va ser l’últim equip que va visitar amb públic en la lliga –en la copa, va jugar amb aficionats al camp de la Gimnástica Segoviana– abans que la pandèmia fes aturar el futbol. Vuit dies abans d’un empat a casa contra l’Albacete, els gironins van marcar primer a Anduva, amb un gol de penal de Stuani (74’), però Matheus va empatar també des dels onze metres (84’). Enric Franquesa, que avui torna a Anduva, va jugar el partit sencer al lateral esquerre del Mirandés. A segona A, les sis visites del Girona a Miranda de Ebro s’han saldat amb tres triomfs, dos empats i una derrota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)