El protagonista

Cristhian Stuani

Els necessaris gols del referent

No estava sent el seu millor partit. Sol a dalt, enviat contínuament a la guerra a còpia de pilotes llargues amb els centrals Trigueros i Vivian, als quals els va guanyar la majoria de duels, no aconseguia Stuani tenir impacte en cap aspecte. El joc de l’equip tampoc hi acompanyava, ja que, en la línia dels darrers enfrontaments, ningú havia estat capaç de posar una pilota en condicions en zona de rematada, a la zona calenta, a la zona on es decideixen els duels i on és capaç de fer mal. I els minuts passaven, el Girona perdia i ell no apareixia. “No hi ha encara el millor Stuani, li falta créixer en l’aspecte físic, però per aconseguir-ho ha de tenir minuts. La idea és posar-lo perquè agafi el seu nivell. Ha d’estar al camp”, va explicar ahir al final del partit Francisco, que al contrari que la setmana anterior contra el Leganés, que va canviar-lo al minut 67, va fer precisament això, deixar-lo a la gespa, i la va encertar.

En el tram final amb 3-1, quan el Girona va posar-se amb 4-4-2 i va passar a fer un futbol encara més directe, el Mirandés es va ficar dins la seva àrea i els blanc-i-vermells van començar a tenir oportunitats de gol. Stuani, de fet, va tenir-ne dues de claríssimes: una la va estavellar al pal i l’altra la va enviar als núvols. La frustració i les males sensacions dominaven l’escena, l’equip fregava una nova derrota, el capità estava a punt d’arribar als 500 minuts sobre el terreny de joc sense marcar, però va poder capgirar-ho. L’olfacte, la punteria que semblava perduda des d’aquell 10 de desembre contra el Logroñés, va tornar de cop. Primer per posar el grup dins del partit (83’) i al final, a l’últim sospir (94’), per establir l’empat. “El gol sempre és benvingut”, va assegurar l’ariet després del doblet. “Són dos gols que serveixen per sumar un punt i per a l’equip és important, tal com s’havia donat el partit i després de dues derrotes. És un partit que no mereixíem perdre de cap manera”, va expressar Stuani, que suma ara 4 dianes a la lliga. “Avui per moments hem vist l’Stuani que coneixem”, va dir Francisco, que té esperances en l’uruguaià. “És molt important per a l’equip i tant de bo que puguem gaudir de molts més gols seus”, va completar l’entrenador, conscient de com són de necessaris els gols del referent.