Stuani és l’esperança

Un doblet de l’uruguaià a última hora (83’ i 94’) salva el Girona d’una derrota que semblava inevitable

El Mirandés va situar un 2-0 ben aviat (23’) i els gironins van viure una fase fosca, però no van perdre la fe i van obtenir el premi en la rauxa final

MIRANDÉS 3 GIRONA 3

GOLS:1-0 (10’) Djouahra. 2-0 (23’) Vivian, de penal. 2-1 (32’) Franquesa. 3-1 (70’) Meseguer. 3-2 (83’) Stuani. 3-3 (94’) Stuani.ÀRBITRE:Milla Alvéndiz (col·legi andalús).Targetes grogues:a Javi Muñoz (25’), Trigueros (30’), Víctor Gómez (35’), Lizoain (91’) i Sergio Moreno (92’), del Mirandés, i a Bernardo (22’), Valery (41’), Ramon Terrats (57’) i Gumbau (96’), del Girona.Targetes vermelles:cap. MIRANDÉS: Lizoain
S. Moreno (64’)
RESTA DE CONVOCATS: Limones, Álex López, Caballero, Ezzarfani, Genaro i Mario Barco..
GIRONA: Juan Carlos Calavera Santi Bueno Bernardo
Juanpe (60’) Franquesa
R. Terrats
N. Bustos (71’) Monchu Gumbau Valery
Y. Bárcenas (60’) Sylla Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Ortolá (p.), Cristóforo, Samu Saiz, Yan Couto, Ibra Kébé i Arnau..

Li falten moltes coses, al Girona. No és contundent, comet errors que el penalitzen i, entre una cosa i l’altra, la fragilitat també el masega. Tot això ho va viure ahir a la tarda a Anduva. De cop i volta, però, va arribar un bri d’esperança. Perquè, quan pocs ho podien preveure, va aparèixer Cristhian Stuani i, amb dos gols a última hora, hi va posar llum. El doblet dona un puntet al Girona, insuficient per a objectius ambiciosos, però li permet evitar una sèrie de tres derrotes seguides que hauria generat molts maldecaps. I el retorn de l’olfacte del guia permet, sobretot, albirar un futur una mica més esperançador. Amb Stuani inspirat, tot és més fàcil. Ho sap bé el Girona des de fa tres anys i mig. Si el seu segon doblet del curs és el punt de partida d’un rendiment òptim, l’equip tindrà resolta una de les mancances que més l’han castigat. Encara que n’hi hagi unes quantes més per corregir.

Errors fatals

Com a Ponferrada, Francisco va sortir d’entrada amb Ramon Terrats al centre de la sala d’operacions, amb Gumbau i Monchu d’interiors. També es va guanyar un lloc en l’onze Valery Fernández, el dia que el Girona visitava l’equip més jove del campionat. Encara que sembli mentida, no va començar malament el Girona, intens i atent en la pressió per frenar l’ímpetu del rival. El problema és que el Mirandés va trobar amb molta facilitat el camí del gol, sense que encara no hagués fet res en atac. Va ser a partir d’un error greu de Terrats en la sortida de pilota. El barceloní es va equivocar en una passada al darrere i la va regalar a Djouahra, que la va recollir, va superar amb facilitat Bueno i va batre Juan Carlos amb un xut ras i creuat (10’). I per si fos poc, la segona arribada dels locals es va traduir en el 2-0. Aquesta vegada, per un penal clamorós. Bernardo, lentíssim, va envestir el debutant Simón Moreno, que havia arribat sol dins l’àrea. El 2-0 (23’) dibuixava un panorama negre per a un equip fràgil. Sense aclaparar el rival, el Mirandés en feia prou aprofitant les badades dels blanc-i-vermells.

El Girona, per sort, va treure el cap. A la banda esquerra, Mamadou Sylla va fer una jugada típica d’extrem, arribant fins a la línia de fons i posant-la dins l’àrea petita. I l’altre home de la banda, Enric Franquesa, hi va arribar, va recollir la pilota enmig d’un embolic de cames i va marcar al camp on va jugar com a local la temporada passada (32’). El 2-1 canviava una mica el panorama i donava un altre aire al partit, amb els gironins més sencers. De fet, fins al descans, Juan Carlos no va haver d’intervenir. Els gironins feien un treball prou bo sense pilota i, quan la tenien, miraven d’estirar-se pels costats, tot i que els va faltar precisió per tornar a amenaçar Lizoain.

Errors i gols en contra al marge, la fase més fosca i inoperant del Girona va ser en l’arrencada de la segona part. Lluny de fer un pas endavant per atemorir el rival, l’equip de Francisco anava deixant passar els minuts sense ser capaç de posar una marxa més. El Mirandés, que va amenaçar en un contraatac (48’), arribava abans a les pilotes dividides i no patia al darrere. Encara hauria pogut ser pitjor si l’àrbitre hagués volgut mostrar la segona groga a Bernardo (59’). El colombià va durar mig minut més al camp, substituït per Juanpe, que no jugava des del primer partit de lliga a Gijón. I només d’entrar, el canari i Yoel Bárcenas van connectar, però el panameny, ja dins l’àrea, no va ser prou ràpid i Trigueros li va impedir la rematada.

Quan Francisco parlava amb Nahuel Bustos per fer-lo entrar, va arribar una altra garrotada. En una falta lateral, Stuani la va pentinar a l’àrea pròpia i Meseguer, gairebé sense saber com, va fer el tercer (69’). Amb poca cosa, tres gols. Així era impossible. O com a mínim ho semblava. Ja només quedava l’èpica. Francisco no només va fer coincidir els tres davanters purs, sinó que va acabar amb Juanpe al davant. Stuani, abans de rescatar l’equip, va topar amb el pal (75’) i va tenir una altra bona rematada (79’). No li entraven, però no va perdre la fe ni la fam de gol, com va demostrar per acabar d’empènyer la pilota en el 3-2 (83’). Sylla en va tenir una i, ja a punt d’entrar al cinquè minut de temps afegit, Stuani va deixar glaçat el Mirandés amb el 3-3.

COMENÇA FATAL

L’equip es mostra fràgil al darrere, rep l’1-0 després d’un error (10’) i el 2-0 de penal (23’)

FINS AL FINAL

El Girona acaba a l’àrea del rival i Stuani, que ja n’havia tingut dues, empata

REACCIÓ A MITGES

El 2-1 de Franquesa (32’) anima els gironins, però en l’inici de la segona part els costa molt

UNA GARROTADA

El Mirandés, molt efectiu, fa el 3-1 en una falta lateral (70’) que accentua la dificultat

MINUT A MINUT

10’ Errada de Terrats i recuperació de Djouahra, l’atacant marxa de Santi Bueno i supera Juan Carlos amb una rematada creuada (1-0).
15’ Centrada de Calavera al segon pal, Franquesa remata amb el cap i Lizoain atura la pilota.
23’ Lent Bernardo, que s’estira a terra per posar el peu davant de Simón Moreno i fa penal. Vivian executa la pena màxima i supera Juan Carlos (2-0).
32’ Bona arribada de Sylla i la pilota, després d’algun rebot, acaba a les botes de Franquesa, que retalla distàncies (2-1). 63’ Gran passada de Juanpe cap a Yoel, però el panameny, massa lent, no pot rematar.
70’ Falta lateral servida per Víctor Gómez, Stuani pentina en l’intent de refús i Meseguer hi posa el genoll per rematar i fer el 3-1.
75’ Stuani recull un refús després d’un parell de rebots i estavella la rematada al pal.
79’ Stuani rep una assistència a la frontal de la petita, controla bé, però xuta massa alt.
83’ Falta lateral servida per Gumbau. Lizoain rebutja però la pilota topa amb Trigueros i Stuani l’acaba empenyent a gol (3-2).
93’ Xut sec de Yoel al primer pal després d’un córner que atura Lizoain.
93’ Centrada de Nahuel, Bueno hi posa el cap, Yoel intenta la rematada però un defensa li bloqueja el xut i Stuani caça el rebot i fa el 3-3.