Girona

Comença el judici a Rofes

Avui. La conversió en SAE arriba a l’Audiència de Girona, amb l’exvicepresident com a acusat

Aquest matí ha de començar a l’Audiència provincial de Girona el judici pel procés de conversió en societat anònima esportiva del Girona FC, del 2009. L’acusat és Josep Rofes, que va ser una peça clau del procés juntament amb l’aleshores president, Josep Gusó, que va morir fa dos anys. El fiscal demana cinc anys de presó per a Rofes per un presumpte delicte d’apropiació indeguda i l’insta a tornar 755.500 euros al club, que, tot i que figura com a acusació particular, no demanarà cap condemna ni penal ni civil. La defensa, però, plantejarà qüestions prèvies que, si són acceptades, podrien fer tornar la causa al jutjat d’instrucció.

Rofes considera que hi ha unes infraccions en la fase d’instrucció del procediment que l’han perjudicat, perquè li han vulnerat drets fonamentals de defensa. És el que al·legarà en les qüestions prèvies. Si els jutges n’accepten alguna, la causa tornarà al jutjat d’instrucció. Si els magistrats no accepten cap de les qüestions prèvies, el judici es desenvoluparà tal com estava previst a la secció tercera de l’Audiència, on estan citats diversos testimonis.

“Se li hauria d’agrair”

Un dels testimonis citats és Joaquim Boadas, que era el representant legal de l’empresa de Josep Delgado que va comprar les accions a Rofes i Gusó. “Jo crec que no hi ha delicte i que l’informe pericial conté falsedats i errors. Que digui que el capital social no va ser desemborsat és manifestament contrari a la realitat comptable. A més, quan nosaltres vam entrar, es va regularitzar tot i es van cancel·lar els deutes de Gusó cap al club”, assegura Boadas, que defensa el paper de Rofes: “Va fer molta feina en un moment crític per arribar al capital social mínim. Si no, avui no ho seríem. Més que jutjar-lo, se li hauria d’agrair la feina que va fer.”

FRE AL JUDICI?

La defensa demanarà tornar la causa al jutjat d’instrucció per infraccions que l’han perjudicat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)