Girona

Amb uns altres ulls

El Girona torna a veure a l’abast la zona de ‘play-off’ d’ascens, enfortit pel triomf fonamental contra el cuer i la relliscada del Rayo

Els madrilenys tenen quatre punts més que el conjunt de Francisco, despenjat dels cinc primers classificats, que van a un altre ritme

La derrota a Montilivi contra un Leganés pràctic i efectiu, fa tot just quinze dies, deixava el Girona més lluny que mai de la zona de play-off d’ascens, marcada per l’equip d’Asier Garitano, que l’avantatjava de set punts. L’equip de Francisco necessitava reaccionar amb urgència, però va estar a punt de cremar-se a Anduva, on va agrair l’aparició a última hora de Cristhian Stuani per aconseguir un puntet (3-3) i una bona dosi d’autoestima. El panorama, que hauria estat desolador sense aquell doblet de l’uruguaià, ha canviat vuit dies més tard, després de la victòria imprescindible contra el cuer, combinada amb l’ensopegada del Rayo Vallecano al camp del Màlaga. Els de més amunt són lluny o molt lluny, però el sisè ja no tant. Després de tanta irregularitat, tenir la zona de play-off d’ascens a quatre punts no és cap mal negoci per als blanc-i-vermells.

Si del partit a Miranda el Girona s’agafava a la resurrecció del seu guia, el brot verd d’un duel força espès contra el Castelló és l’efectivitat que va mostrar l’equip i, per fi, el resultat positiu d’una acció d’estratègia, amb el primer gol de la temporada en un servei de córner després de 105 intents. Sense brillar, l’equip preparat per Francisco va tirar endavant el partit, va obtenir tres punts imprescindibles i va celebrar el segon triomf en vuit jornades. El ritme de puntuació és encara molt baix, i l’equip és conscient que necessita accelerar. Si agafa regularitat i lliga bons resultats, tindrà més possibilitats de pressionar el sisè classificat, tenint en compte que no se n’ha allunyat gaire tot i la lentitud amb què ha progressat fins ara.

Una altra lliga

El Girona no només té fora del radar els tres primers classificats, que es barallen tota la temporada per ocupar els dos llocs d’ascens directe, sinó que també veu com s’escapa el Leganés, que només celebra victòries –cinc de seguides, el seu rècord a segona A– des que va acomiadar Pep Lluís Martí. L’Sporting, amb tres triomfs seguits, també queda lluny dels gironins, amb nou punts més, tot i que ara el calendari fa una mica més de pujada per als asturians.

Amb cinc equips desmarcats ara mateix –a una distància d’entre nou i disset punts–, l’esperança és atrapar l’última plaça que dona dret a la disputa de les eliminatòries d’ascens. La marca el Rayo Vallecano, que ha ofert partits a molt bon to –a Montilivi només li va faltar encert (0-0)– però que s’ha mostrat irregular. L’equip d’Andoni Iraola ha perdut tres dels cinc últims partits –4 punts de 15–, cosa que l’ha deixat gairebé descartat de la lluita més ambiciosa, a onze punts de l’Espanyol.

El Girona visitarà diumenge el Fuenlabrada (14 h) sabent el resultat del Rayo Vallecano, que rep dissabte (16 h) la Ponferradina. És un duel clau en la lluita per l’últim lloc de la zona de play-off, perquè el conjunt d’El Bierzo és setè, a un punt dels madrilenys i amb tres més que el Girona. A Vallecas, també hi ha de jugar l’equip de Francisco, tot i que no ho farà fins d’aquí a vuit jornades.

La Ponferradina va superar per la mínima el Mirandés, que té els mateixos punts (37) que el Girona, amb el goal average a favor dels blanc-i-vermells.

NO N’HI HA PROU

Agafar regularitat i lligar bons resultats és l’única via per pressionar el sisè

EL RAYO VALLECANO

Ha fet un punt de nou i dissabte rep la Ponferradina, que té just per sota a la taula

MASSA LLUNY

El Leganés s’enganxa als tres de dalt de tot i l’Sporting tampoc cedeix terreny
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)