Girona

JOSU RODRÍGUEZ

EX ENTRENADOR I EX COMPANY DE TERRATS

“Sempre es quedava al camp amb un entrepà”

“Era diferent de la resta perquè li agradava molt el futbol”

“Té un entorn familiar molt proper i amb els peus a terra”

Josu Rodríguez (Barcelona, 1990) és un dels primers entrenadors que va tenir Ramon Terrats i també un dels primers companys un cop ja va ser amateur. I és que Josu va entrenar Terrats quatre anys a l’Europa, quan era benjamí i aleví, i una dècada més tard, se’l va trobar al Sant Andreu i hi va compartir vestidor, el curs passat. L’ara futbolista del Terrassa té molta estima per Terrats i hi té una estreta relació.

Com era de petit?
En Ramon va començar jugant de lateral esquerre, a la banda, perquè era esquerrà i no n’hi havia gaires. Però sí que és veritat que aquella generació del 2000 teníem un autèntic equipàs i, de fet, vam aconseguir tres ascensos en tres anys. En aquell equip no només ell tenia un nivell molt alt, però se’l veia diferent de la resta.
Per què?
Perquè li agradava molt el futbol. Ell acabava els partits o els entrenaments i es quedava sempre allà al camp, amb l’entrepà de frankfurt, i no parava de jugar. Ell i el Pol, que és un dels seus millors amics, es quedaven allà jugant i quan podien doblar o triplicar partits ho feien.
I el seu caràcter?
En el seu dia, i ara una mica també, era molt encantat. Semblava que no s’adonava gaire dels exercicis i altres coses, però realment prestava molta atenció, escoltava molt i sempre ha volgut millorar. És una de les coses que li han fet fer el salt al futbol professional.
El va sorprendre el seu joc quan se’l va trobar al Sant Andreu després de tants anys?
És un dels jugadors amb qui més contacte he tingut perquè tinc molta amistat amb ell i la seva família i l’he anat seguint. A més, en el món del futbol ens coneixem tots i quan era juvenil vaig recomanar-lo a algun representant que em va preguntar per jugadors i a algun club professional. Alguns em van fer cas i altres no, però al final el futbol ha donat una resposta i sembla que si no es descentra i fa el que està fent tirarà cap amunt.
Hi té una relació estreta i el coneix bé. El deu haver collat...
Jo el collava sí, però en el bon sentit. Fent broma, i ell també entrava molt. Sobretot l’any passat, que vam coincidir com a companys al Sant Andreu. Al principi impactava perquè és clar, jo l’havia entrenat, tinc 31 anys i ell en té 20... Però sí que el collava molt amb el tema aquest que a vegades sembla que s’encanta i que no s’adona de res, però la veritat és que quan surt al camp sembla que tingui 40 anys. Pel tarannà que té, la forma de jugar, no es posa mai nerviós, sempre vol la pilota, sempre es col·loca bé, tàcticament és un jugador molt complet... Li van donar l’oportunitat i sembla que ha estat el millor que ha fet el Girona aquest curs.
Devia ser una gran alegria per a vostè també veure’l debutar.
Sí. Ningú s’ho espera perquè ve d’un primer any d’amateur que és molt difícil per a tothom. Jo li deia que jo també ho vaig passar malament el primer any d’amateur a tercera divisió perquè no és fàcil, i es va adaptar molt bé amb nosaltres al Sant Andreu. Va tenir continuïtat amb alguns partits, en altres no jugava i li va costar més, però jo crec que va acabar molt bé. Va fer molt bé d’anar a un filial perquè és el més formatiu, i amb el tema de la Covid, el calendari estret i plantilles curtes, en un equip que confia en el filial li ha arribat l’oportunitat.
I com l’està veient?
Molt bé. Sembla que hagi jugat tota la vida a segona divisió A. Molt sencer, amb pilota juga a dos tocs, no es complica. Ara últimament jo el picava perquè li deia que sempre jugava cap enrere, que sempre assegurava, però ara està filtrant més passades cap endavant. Jugant de pivot defensivament ho està fent molt bé. És un jugador que s’adapta a totes les posicions del mig camp i el veig a un nivell molt alt.
Quin sostre li posa?
El sostre se’l posarà ell. Té la sort de tenir un entorn familiar i uns amics que són molt propers, i que tant el seu germà com els seus pares tenen els peus a terra, i ell no s’il·luminarà ni començarà a pensar coses que no li toquen. En el dia d’avui té fitxa del Girona B, està comptant amb el primer equip perquè s’ho ha guanyat ell i ha de seguir així.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)