Girona

La sensació de la temporada

La irrupció de Ramon Terrats al primer equip, en què s’ha convertit en les darreres jornades en una peça capital, és una de les notícies del curs en el Girona

Frenat inicialment després de debutar, s’ha acabat fent un lloc a la medul·lar

Un entrenament va bastar a Francisco per veure que Ramon Terrats (Barcelona, 2000) tenia cabuda al Girona. Era a principis de novembre i el conjunt blanc-i-vermell havia jugat el diumenge a Almeria (0-0), un partit que va acabar amb vuit i, ja el mateix dimecres, amb vuit baixes, havia d’enfrontar-se, també a domicili, al Saragossa. Sense efectius, el tècnic va recórrer al planter i el dilluns va trucar a un grapat de futbolistes del filial perquè l’endemà, un dia abans del matx a La Romareda, s’entrenessin amb el primer equip. Alguns d’ells van entrar a la convocatòria i van desplaçar-se a la capital aragonesa el dimecres, però només un va ser titular a l’emblemàtic estadi: Ramon Terrats. Una titularitat sorprenent, ja que era un futbolista nou al planter i no havia tret el cap encara al primer equip, però aviat va encarregar-se de justificar-la. De la mateixa manera que va encisar Francisco en aquell únic entrenament efectuat el dia abans, també va ficar-se a la butxaca la parròquia blanc-i-vermella que va mirar des de casa el matx.

La posada en escena d’aquell gran desconegut va ser impressionant. I és que a Terrats, mig centre de fi peu esquerre, amb criteri i visió de joc i rigor tàctic, no se li tenia la pista gaire seguida per Girona, ja que fins aquesta campanya no havia aterrat a terres gironines. Forjat a la base de l’Europa, on va estar des de l’escola fins a juvenil, quan va fitxar per la Damm, havia jugat sempre a Barcelona. Precisament, aquesta última etapa del futbol formatiu que va fer al conjunt cerveser va tenir un últim any memorable, ja que com a juvenil de tercer any va ser un dels puntals de la Damm que va assolir l’ascens des de la lliga nacional a divisió d’honor. D’allà va recalar al Sant Andreu, a tercera divisió, on la temporada passada va jugar el primer curs com a amateur, abans d’incorporar-se aquest estiu al Girona B, a la mateixa categoria. De fet, dos partits de lliga amb el filial que orienta Axel Vizuete havia disputat el jugador de 20 anys abans de posar el peu a La Romareda, un escenari que no li va pesar en absolut. La seva gran actuació, però, no va ser rodona ja que va ser substituït en el minut 87 amb un resultat favorable (0-2) i va veure des de la banqueta com empataven el partit al Girona (2-2) en el temps de descompte.

És clar, doncs, que en tres dies li va canviar la vida, al barceloní, que es va convertir des d’aleshores en una opció, en algú que Francisco havia de tenir en compte. Tot i això, aquesta progressió que s’intuïa després de l’impactant debut va quedar aturada, sobretot, a causa de la recuperació d’efectius a la medul·lar, en què hi havia fins a quatre jugadors –Monchu, Gumbau, Cristóforo i Ibra– per dues posicions del 4-4-2 que majoritàriament emprava el tècnic del conjunt blanc-i-vermell, als quals va donar prioritat. A Terrats, tot i estar en dinàmica de primer equip, va tocar-li, doncs, tornar al filial per tenir minuts, i les seves aparicions amb els grans van reduir-se a esporàdiques i a la copa.

Però en el futbol la truita es gira en un no res, ell ho sap millor que ningú, i el sotrac de resultats i joc en què va entrar l’equip a principis d’any va fer que Francisco, que mai va perdre’l de vista, li donés l’alternativa. I el jove va respondre amb una altra actuació convincent al feu de la Ponferradina (1-1) i va aconseguir el lloc. Ni la Covid-19, que el va apartar dels terrenys de joc dues setmanes, el va frenar, perquè un cop recuperat va tornar a rebre les claus del mig del camp. De pivot defensiu, en el 4-3-3, guardant les espatlles dels dos interiors, ha estat titular en les dues darreres jornades, contra el Mirandés (3-3) i contra el Castelló (2-1), rendint a un alt nivell. En una temporada en què el Girona no s’acaba d’enlairar, Terrats és la sensació.

LA DADA

6
jornades
de lliga ha disputat Ramon Terrats amb el primer equip del Girona. Cinc partits com a titular i un de suplent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)