Girona

Enyorada continuïtat

El Girona aspira a superar la irregularitat que l’ha marcat tot el curs i, després del triomf contra el cuer, fer un pas més a Fuenlabrada (14 h)

Amb el retorn de Pablo Moreno, Luna i Aday, Francisco té l’única baixa de Valery per visitar un equip que té l’oportunitat d’atrapar-lo

La derrota del Rayo a Màlaga va fer encara més bo el triomf imprescindible del Girona contra el cuer. Una setmana més tard, el conjunt de Vallecas va tornar a ensopegar, amb un empat a casa contra la Ponferradina, i dona una altra oportunitat al conjunt blanc-i-vermell, que sortirà a la gespa del Fernando Torres amb la seguretat que la victòria equival a situar-se a només dos punts del sisè classificat –l’únic lloc de la zona de play-off d’ascens que té a l’abast– i a un del conjunt del Bierzo. Un al·licient més per als gironins, que tenen assumit que enllaçar bons resultats és la via per anar recuperant terreny. Després de tanta irregularitat durant tota la temporada, l’equip necessita continuïtat, i l’oportunitat que té aquest migdia, en l’horari menys corrent de tots (14 h), és molt llaminera.

Des que va enllaçar per única vegada tres victòries –comptant el partit endarrerit contra el Logroñés–, al Girona li ha costat molt guanyar. Va celebrar l’1-0 gairebé miraculós contra l’Espanyol, però, al cap d’una setmana, va perdre a Palma. Ara, després de superar el Castelló (2-1), una altra frenada seria decebedora. L’equip blanc-i-vermell, que les dues últimes jornades s’ha tret de sobre la sequera golejadora a canvi de mostrar-se més vulnerable al darrere (cinc gols a favor i quatre en contra), busca la productivitat com a visitant que va mostrar en la primera volta –quatre triomfs lluny de Montilivi– i que s’està resistint en la segona.

Gairebé tots

Durant diverses fases de la temporada, un dels factors que ha contribuït a la irregularitat del Girona són les baixes. El panorama s’ha anat aclarint i avui, amb la recuperació de Pablo Moreno, Antonio Luna i Aday, l’únic que s’ha quedat a casa és Valery Fernández, que ja es va perdre el Girona-Castelló per ser contacte estret d’un positiu per coronavirus. Francisco té ara més obert el ventall de possibilitats. En zona ofensiva, amb el retorn de Pablo Moreno –havia assolit el seu millor nivell abans de perdre’s els tres últims partits– i Aday. Luna aspira a discutir el lloc a Franquesa, i Juanpe ja fa un parell de setmanes que esgarrapa minuts al darrere. És probable, de tota manera, que Francisco doni continuïtat a l’onze amb què va formar contra el Castelló, que ja presentava un sol canvi (Yoel Bárcenas per Valery) respecte al de Miranda.

Una encallada estranya

El Fuenlabrada té l’oportunitat d’atrapar el Girona en la classificació. Per fer-ho, però, el conjunt madrileny haurà de superar una encallada que fa mal d’ulls al Fernando Torres, on va guanyar els dos primers partits però ja no ha celebrat cap més triomf des del 26 de setembre. Són onze partits seguits al seu estadi sense cap alegria completa (nou empats i dues derrotes). El bon rendiment a fora, en canvi, manté a mitja taula el protagonista de l’última jornada de la lliga regular del curs passat que tant d’embolic va generar. Ja sense Sandoval, substituït fa tres setmanes per un dels tècnics amb més recorregut en la categoria, José Luis Oltra, que ha mirat de matisar l’aposta pel futbol directe que feia l’equip. El Fuenlabrada perd el migcampista Pathé Ciss, sancionat. Amb el retorn de Glauder al lateral esquerre, l’empordanès Pol Valentín podria jugar al seu lloc natural, a la dreta.

BONA OPORTUNITAT

Amb l’empat del Rayo, el Girona se situarà a dos punts de la zona de ‘play-off’ si guanya

DES DE SETEMBRE

Els madrilenys, amb tres punts menys, enllacen onze duels a casa sense victòria

Oltra: “Han millorat al davant”

X.M.

José Luis Oltra, que viurà el quart partit en el Fuenlabrada –després de dos empats i una victòria–, no vol parlar ni de la zona d’ascens ni de la descens. “En un vestidor, no es parla d’ascensos o descensos; es parla del partit de la setmana. Només vull pensar en el duel contra el Girona, que no és cosa senzilla, i més a casa, on fa temps que no guanyem.” El valencià va parlar del Girona: “És un equip amb un gran entrenador, molt recognoscible pel model de joc i que té bons futbolistes, pensat per lluitar per coses importants. Potser no té el fons d’armari de l’any passat per lluitar amb els transatlàntics, però sí que aspira al play-off.” El tècnic destaca la millora ofensiva dels blanc-i-vermells: “Han millorat al davant, amb Stuani i el seu potencial i han fet cinc gols en dos partits. Han millorat això, ja que és l’únic que els ha pogut perjudicar”.

Una genialitat de Stuani fa un any

X.M.

El Girona només ha visitat una vegada l’estadi Fernando Torres. Va ser el 2 de febrer del 2020, i l’equip de Pep Lluís Martí hi va arribar amb molta necessitat, després d’onze jornades encaixant gols i d’un balanç molt pobre a fora. Stuani es va inventar un gol magistral, picant la pilota al primer toc des de fora l’àrea (18’) i l’equip el va saber administrar. El partit va quedar marcat també per la surrealista expulsió de Cristóbal. L’últim duel va acabar amb triomf madrileny a Montilivi, després d’una pífia monumental de Muric (0-1), la vigília del tancament del mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)