Espanyol

Un bon punt de partida a El Molinón (1-1)

2a divisió A. L’empat és un resultat agredolç per les prestacions mostrades per l’Espanyol que ha merescut més i s’ha topat, de nou, amb decisions arbitrals que l’han perjudicat

Sporting 1 Espanyol 1

SPORTING:Diego Mariño; Guille Rosas (Bogdan, 71’), Babin, Valiente, Saúl García; Javi Fuego, Gragera; Aitor (Nacho Méndez, 85’), Manu García (Pedro Díaz, 85’), Gaspar (Carmona, 79’); Djuka.ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Lluís López, 84’), David López, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare (Fran Mérida, 67’), Sergi Darder; Embarba (Vadillo, 84’), Melendo (Nico, Melamed, 77’), Puado; Dimata (Wu Lei, 67’).GOLS:0-1 (12’) Embarba; 1-1 (23’) Djuka.ÀRBITRE:Milla Alvendiz T.G.:Javi Fuego (8’); Djuka (9’); Cabrera (30’); Pedrosa (48’); Manu García (67’); Guille Rosas (70’).

L’Espanyol ha marxat de El Molinón amb un empat sota el braç. Un resultat curt per les prestacions mostrades pel conjunt blanc-i-blau al llarg dels noranta minuts; especialment a l’inici del partit i durant la segona part. Els deixebles de Vicente Moreno només els hi ha falta més contundència en els metres finals per emportar-se els tres punts i ser els primers a sortir guanyadors del feu asturià on ningú ha guanyat aquesta temporada. Tot i això, la imatge de l’Espanyol surt reforçada i també les dels greuges arbitrals amb un possible penal no assenyalat sobre Óscar Gil i una expulsió que s’ha estalviat el col·legiat per una doble groga a Javi Fuego a l’inici de la segona.

L’Espanyol s’ha avançat amb un gol d’Embarba. No s’havia arribat al quart d’hora de partit i els blanc-i-blaus ha recollit la recompensa del bon inici de partit. De fet, l’Sporting s’ha vist superat per la bona execució tàctica dels catalans. Tot i això, els asturians han tret petroli d’una errada de Keidi Bare. L’albanès perdia una pilota a la zona ampla i Djuka ha fet una jugada personal per signar l’empat amb un xut ajustat des de la frontal que sorprenia Diego López. L’empat ha estat un cop per un Espanyol que ha dominat el partit, però una jugada aïllada li ha trencat el gran decorat que ha creat.

La represa no ha canviat el guió i el pla de partit. L’Espanyol ha portat la batuta i, durant molts minuts, han encotillat el conjunt local en defensa. Només les bones aturades de Mariño repel·lint els bons xuts de Darder i Embarba o bé el travesser d’Óscar Gil i les ocasions no finalitzades han mantingut amb vida a l’Sporting. I on no hi han arribat els jugadors asturians ha sortit una petita ajuda arbitral en forma de no expulsió o penal no assenyalat. L’empat és bo i permet a l’Espanyol continuar segon, en zona d’ascens directe, i mantenir l’Sporting a sis punts de distància.

Ara l’Espanyol veurà com el calendari fa baixada i li permetrà donar més consistència al seu lloc de privilegi tot i que, el Mallorca, el líder s’ha disparat a quatre punts, però té pendents duels directes.