El Girona no pot evitar la derrota contra l’Almeria (0-1)

Ensopegada. Una diana de Sadiq en el 73 ha decantat la balança a favor dels andalusos, en un partit en què els gironins han tornat a evidenciar una falta d’efectivitat en els metres finals

El Girona ha perdut per la mínima contra l’Almeria (0-1). Una diana de Sadiq (73’) ha decantat la balança a favor dels andalusos en un partit igualat amb ocasions per part dels dos equips. Els gironins acabaran la jornada a cinc punts del play-off, mentre que l’Almeria supera l’Espanyol en la segona posició per ocupar una de les dues places d’ascens directe.

Els primers minuts del Girona no han estat bons. La revolució de Francisco a nivell tàctic i de components en l’onze inicial ha obligat l’equip a mastegar i col·locar-se a lloc. L’Almeria ho ha notat i ha dominat el primer tram generant sensació de perill i tenint ocasions clares de gol. Les més clares han tingut com a iniciador Morlanes. El migcampista ha cedit a Lazo però aquest no ha decidit bé quan ja ha trepitjat l’àrea i tenir un parell de companys en posició de rematada (6’) i, de nou, Moralanes, ha filtrat una pilota a l’espai cap a Sadiq, que ha encarat Juan Carlos. El porter manxec ha reduït espais molt bé i ha refusat el perill (9’). Poc a poc, els gironins s’han acomodat i, fins i tot, han passat a tenir alguna ocasió de gol. En el 21, Terrats ha rematat amb el cap entre els tres pals per primera vegada i en el 25, el mateix Terrats ha fet una passada precisa a Yoel Bárcenas, que ha fintat davant Maras i ha encarat tot sol Makaridze. El panameny, però, no ha rematat bé i el porter li ha aturat l’esfèrica.

Just en la mitja hora, Stuani si ha perforat la porteria rival però l’uruguaià havia guanyat la posició per rematar a plaer amb el cap a centrada de Gumbau en posició de fora de joc. L’assistent ho ha tingut clar i ha anul·lat la diana esvaint qualsevol eufòria local en la darrera gran acció de perill del primer acte.

En la segona part, el Girona ha mantingut la tònica d’intentar controlar els atacs visitants, sobretot comandats per un Sadiq molt perillós, però sense renunciar a intentar fer mal amb un Samu Saiz que ha crescut. L’atac blanc-i-vermell, però, s’ha anat apagant a mesura que passaven els minuts i l’Almeria s’ha mantingut més sencer. En el 64, Santi Bueno ha evitat de manera providencial una rematada de Sadiq i el refús de l’uruguaià l’ha caçat Buñuel per xutar massa centrat obligant això sí a intervenir Juan Carlos, que ha refusat a corner.

Finalment, l’Almeria ha decantat la balança al seu favor quan Sadiq ha rebut una passada entre Aday i Gumbau i sol davant Juan Carlos no ha perdonat (73’). El VAR ha tardat cinc minuts en donar el gol per la posició del nigerià però la diana ha valgut i els gironins han certificat una nova derrota tot i que han disposat d’alguna arribada força clara a través de Stuani (81’, 88’ i 92’) i Monchu (86’).