Girona

Ase magre, ple de mosques

Encallat i amb molts problemes per corregir, al Girona tampoc l’ajuden decisions polèmiques com el gol que el va fer caure contra l’Almeria

Malestar en el club per la reincidència de Pérez Pallás, que l’ha castigat tres cops més des de l’expulsió de Stuani en la final contra l’Elx

Incapaç de trobar regularitat, el Girona progressa amb lentitud, marcat per les mancances que se li han reproduït durant tota la temporada i sense poder-se acostar a la zona de play-off d’ascens, per més que fallin equips com el Rayo. En un context delicat i negatiu, l’equip, amb un nou sistema que dibuixava un 3-4-2-1, va millorar contra l’Almeria les prestacions ofertes en partits anteriors, però no va ser suficient i també va trobar a faltar encert i fortuna. I és que si bé és cert que el conjunt orientat per Francisco no acaba de rutllar, i no acaba de trobar el seu lloc en el que és purament futbolístic, també ho és que l’atzar, una part del joc que també influeix, li està donant l’esquena. L’exemple és com va acabar-se decidint l’enfontament de diumenge contra el quadre andalús (0-1) en què va acabar manant el gol d’Umar Sadiq, en una posició ajustadíssima, al límit del fora de joc, en què ni els quatre minuts llargs d’incertesa van servir per aclarir els dubtes. El VAR va tornar-li a fer la guitza als de Montilivi.

Protagonisme, a més, altre cop, per a David Pérez Pallás, que ha rellevat definitivament Daniel Ocón Arráiz com la bèstia negra particular del Girona. Hi ha malestar al club per la reiteració de jugades polèmiques que el col·legiat gallec –dedicat de manera exclusiva al videoarbitratge a la segona divisió A després d’haver baixat de categoria com a àrbitre principal a segona divisió B a final de la campanya 2018/19– ha acabat decantant en contra dels interessos blanc-i-vermells. L’home que va fer expulsar Cristhian Stuani en la final contra l’Elx comença a tenir ple l’historial de decisions polèmiques amb el Girona com a víctima. El club blanc-i-vermell ja va fer una queixa al novembre. Després de la derrota contra el Mallorca (0-1) a casa, en un partit en què l’equip entrenat per Francisco va sentir-se perjudicat després de veure com se li invalidava un gol de Pablo Moreno per una més que discutible falta de l’atacant del conjunt gironí i en què l’arbitratge, també amb Pérez Pallás al VAR, va ser controvertit, Delfí Geli va oferir les seves impressions. “És normal que els nostres jugadors se sentin frustrats i perjudicats perquè no s’avaluen totes les jugades de la mateixa manera”, va dir el president del club gironí. “En els darrers partits sentim un greuge comparatiu entre un equip i l’altre en contra el Girona”, va seguir Geli. “El VAR serveix per ajudar i clarificar però ens està costant entendre les decisions que pren”, va completar. Les paraules no van tenir resposta, i és que el Girona no és pas l’únic club que ha mostrat descontentament amb el VAR. L’eina implementada a l’any 2018, continua fent parlar, aixecant polseguera jornada a jornada, sobretot a la segona divisió A en què es va instaurar un any més tard que a primera divisió, estrenant-se la campanya passada (2019/20).

Bernardo, de pega

Suplent per primera vegada, Bernardo va entrar en el minut 74 i no va acabar el partit perquè va veure la vermella per una acció amb Juan Villar que l’àrbitre va interpretar com a agressió. Si no hi ha recurs del Girona, Bernardo serà baixa contra el Lugo i continuarà amb quatre grogues.

CURS 19/20 J. 3· GIR.-MÀLAGA (1-0)
VICTÒRIA PER LA MÍNIMA
El Girona va imposar-se amb una diana de Stuani que va arribar amb suspens. La posició de l’uruguaià, just amb la línia dels centrals en el moment de rebre la passada del gol, va requerir de tres minuts de visionat a la sala VOR perquè fos finalment donat. Pérez Pallás va validar el gol del Girona.
21· G.-MIRANDÉS (0-3)
DERROTA SENSE EXCUSES
No va haver lloc per la controvèrsia en un duel en què el Mirandés va golejar als gironins.
25· G.-FUENLABR.(0-1)
VERMELLA SURREALISTA
Stuani va guiar als blanc-i-vermells amb un golàs en un matx en què Pérez Pallas va intervenir des de la sala VOR, amb encert, per retirar una vermella al local Cristóbal per una entrada a Granell que no era mereixedora de tant càstig. Tot i això, el jugador del Fuenlabrada acabaria expulsat en la mateixa acció ja que quan estava al vestidor i el van avisar que el VAR havia fet rectificar, va entrar al camp directe a enganxar-se amb Granell i, Díaz de Mera, l’àrbitre principal, ara sí, va enviar-lo al carrer.
35· MÀLAGA- G. (2-0)
GOL ANUL·LAT A STUANI
En un partit amb dos expulsats per cada equip (Christian Rivera i Adrián González) amb justa vermella directa, el Girona va veure com el VAR, per primer cop amb Pérez Pallás, li girava l’esquena. I és que amb 1-0 en el marcador, el col·legiat gallec no va donar validesa a una diana de Stuani que, l’assistent, prèviament també havia invalidat per fora de joc. Vistes les repeticions, la posició era justíssima i la imatge, amb les línies traçades, seguia oferint molts dubtes.
PLAYOFF· G.-ELX (0-1)
L’EXPULSIÓ DE STUANI
Pérez Pallas va tornar-se a creuar en el camí del Girona, aquesta vegada amb una decisió transcendental i erronia; l’expulsió de Stuani en la final del play-off contra l’Elx que va llastar al conjunt blanc-i-vermell a la recerca del retorn a primera. Corria el minut 61 quan Stuani va saltar a pressionar a Dani Calvo i va fer una falta normal, travant al rival fent-li una lleugera trepitjada. L’àrbitre principal, López Toca, va mostrar-li targeta groga, perquè va ser això, una falta de targeta groga, però abans de reprendre’s el joc van cridar-lo des de la sala VOR. Pérez Pallás havia vist una cosa diferent a la resta; per ell, la falta era de vermella directa. Aleshores López Toca va anar al monitor, va mirar la jugada, amb pauses i a càmera lenta i va expulsar a l’uruguaià de forma incomprensible.
CURS 20/21 12· G.-MALLORCA (0-1)
GOL ANUL·LAT A MORENO
El retrobament del col·legiat gallec després de la polèmica expulsió en l’últim partit de la temporada no va estar exempt de polèmica. Amb 0-1, Pablo Moreno va marcar un gol en què no es va apreciar res estrany fins que Perez Pallás va cridar a l’àrbitre principal, González Esteban, perquè havia apreciat una empenta –lleugeríssima– prèvia del jugador blanc-i-vermell al seu marcador. González Esteban va revisar la jugada al monitor, a càmera lenta, i va invalidar la diana. Ningú del Mallorca havia protestat res. A la segona part, encara amb el partit viu, es va produir una entrada duríssima de Ruiz de Galarreta a Sylla, mereixedora de vermella, però l’àrbitre només va mostrar-li groga i no va rebre, aquesta vegada, noticies de la sala VOR. Ramalho i Sylla –amb el partit acabat– van acabar expulsats.
18· G.-RAYO (1-1)
EMPAT SENSE POLÈMICA
No hi va haver controvèrsia arbitral en un matx en què el Rayo va ser superior bona part.
24· G.- LEGANÉS (0-2)
GOL ANUL·LAT A BUENO
Un altre gol invalidat pel VAR amb Pérez Pallás al capdavant va condicionar el partit per al Girona. Amb 0-0 en el marcador, Santi Bueno va aprofitar el refús del porter Cuéllar després d’un xut de Samu Saiz per marcar, però el col·legiat gallec des de la sala VOR va anul·lar per fora de joc de l’uruguaià una diana que ja havia estat celebrada. Amb les línies traçades, l’acció seguia sense ser gens clara.
28· G.-ALMERIA (0-1)
GOL VALIDAT A SADIQ
El VAR i el fora de joc va tornar-li a fer la guitza al Girona. Aquesta vegada a l’altra porteria; Umar Sadiq va marcar després d’arrencar en posició molt justa amb la defensa blanc-i-vermella, l’àssistent no va aixecar la bandera però el gol va passar per la lupa de la sala VOR. Després d’una llarga revisió de cinc minuts, Pérez Pallás, va decretar gol. La retransmissió televisiva no va oferir l’habitual imatge congelada amb les línies traçades.

COMPARABLES

El gol de Sadiq, en posició límit, és molt similar a l’anul·lat a Bueno contra el Leganés

PÉREZ PALLÁS

Dedicat només al VAR, ha rellevat Ocón Arráiz com a bèstia negra dels gironins

UN MAL DE MOLTS

El club es va queixar al novembre del VAR, que no para de rebre crítiques

Francisco: “Esperar cinc minuts trenca el ritme, això no pot ser”

X.M.

Enfadat per la derrota però també molest per com s’havia desenvolupat l’actuació del VAR en el gol que finalment va donar a Sadiq, el tècnic del Girona, Francisco Rodríguez no va mossegar-se la llengua a l’hora de valorar com ho va viure tot: “Suposo que de cara el curs vinent canviarà tot això. Esperar-te cinc minuts trenca el ritme de qualsevol, això no pot ser. I encara afecta més si la decisió acaba caient en contra teva”, deia l’andalús que recordava el precedent també a Montilivi contra el Leganés: “Ens va passar el mateix i en aquella ocasió no ens el van donar. Així costa molt reenganxar-te al partit, és impossible”, lamentava un Francisco que no dubtava que tot i tardar en la presa de decisions el responsable del videoarbitratge havia donat el gol “perquè era legal”, un fet que les imatges i els punts de fuga traçats han demostrat que no. El tècnic d’Almeria s’ha mostrat contrariat en diverses ocasions durant aquesta temporada de les decisions del VAR en contra el seu equip, sobretot, en alguna expulsió revisada frame a frame.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)