Girona

Passa l’enèsim tren

El Girona no pot fallar aquesta tarda a Montilivi contra la Ponferradina si vol continuar enganxat a la lluita pel ‘play-off’

Un triomf deixaria als blanc-i-vermells a tres punts del sisè, el Rayo Vallecano, el proper rival, que té, no obstant, un partit menys

La competitivitat de la segona divisió A atorga sempre, entre altres coses, una vida extra. Ja acostuma a passar en el futbol que es dona una situació per resolta, per tancada, i tot plegat, en un tres i no res, canvia. I això, en la divisió de plata s’accentua. La igualtat que regna en el campionat acaba creant una ocasió més, sempre hi ha una possibilitat, circumstància que el Girona ha viscut amb assiduïtat històricament i també està experimentant sovint aquesta temporada. En els partits res es pot donar per fet: n’ha malbaratat alguns que tenia guanyats en el temps afegit; també al final n’ha guanyat que tenia perduts; ha rescatat punts en l’últim minut, i fins i tot n’ha rascat acabant amb vuit jugadors només al camp. A segona, més que enlloc, el camp i la pilota sempre susciten una oportunitat, i això mateix es veu reflectit en la classificació, en què el conjunt dirigit per Francisco, tot i haver passat un sotrac importantíssim –en 12 jornades seguides només va aconseguir dues victòries–, continua, malgrat tot, amb l’objectiu a l’abast.

Semblava, doncs, que el grup blanc-i-vermell s’havia acomiadat de la possibilitat de lluitar pel play-off, que ja no tindria opcions, que se li havien escapat ja totes, però el tren del sisè lloc tornarà a passar per enèsima vegada aquesta tarda (16 h) per Montilivi. Evidentment no se sap si serà l’última, en cas de derrota, probablement sí, però el que sí és clar és que el temps apressa, el marge d’errada és mínim, i tot i això, al tren ara mateix, hi ha lloc. I és que una victòria de l’equip blanc-i-vermell avui contra la Ponferradina, un rival directe, el permetria seguir enganxat en la lluita per accedir a la promoció, després d’haver-s’hi vist lluny, a set punts de distància no fa gaire. S’hi hagués pogut ficar de ple, si el sisè classificat, el Rayo Vallecano, no s’hagués imposat (0-1) ahir al feu de l’Almeria, però tot i això un triomf dels gironins avui els col·locaria en setena posició i els deixaria a tres punts dels madrilenys, que, això sí, tenen un partit menys jugat. No obstant això, la setmana vinent, dissabte que ve, el Girona visita el Rayo, amb la qual cosa el conjunt entrenat per Francisco arribaria a Vallecas amb possibilitats d’atrapar-lo i posar-li pressió. Son doncs el d’avui i el proper, partits absolutament clau pel futur dels gironins.

Pocs canvis a l’onze

Els blanc-i-vermells, a més, es troben en dinàmica positiva. Tot i la irregularitat oferta en el joc, encadenen quatre jornades sense perdre, amb dues victòries i dos empats, i amb alguns brots verds apareguts darrerament en forma d’actuacions individuals. Les irrupcions dels joves Arnau Martínez, Ramon Terrats i Yan Couto –cap d’ells supera la vintena d’anys–, han representat un impuls per a un equip que estava estancat. Tots tres seran titulars aquesta tarda en un Girona en què el principal dubte és el sistema que emprarà Francisco, que està alternant la línia de tres amb la de quatre a la rereguarda, encara que el rendiment de l’equip, amb els tres centrals, dos carrilers, i acumulant gent per dins, ha estat millor, i tot fa preveure que li donarà continuïtat.

Així va jugar en l’últim partit, al feu del Sabadell, i allà es va veure, sobretot, una gran versió de Samu Saiz, un dels futbolistes més diferencials de la categoria i que el Girona necessita en plenitud per aspirar a disputar l’esmentada fase d’ascens. També espera Stuani, en procés d’afinar-se després de la recent lesió muscular, i a qui s’entreveu de nou que sortirà des de la banqueta, com Yoel Bárcenas, aterrat entre setmana de la República Dominicana, on va jugar dos partits amb la seva selecció, el Panamà. No es preveuen, doncs, gaires canvis respecte de l’últim onze, al qual sí que podria tornar Aday Benítez, que va descansar a Sabadell i que ha estat un jugador fix quan ha estat en condicions. Juanpe i Monchu, per sanció, i Pablo Moreno, amb una lesió als isquiotibials de la cama dreta que l’apartarà entre una o dues setmanes, seran baixa.

La Ponferradina, per la seva banda, tampoc podrà comptar amb Sielva ni Panadero, lesionats. L’equip d’El Bierzo arriba a Montilivi després de set enfrontaments sense perdre, amb dues victòries i cinc empats.

EL RIVAL

Fa set partits que no perd: dos triomfs i cinc empats

BAIXA

L’atacant no hi serà per una lesió muscular a la cama dreta

DINÀMICA

El Girona encadena quatre jornades invicte, amb 8 punts de 12

SAMU SAIZ

Revitalitzat per l’impuls dels joves, l’equip necessita la millor versió del 10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)