Girona

Un esquema que va al límit

El Girona perd Samu Saiz per dues setmanes i Bernardo per un mes

El sistema de tres centrals que tan bé ha funcionat a l’equip darrerament es veu condicionat per la falta d’efectius a la rereguarda

Amb Juanpe que treballa per arribar al partit contra el Rayo, només Bueno i Arnau ara estan disponibles

Ara que el Girona sembla estabilitzat a partir d’un esquema amb tres centrals, dos carrilers, tres migcampistes i dos puntes, les baixes amenacen la continuïtat del dibuix esmentat. I és que el club va anunciar ahir l’abast de les lesions de Samu Saiz (dues setmanes) i Bernardo Espinosa (un mes), dues peces importants per a Francisco, que veu com, amb la baixa del futbolista colombià, es queda pràcticament sense centrals.

I és que la planificació de la plantilla condiciona la utilització d’aquest sistema amb tres defenses, ja que la marxa de Jonas Ramalho en el mercat d’hivern va comportar que només hi quedessin tres centrals del primer equip –el mateix Bernardo, Santi Bueno i Juanpe–, però Francisco, davant la crisi de joc i resultats que travessava el conjunt que orienta, va decidir provar-lo fa cinc jornades i la variació li va resultar. “Tenim una mica més d’estabilitat i a l’hora d’atacar ho fem amb efectius. Aquest sistema ens està donant bastant i ens està aportant”, reconeixia l’entrenador després de l’últim partit contra la Ponferradina, el cinquè consecutiu sense perdre i el tercer dels últims quatre que acaba amb victòria blanc-i-vermella.

Ha estat, doncs, aquest canvi de formació clau i s’entreveu un punt de partida interessant per continuar creixent i acabar el campionat lluitant per l’objectiu, però, per contra, falten especialistes en la posició de central. “Estem contents, però fins que ens ho permetin les possibilitats”, manifestava el tècnic del Girona, conscient de la situació i la manca d’elements al darrere. “Bueno té quatre targetes i Bernardo ha fet un esforç enorme per acabar el partit perquè ha tingut molts problemes a l’inici de la segona part; inclús hi ha hagut moments en què podia demanar el canvi i ha aguantat”, explicava, avançant ja la més que possible lesió del defensa de Cali, que es va acabar confirmant ahir i que li complica la vida ja que l’obligarà a anar al límit, com a mínim, el proper mes, o el que és el mateix, les cinc pròximes jornades.

La irrupció d’Arnau Martínez, en aquest sentit, representa una alenada d’aire fresc. El jugador de 17 anys ha disputat els tres darrers enfrontaments oferint un rendiment molt destacat i s’ha convertit ja en un més del primer equip tot i ser juvenil i tenir dorsal del filial. De fet, ell i Bueno són, en aquests moments, els únics centrals que té Francisco en òptimes condicions, ja que Juanpe, que arrossega molèsties des de fa setmanes, continua treballant per arribar en condicions al transcendental partit de dissabte (18.15 h) al feu del Rayo Vallecano. La presència de Juanpe a Vallecas és una incògnita ara mateix i un maldecap important per al tècnic, ja que si no hi pogués comptar, hauria de capgirar un esquema que li està funcionant o hauria de reciclar algun jugador de la plantilla a la posició de central. En aquest últim cas, si es decidís a mantenir la defensa de tres, els candidats per ser el tercer central són Gumbau i Pau Resta, del filial, dues opcions que, no obstant això, tenen els seus riscos, tenint en compte, a més, la importància del partit, en què hi va mig play-off, i l’envergadura del rival, un dels que més i millor ataquen de la categoria. Gumbau no és un especialista en la posició, tot i que hi havia actuat esporàdicament en la seva etapa al Barça B i Francisco el va alinear en dues ocasions sense gaire èxit; Resta ha estat convocat en algun matx al primer equip però no ha arribat encara a debutar i sembla, a priori, molt precipitat donar-li l’alternativa en aquest context. Altres que podrien jugar en aquesta demarcació són Antonio Luna o Jordi Calavera, els laterals de la plantilla de caire més defensiu que, tot i no haver jugat mai de centrals, tenen condicions per adaptar-s’hi.

J. 8· Castelló-Girona (0-1)
Ramalho - Bernardo - Bueno
J. 28· Girona-Almeria (0-1)
Bueno - Juanpe - Gumbau
J. 29· Girona-Lugo (1-1)
Bueno - Juanpe - Gumbau
J. 30· Las Palmas - Girona (1-2)
Bueno - Bernardo - Juanpe
J. 32· Sabadell- Girona (2-2)
Bueno - Bernardo - Arnau
J. 33· Girona-Ponferradina (3-1)
Bueno - Bernardo - Arnau

EL PROTAGONISTA

L’equip haurà d’aguantar el proper mes amb Bueno (té quatre targetes), Juanpe (tocat) i Arnau

ALTERNATIVES

Amb aquest sistema tenim més estabilitat i a hora d’atacar ho fem amb efectius. Ens està donant bastant
Francisco Rodríguez
TÈCNIC DEL GIRONA

LA DADA

Gumbau, Calavera o Luna podrien ser opcions. Pau Resta, del filial, no ha debutat
5
jornades
encadena el Girona invicte, i ha jugat quatre d’aquestes cinc jornades amb la defensa de tres centrals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)