Girona

ÁLVARO GARCÍA

FUTBOLISTA DEL RAYO

“Només pensem a pujar”

“Estem contents i tenim ganes de jugar i confiança per guanyar demà”

“Està en bona dinàmica i els veig molt bé. A dalt tenen dinamita, gent molt bona, és un equip que manté jugadors de primera i és un rival molt complicat”

Sabem que si guanyem el Girona els avantatjarem de sis punts amb un partit menys i el ‘goal average’ a favor

Álvaro García (Utrera, Sevilla, 1992) és un dels actius ofensius més importants que té el Rayo Vallecano. Hi va aterrar l’estiu del 2018 procedent del Cadis per uns cinc milions d’euros –és el fitxatge més car de la història del club– i té entre cella i cella retornar a primera. Demà serà una de les grans amenaces que tindrà a davant el Girona.

Aquesta és la seva tercera temporada al Rayo i està sent la millor. És el màxim assistent de l’equip.
Em trobo molt bé. Per números potser sí que és la millor temporada des que soc aquí a Vallecas i estic molt content. Noto la confiança del mister i dels companys, que és el que em faltava.
Què ha canviat?
L’estil de joc és un pèl diferent, potser ara som més verticals, sortim més al contraatac i això em beneficia. Després el que deia de la confiança; quan un jugador té confiança intenta fer coses que abans no intentava fer i això ho estic notant aquest curs.
La confiança és vital...
És fonamental, molt important. Un jugador sense confiança fa un joc fàcil, no s’arrisca, intenta no fallar; en canvi, quan té confiança intenta fer coses encara que falli mil vegades.
Li va pesar ser el fitxatge més car de la història del Rayo?
Al principi no hi penses però quan no et surten les coses potser hi dones algunes voltes. Al final, però, he estat tranquil i aquest any estan sortint bé les coses, com em van sortir al Cadis.
Abans d’arribar al Rayo també va sonar per al Girona...
Aquell any al Cadis hi va haver interès de molts equips, però només això. No es va arribar a concretar res.
Va anar al Rayo, a primera, que ha viscut una trajectòria paral·lela a la del Girona. Aquell curs (2018/19) tots dos van baixar. Com es viu un descens?
És molt difícil. Són moments que ningú vol viure. Un descens és una marca negra a la teva carrera i ningú vol tenir-lo. Són moments difícils i tant de bo puguem pujar aquest any.
La campanya passada, com el Girona, anaven per l’ascens i també es van quedar pel camí.
Va ser un any complicat. Vam començar més o menys bé, però després vam tenir una època en què vam tenir moltíssims empats i allò ens va treure del play-off. L’última jornada vam estar a punt però l’Elx va guanyar i van ser els que van pujar. És difícil perquè són temporades difícils d’assimilar i ara només tenim ganes de tornar a pujar, però la categoria és molt complicada i ja es veu que és molt difícil baixar i tornar a pujar.
Què la fa tan complicada?
És molt competitiva. Qualsevol equip et pot guanyar, el nivell és molt similar i si vas confiat pensant que tens un equip de primera segurament quan vagis a jugar a fora et pintaran la cara i si no surts amb la intensitat del rival no guanyaràs.
Ara són a llocs de ‘play-off’. Com estan?
Després del partit de l’Sporting vam acabar tocats pel fet de perdre, però vam anar a Almeria i vam aconseguir els tres punts, que eren importantíssims. Estem contents i amb confiança de guanyar demà.
Els venen uns dies decisius amb els partits contra el Girona (demà) i el Mirandés (dimecres).
Tenim ganes de guanyar demà i si ho fem, farem un salt, posarem distància respecte als de darrere.
Per al Girona és una final. El Rayo està més tranquil?
Nosaltres tenim també el partit de dimecres contra el Mirandés, però ho vivim igual. Sabem que si guanyem el Girona els avantatjarem de sis punts amb un partit menys i el goal-average a favor. Tenim ganes de jugar i confiança.
En l’anada el resultat va ser 0-0 però van ser superiors. És una referència aquest partit?
Els duels directes sempre són una referència per a la segona volta. Però és veritat també que el Girona està ara en bona dinàmica. Els veig molt bé i serà un partit molt complicat.
Què en destaca, del Girona?
A dalt tenen dinamita, gent molt bona. És un equip que manté jugadors de primera i és un rival molt complicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)