Girona

Un problema central

Francisco ja té decidit com resoldrà el forat a l’eix de la defensa causat per les baixes de Juanpe i Bernardo per al partit de demà al feu del Rayo

El tècnic estudia si Calavera o Luna fan de tercer central, però no dona pistes

En el que probablement és el millor moment de la temporada i en el més transcendental, a Francisco li ha sorgit un contratemps més amb les lesions de Juanpe i Bernardo. La planificació de la plantilla, que amb la marxa de Jonas Ramalho al mercat d’hivern va quedar amb només tres centrals del primer equip, hipoteca la possibilitat de jugar amb un sistema de línia de tres al darrere, ja que si hi ha absències, com és el cas, en complica molt la utilització. I és que últimament el Girona ha crescut i ha guanyat basat en un 3-5-2, però demà al feu del Rayo Vallecano, amb només dos centrals disponibles com són Santi Bueno i Arnau Martínez, la sensació del filial, la incògnita està en com resoldrà el tècnic la situació; si continuarà apostant pel mateix esquema, fet que l’obligarà a reciclar algun jugador a la posició de central, o si tornarà als quatre defenses. “Haurem de modificar coses”, va dir, enigmàtic, en un parell d’ocasions, ahir en una roda de premsa prèvia al partit que es va avançar, ja que l’equip, que acostuma a volar el mateix dia en vol xàrter, es desplaçarà avui, el dia abans, amb rumb a Vallecas. “Ara mateix ens sentim forts amb defensa de tres, però la situació és la que és i haurem de canviar coses”, va indicar l’entrenador, que no va avançar res, tot i que sí que va afirmar que ja sap el que farà i que ja està treballat. “El partit està preparat. Ja es veurà si juguem amb tres o amb quatre al darrere, cosa que ja està decidida, però no vull donar pistes al rival”, va manifestar.

Les opcions per acompanyar Bueno i Arnau si aposta per la continuïtat del dibuix son Gerard Gumbau, a qui ja ha alineat en la demarcació dues vegades aquest curs, i Pau Resta, central del filial, però el tècnic no va descartar Jordi Calavera i Antonio Luna. “Són jugadors que es poden adaptar perfectament a la posició de central i, de fet, en altres temporades amb altres equips han pogut fer-ho. Estan preparats per, si es dona la situació, actuar allà”, va indicar Francisco, que, no obstant, també va recordar que “fa dues setmanes contra l’Albacete no vam tenir Bernardo ni Bueno i vam jugar amb línia de 4”. La realitat, però, és que la versió oferta per l’equip que orienta en aquell matx contra els castellanomanxecs va ser molt pobra tot i la victòria (2-1) aconseguida amb dos gols al 92 i al 95 i, des d’aleshores, en els següents dos enfrontaments ja va tornar als tres defenses, amb una millora substancial del conjunt, sobretot en atac. “Darrerament hem mostrat la nostra millor versió a camp contrari”, va expressar, convençut que aquesta és una de les claus per superar el Rayo demà, sense descuidar, és clar, la fase defensiva. “Intentarem fer-ho, però sabent que tot depèn que fem una gran feina sense pilota”, va assegurar. “Ells són un equip amb molta gent a dalt, amb molts davanters de primer nivell i tenen un gran potencial”, va continuar. “Pressionen molt amunt i els seus jugadors de dalt tenen molta intensitat en defensa. Hi haurà molts duels i haurem d’encertar”, va insistir el tècnic, amb el record present del duel de la primera volta (0-0) en què el Rayo va ser un vendaval que el Girona va aguantar sostingut per Juan Carlos. “Esperem que no sigui igual. Hi haurà moments que ens dominaran, serà complicat, però serà un partit diferent pel tram en què estem”, va asseverar.

EL PROTAGONISTA

Ara mateix ens sentim forts amb defensa de tres, però la situació és la que és i haurem de canviar coses contra el Rayo
El partit està preparat. Ja es veurà si juguem amb tres o amb quatre al darrere, cosa que ja està decidida, però no vull donar pistes
Fa dues setmanes contra l’Albacete no vam tenir Bernardo ni Bueno i vam jugar amb línia de 4
Francisco Rodríguez
ENTRENADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)