Espanyol

Un triomf de primera davant el Leganés (2-1)

2a divisió A. Els blanc-i-blaus fan un pas de gegant cap a l’ascens sumant la seva cinquena victòria consecutiva amb gols de Darder i Melamed. La distància amb el tercer, l’Almeria, ja és de deu punts a manca de 8 jornades

Espanyol 2 Leganés 1

ESPANYOL:Diego López; Dídac Vilà, David López (Calero, 61’), Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Vargas, 89’), Puado (Melamed, 45’), Embarba; Dimata (Fran Mérida, 76’), Raúl de Tomás (Wu Lei, 89’).LEGANÉS:Riesgo; Tarín (Rosales, 82’), Sergio G., Omeruo, Javi Hernández; Rober Ibañez (Bua, 75’), Eraso (Brandon, 85’), R. Pérez, Gaku; Miguel (Sabin, 75’), Arnaiz (Múñoz, 82’)..GOLS:1-0 (1’) Darder; 1-1 (51’) Miguel; 2-1 (73’) Melamed; t.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva. T.G.:Omeruo (23’); Eraso (81’);

L’Espanyol ha aconseguit un triomf decisiu davant de Leganés. Una victòria que el manté líder però que té un valor doble. Primer, per deixar a un rival directe com el conjunt madrileny a 13 punts inabastables a manca de 8 jornades i, el més important, ampliar l’avantatge respecte el tercer classificat: l’Almeria que avui ha perdut davant el Saragossa i ja està a deu punts. Un salt de gegant per amarrar l’ascens que ja és a tocar.

El partit ha començat de manera immillorable per l’Espanyol. El gol més matiner de l’any ha arribat als 30 segons. Dimata ha pressionat la sortida de pilota sobre Riego i el porter s’ha tret la pilota de sobre que ha recollit Darder. El geni d’Artà ha executat una vaselina des de 40 metres per fer el primer de la nit i avançar l’Espanyol. Sisè gol del migcampista balear. En la jugada següent Diego López ha evitat l’empat guanyant un mà a mà amb Arnaiz. Tot i això, la festa seguia de manera impertorbable pel conjunt local que ha viscut còmode amb el vent a favor. Una centrada d’Embarba, des de la dreta, ha estat tocada amb la mà per Omeruo. Penal de llibre. Raúl De Tomàs ha buscat el seu 21è gol des dels onze metres i s’ha arriscat amb un panenka que ha impactat a travesser. Ocasió perduda de l’Espanyol d’encarrilar el partit de manera ràpida i efectiva. El penal fallat ha donat ales als madrilenys i ha fet perdre pistonada als blanc-i-blaus. El Leganés ha anat guanyant empenta amb el pas dels minuts. i s’ha estirat amb més perills cap als dominis de Diego López. El partit ha arribat al descans amb un avantatge mínim d’un Espanyol que podia tenir la victòria al sac.

La segona part ha començat amb problemes per l’Espanyol amb un gol de Miguel després d’un rebot i una jugada polèmica per un fora de joc posicional de Robert Ibañez que el col·legiat no ha consultat amb el VAR. L’Espanyol ha vist com el seu avantatge s’ha diluït. Un nou partit ha començat. Melamed tenia una bona oportunitat per fer el segon, però el seu xut, amb tot a favor, ha marxat per sobre del travesser. La perla del planter no ha fallat en la segona oportunitat que ha tingut. Assistència de Keidi Bare i rematada inapel·lable del jove davanter de tisora per tot l’escaire. Golàs que val mig ascens. Preciós i quina manera de celebrar l’aniversari del jove futbolista que avui ha fet 20 anys. Un gol inoblidable i que alimenta les sensacions d’un Espanyol imparable que camina amb fermesa cap a primera a manca de set jornades per acabar la lliga. La primavera és blanc-i-blava.