Espanyol

Posin el cava a la nevera

Espanyol. Triomf decisiu contra el Leganés dels blanc-i-blaus, que ja tenen encarrilat el retorn a primera. Darder i Nico Melamed signen la victòria amb dos grans gols. RDT ha fallat un penal

Espanyol 2 Leganés 1

ESPANYOL:Diego López; Dídac Vilà, David López (Calero, 61’), Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Vargas, 89’), Puado (Melamed, 45’), Embarba; Dimata (Fran Mérida, 76’), Raúl de Tomás (Wu Lei, 89’).LEGANÉS:Riesgo; Tarín (Rosales, 82’), Sergio G., Omeruo, Javi Hernández; Rober Ibáñez (Bua, 75’), Eraso (Brandon, 85’), R. Pérez, Gaku; Miguel (Sabin, 75’), Arnaiz (Muñoz, 82’).GOLS:1-0 (1’) Darder. 1-1 (51’) Miguel. 2-1 (73’) Melamed.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva. T.G.: Omeruo (23’), Eraso (81’).

L’Espanyol camina de manera decidida cap a primera. La victòria clau contra el Leganés val el seu pes en or. És el cinquè triomf consecutiu dels catalans, que porten un ritme demoníac que té una única destinació: primera divisió. L’any en l’infern de segona ja té data de caducitat però la llum, al final del túnel, ja s’albira. Aquest Espanyol fa olor de primera i victòries com la d’ahir són d’aquelles que eleven la moral de la tropa. El Leganés, un rival directe, ja està a 13 punts, que semblen inabastables. La cosa no s’acaba aquí i la derrota de l’Almeria a Saragossa (pròxim rival en la lliga) allunya l’Almeria, tercer, a 10 punts. La trajectòria d’11 jornades sense perdre és la d’un equip que està vivint el millor moment de la temporada quan la lliga enceta el seu tram més decisiu. Ara només és qüestió de ficar el cava a la nevera i esperar que l’ascens sigui una realitat matemàtica.

El guió del partit va ser recargolat. El Leganés va ser un senyor rival. Dur de pair i costerut de guanyar, i això que el partit es va posar ràpidament de cara. Darder va recollir un refús d’Asier Riesgo. El geni d’Artà es va inventar una deliciosa vaselina per fer el primer. Només havien passat 30 segons i els catalans celebraven el primer. El Leganés va advertir que no havia vingut a passejar-se i Diego López va evitar l’empat guanyant el mà a mà amb Arnaiz en la jugada següent. Però l’Espanyol va tenir a tocar la sentència del partit. Omeruo va fer un penal infantil i RDT va ser l’encarregat d’executar la pena màxima. El seu Panenka va acabar impactant al travesser. Aquesta acció va donar ales al Leganés, que seguia viu dins el partit i va trobar el premi a la seva insistència amb un gol tot just començar la segona part. Miguel va aprofitar un refús per fer l’empat amb una jugada embolicada amb polèmica.

L’Espanyol estava obligat a remar i refer-se del cop. Era el moment de veure la resiliència blanc-i-blava, que va fer acte de presència. Un nou partit va començar. Melamed tenia una bona oportunitat per fer el segon, però el seu xut, amb tot a favor, va marxar per sobre del travesser. La perla del planter no va fallar en la segona oportunitat que va tenir. Assistència de Keidi Bare i rematada inapel·lable del jove davanter de tisora per tot l’escaire. Golàs que val mig ascens. Preciós, i quina manera de celebrar l’aniversari del jove futbolista, que ahir va fer 20 anys. Un gol inoblidable i que alimenta les sensacions d’un Espanyol imparable que camina amb fermesa cap a primera a manca de vuit jornades per acabar la lliga. La primavera és blanc-i-blava i aquest Espanyol no té aturador. Ahir va sortir l’Espanyol més pragmàtic però ara és qüestió d’amarrar els punts i les victòries. Ara, la pròxima estació és a Almeria, on l’ascens ja pot agafar un color definitiu. Pas a pas i golàs a golàs. El retorn a l’elit ja serà un fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)