Girona

Queda l’heroïcitat

Frustrada l’oportunitat de pressionar el Rayo, el Girona té molt complicat mantenir l’expectativa de lluitar per l’ascens

Cap dels equips que han disputat les eliminatòries d’ascens tenia tant desavantatge faltant vuit jornades

Un 25% dels equips que han disputat les eliminatòries per pujar a primera divisió des que no hi ha tres ascensos directes eren fora dels sis primers llocs un cop superades 34 jornades i van acabar fent-s’hi un lloc en les vuit últimes. És el que ha de buscar ara el Girona, amb l’agreujant que la seva missió, complicada d’allò més arran de la derrota polèmica a Vallecas, no té precedents. Cap dels deu equips que han recuperat terreny en les últimes vuit jornades –ni naturalment els altres 30 que es van mantenir entre els sis primers– ha hagut de retallar un desavantatge com el del Girona. El Rayo, sisè, és a sis punts més el goal-averege i un partit pendent que jugarà demà. Més rival sembla ja l’Sporting, que té set punts més que els gironins i ha de visitar Montilivi en la 39a jornada.

El Girona, setè, sap per experiència pròpia què és recuperar terreny, perquè la temporada 2015/16 ocupava el desè lloc superades deu jornades i va acabar quart. L’equip de Machín, però, tenia a tres punts de distància el sisè, al qual va treure dos punts més –en va acabar retallant cinc– al final de curs, abans d’eliminar el Còrdova en semifinals i caure contra l’Osasuna en la tornada de la final a Montilivi. Aquell curs és el més cridaner dels deu anteriors en què hi ha hagut play-off, perquè dels quatre equips que el van disputar, només el Nàstic era entre els sis primers quan faltaven vuit jornades.

L’èxit del Còrdova

L’equip que més punts va eixugar per accedir al play-off és el Còrdova de la temporada 2013/14. Superades 34 jornades, l’equip andalús era onzè amb 46 punts, quatre menys que el sisè. Dirigit per Albert Ferrer (havia arribat en la 27a jornada), en va fer prou amb quatre victòries, tres empats i una derrota en les vuit últimes jornades (15 punts de 24) per accedir al play-off com a setè (el Barça B va acabar tercer). Amb l’ara porter del Girona Juan Carlos com un dels protagonistes –no va agafar la titularitat fins a la 32a jornada, i ja no se’n va moure–, el Còrdova va eliminar el Múrcia en les semifinals i va pujar a primera en un final èpic, gràcies a un gol d’Uli Dávila en el minut 93 a Las Palmas després d’una invasió de camp d’aficionats locals que ja celebraven l’ascens.

El Girona, tot i la irregularitat mostrada, acumula els mateixos punts (49) que la temporada passada després de la 34a jornada (derrota a Elx), amb la diferència que l’equip que encara dirigia Pep Lluís Martí era en zona de play-off, sisè amb un punt més que el setè. Dos partits més tard –triomf contra el Numància i derrota al camp del Màlaga–, el club va acomiadar Martí tot i ocupar el cinquè lloc i va contractar Francisco. En les vuit últimes jornades, el Girona va fer 15 punts de 24 per arribar als 63 punts, una xifra que ara seria baixa perquè el play-off s’ha encarit.

AMB JUAN CARLOS

4
punts
de desavantatge tenia el Còrdova, que era onzè (2013/14). Va entrar al ‘play-off’ i va pujar en l’afegit de la final.

EXPERIÈNCIA PRÒPIA

El 2016, el Girona era desè a tres punts del sisè i va acabar quart amb dos punts més

LA DISTÀNCIA

El Rayo, amb un partit menys, és a 6 punts; l’Sporting, que ha de visitar Montilivi, a 7

HI HA MOVIMENTS

Dels 40 equips que han fet el ‘play-off’, 10 eren més avall després de 34 jornades

NO N’HI HA PROU

El Girona té els mateixos punts que fa un any, però el ‘play-off’ serà més car
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)