Espanyol

El ritme diabòlic blanc-i-blau

Sense aturador. Els deixebles de Vicente Moreno han donat un cop decisiu per a l’ascens sumant cinc victòries consecutives per posar-se líders i deixar el tercer classificat a deu punts

L’Espanyol està vivint un moment dolç de joc i de forma. El seu millor aval són les cinc victòries consecutives que ha sumat en el tram més decisiu del campionat. Quan a molts els tremolen les cames i els entra el vertigen, l’Espanyol ha mostrat fermesa i convicció en totes les seves accions. És un equip camaleònic. Capacitat per signar grans golejades com ara contra el Logroñés (4-0), Castelló (1-3), Fuenlabrada (4-0) i Albacete (0-3) o bé saber patir contra un gran rival i mostrar la seva cara més competitiva diumenge contra el Leganés (2-1). Ningú va dir que l’ascens seria fàcil, tot al contrari. Però els deixebles de Vicente Moreno s’han posat la granota de treball i amb l’ànima d’un treballador metal·lúrgic que combina el futbol de fantasia, en alguns moments, i el de picar pedra carregat d’humilitat i treball col·lectiu.

El ritme diabòlic de l’Espanyol és evident i la placidesa amb què es viu la lliga a falta de vuit jornades per acabar s’entén per aquesta consecució de cinc victòries consecutives. Cap dels equips implicats a la zona alta ha aguantat l’arrencada prodigiosa dels periquitos. I és que, cinc jornades enrere, l’Espanyol estava fora dels llocs d’ascens després d’un empat contra el Mirandés. Era tercer, a un punt de l’Almeria i a cinc del Mallorca, el líder. Cinc jornades després, el decorat s’ha capgirat com un mitjó. L’Espanyol és líder amb 70 punts; els balears són segons a dos i els andalusos han caigut fins a la tercera posició a una distància de 10 punts, que es podria disparar a 13 si els blanc-i-blaus són capaços de sumar la sisena victòria consecutiva. Un triomf seria l’últim cop d’efecte per lligar l’ascens. Sortir d’Almeria amb 13 de distància i la diferència de gols a favor a falta de 21 punts per jugar-se deixaria de facto l’ascens sentenciat amb el dubte de fer-ho com a primers o segons.

Precisament, l’acceleració en aquestes últimes cinc jornades és espectacular i eleva a onze jornades les que fa que l’Espanyol no perd en la lliga amb un balanç de 7 victòries i quatre empats. És a dir, 25 punts dels 33 possibles, la millor ratxa invicta de la temporada. Tot i això, ara el repte de l’equip de Vicente Moreno implica sumar una sisena victòria consecutiva; un fet que no ha passat encara en tota aquesta temporada. Serà la segona vegada que els blanc-i-blaus tenen l’ocasió de fer-ho. Abans de Nadal van enllaçar cinc victòries seguides, però la ratxa es va tallar en el primer partit de l’any a Las Palmas. Però aquestes magnífiques ratxes constaten la duresa d’aquest curs a segona, on en anys anteriors amb 70 punts ja s’havia assolit l’ascens. Una autèntica barbaritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)