Espanyol

Cabrera: “Seria molt imprudent donar per fet l’ascens”

Calma. El central ha rebaixat l’eufòria tot i que és conscient que el duel davant l’Almeria és clau. “És obvi que si guanyem farem dos passos endavant, però juguem davant un gran rival”

Leandro Cabrera és un dels puntals de la defensa de l’Espanyol. El futbolista uruguaià ha disputat un total de 2.531 minuts sent el quart jugadors més utilitzat per Vicente Moreno al llarg d’aquesta temporada només per darrere de Diego López, David López i RDT. Les seves 28 titularitats l’eleven com un futbolista essencial per entendre com l’Espanyol és la segona defensa menys golejada de la categoria amb 22 gols encaixats en 34 partits.

Aquest matí, el central ha passat per roda de premsa on ha valorat el seu bon moment personal com el col·lectiu d’un Espanyol que està focalitzat en el duel davant l’Almeria que podria ser un cop definitiu per encarrilar l’ascens a primera. Una victòria a terres andaluses deixaria el tercer classificat a 13 punts a manca de 21 jornades. “És obvi que si guanyem farem dos passos endavant. Una altra cosa és no entrar en l’eufòria i l’altre no dir les coses òbvies. Guanyar seria donar una empenta a l’objectiu, però és un rival molt perillós i un gran rival. Haurem de donar la nostra millor versió espiritualment i quan estem amb aquesta motivació és complicat guanyar-nos”, ha dit Cabrera que ha mantingut un discurs prudent de cara a l’ascens. “Les ganes s’entenen, però no ho tenim encara en les nostres mans. Seria molt imprudent donar-ho per fet. El dilluns tenim el partit més important i davant un gran rival. Anem pels tres punts. Podem esperar una mica més per estar eufòrics. Ara hem d’estar més calmats.

MIRANDA I EL CANVI

“En aquells tres partits que vam empatar no recorda un falta d’intensitat, però sí per moments baixàvem l’atenció i ho hem pagat molt car. El gol de Nico va ser un punt de clau. Vam estar 90 minuts sense fer un gol i vam aconseguir empatar. Però hem seguit fent el mateix. Res de xerrades miraculoses ni res semblant. A partir d’aquí va començar la bona dinàmica”.

VICENTE MORENO.

“El suport que ens ha donat davant els micros també se l’ha trobat dins de la plantilla que li ha donat suport. Ell arribava nou aquí i calia veure quins botons podia tocar. Aquesta plantilla és diferent i ell l’ha gestionat. Després dels tres empats potser hauria buscat una forma de punxar i motivar. Ell va seguir treballant amb tranquil·litat i seguir amb el pla. En un món on es perd moltes vegades la paciència ell va ser molt pacient i va creure en nosaltres”.

ESTAT FÍSIC.

“El bon estat físic en què estem és el que ens fa doblegar el nostre rival i les dades de la lliga així ho diuen. Estem molt contents en aquest sentit i és un dels nostres punts forts: l’alta intensitat en el joc i en totes les accions”.

ALTA PUNTUACIÓ.

“És una lliga molt competitiva. Ho és sempre i els tres que estem a dalt no ens podem descuidar. Fins i tot els que estan en play-off. El nivell d’aquest any és molt alt. I això fa que sense perdre tres partits els rivals, per poc, ens atrapen i això ens convida al fet que no podem afluixar. Hem de doblar esforços”.

FINAL DE LLIGA

“Tots els que han vingut i ens hem quedat és per aconseguir l’objectiu. Hem tingut molt temps d’estar en la part alta, però ara és tot més important. Arribem al tram final d’una manera ideal i només tenim ganes de què arribi el dilluns. El final ja s’apropa i no hem afluixat fins ara i no ens toca celebrar abans de temps. Tenim plena confiança en les nostres possibilitats. Celebrarem quan ho hàgim de celebrar”.

NICO MELAMED.

“L’Espanyol ha d’estar orgullós per tot el planter que té. Nico, en particular, està passant per un bon moment i és conseqüència de la seva qualitat i caràcter. Si no s’atura, pot arribar on vulgui i el sostre només s’ho posarà ell. És un company molt centrat i s’esforça en cada entrenament. Quan està en el camp sempre passen coses”.

UMAR SADIQ

“M’agrada enfrontar-me als millors perquè m’obliga a treure el millor nivell i és el davanter més destacat de la lliga. Tinc moltes ganes. És un partit molt atractiu”.

SORTIDA DE PILOTA.

“Em fa més mal perdre una marca que donar una passada. Però sempre cal millorar”.

PRIMERA DIVISIÓ.

“Estic molt feliç en el club per tot el que envolta el club: afició i companys. Em sento important i estimat. On vol estar un, on és feliç? Vull jugar amb l’Espanyol a primera divisió i espero que sigui la temporada vinent”.

DEBILITAT MENTAL I FANTASMES.

“L’equip, en general, ha aconseguit netejar certes imatges que van haver-hi en el passat. Hem fet un pas endavant en certs moments d’aquesta temporada. Quan vam ser més criticats més valents hem estat en el terreny de joc. Golassos, 70 per cent de possessió... sincerament hem donat un pas endavant com a grup. Ens hem fet molt forts mentalment i això, el que cal fer, és que no sigui unes circumstàncies sinó una mostra d’identitat”.

NIVELL SEGONA DIVISIÓ.

“El nivell general està sent molt alt entre els sis primers. Jo vaig jugar un play-off amb el Saragossa amb 61 punts i guanyant l’últim partit”.

EGOS DINS DEL VESTIDOR

“Aquest equip treballa i, en general, amb jugadors que tenen una qualitat tan alta és difícil de trobar perquè ho supleixen amb la qualitat. Ens hem trobat amb un sacrifici, esforç i entrenar com animals. L’èxit és aquest: treballar i tirar endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)