Girona

El protagonista

Yan Couto

Futur mundial, però present gironí

Yan Couto és una realitat per al Girona. El brasiler va aterrar al club blanc-i-vermell perdut i innocent com qualsevol persona que surt per primera vegada del seu país amb divuit anys per iniciar el somni europeu. Posar-se a to físicament després de no competir durant mesos per culpa del coronavirus i de fer-ho, anteriorment, de manera esporàdica amb el primer equip del Curitiba encara en edat juvenil, va impedir a Couto ser protagonista en la primera meitat del curs amb el Girona. Veient el rendiment actual que està mostrant el carriler esquerre amb el conjunt gironí, costa entendre l’ostracisme que ha hagut de passar el brasiler, que no veia la manera de desbancar en la seva posició un Jordi Calavera, a bon nivell. Contra el Saragossa, Yan Couto va fer un autèntic partidàs. Ja en el minut 4, una internada marca de la casa amb posterior centrada va provocar el penal de Jair per unes mans dubtoses que acabaria sent l’1-0 de Stuani. El sud-americà va tocar 66 vegades la pilota i va ser clarament el jugador més incisiu en l’atac del Girona. No hi ha cap mena de dubte que el sistema actual disposat per Francisco ha permès al jugador cedit pel City fer un pas endavant per convertir-se en un dels indispensables per al tècnic andalús, que ha canviat els rols dels seus dos laterals esquerre com qui gira un mitjó.

Des del carril, Yan Couto pot mostrar a la perfecció les seves millors armes. La profunditat, la verticalitat i el driblatge són elements que fan ser al de Curitiba un defensa diferent, treballat i modelat amb el patró dels laterals brasilers que han marcat una època en el futbol mundial. Yan arriba fins a la ratlla de fons, centra bé i busca amb criteri el company més ben situat, però darrerament mostra un to físic que li permet recuperar terreny de defensa per ajudar els seus companys a tapar els espais. En el 85, amb el partit gairebé mort i un Saragossa entregat, Yan Couto va tenir temps de veure Sylla i fer-li una assistència que va acabar amb el 3-0 definitiu i posant el colofó a un gran partit del carioca, que cada dia que passa deixa més bocabadats els aficionats gironins i confirma la projecció que va fer lluitar dos clubs com el Barça i el City per aconseguir els seus serveis. Yan Couto es revalora cada dia que passa, i com a blanc-i-vermell se li farà curta la temporada. La seva edat podria permetre al Girona aspirar a una altra cessió, però el rendiment actual fa pensar que l’elit és a l’abast de la mà del jove brasiler, que acumulant minuts i bones aportacions i experiències com a gironí continuarà creixent fins arribar al punt òptim de maduració i fer eclosió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)