Girona

Raons per agafar-s’hi

El Girona s’ho creu, completa un senyor partit i fa un pas indispensable per mantenir l’expectativa d’atrapar els llocs de ‘play-off’

Un penal polèmic transformat per Stuani aplana el camí (6’), Bustos hi posa calma (65’) i Sylla arrodoneix el trio (84’)

GIRONA 3 SARAGOSSA 0

GOLS:1-0 (6’) Stuani, de penal. 2-0 (65’) Nahuel Bustos. 3-0 (84’) Mamadou Sylla.ÀRBITRE:López Toca, del col·legi càntabre.VAR:Sagués Oskoz.Targetes grogues:A Aday (53’), Santi Bueno (57’), Gumbau (67’) i Luna (78’), del Girona; i a Gabri Fernández (18’) i Tejero (60’), del Saragossa.Targetes vermelles:Cap. GIRONA: Juan Carlos Arnau Juanpe Santi Bueno
Yan Couto Monchu Cristóforo
Terrats (75’) Gumbau
Ibra Kebé (75’) Aday
Luna (61’)
Mamadou Sylla
Yoel Bárcenas (86’) Stuani
Nahuel Bustos (61’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Samu Saiz, Calavera i Gonpi.
SARAGOSSA: Cristian Álvarez Tejero
Peybernes Jair Nieto Francho
James (83’) Zapater
Eguaras (66’) Sanabria
Alegría (83’) Adrián González
Bermejo (66’) Gabri Fernández
Iván Azón (46’) Juanjo Narváez
RESTA DE CONVOCATS: Ratón (p.), Acín (p.), Vigaray, Francés, Zanimacchia, Chavarría i Larra.

Els resultats ho marquen tot, més que mai, però el Girona hi afegeix també sensacions. L’equip ja era un altre, tot i la derrota dolorosa, polèmica i cara a Vallecas, i ahir ho va confirmar amb una versió convincent, completa i rodona. Amb tots els ingredients. Porteria a zero per trencar una sèrie que semblava inacabable de dotze jornades, inspiració dels tres davanters centre per corroborar una golejada, i actuació molt digna de la majoria i destacada d’uns quants. Amb l’única pega de les sancions –cauen de cop Gumbau, Santi Bueno i Aday–, el Girona posa pressió als equips que el precedeixen, que és el que ha de fer per mantenir viva la flama. Hi arribarà o no, però el Girona ofereix raons per agafar-s’hi.

Coses del VAR

Com si les queixes haguessin tingut efecte, el Girona es va trobar només de començar una mena de compensació del VAR. La mateixa perplexitat que van provocar les decisions a Vallecas es podia aplicar en el penal que va assenyalar López Toca per unes mans de Jair i que Sagués Oscoz va validar. Coses del VAR. El cas és que el Girona va manar en el marcador des de ben aviat, perquè Stuani no va perdonar. Els gironins, que ja havien ofert una cara molt millorada en els partits anteriors, van tornar-se a mostrar molt més segurs, convençuts i confiats que setmanes enrere. Francisco no va retocar ben res, més enllà de donar una mica més d’aire a l’eix de la defensa amb el retorn de Juanpe. El damnificat va ser l’improvisat central a Vallecas, Antonio Luna, perquè amb el juvenil Arnau, que no para de créixer, no hi ha espai per al dubte.

El Girona va tenir més la pilota, cosa que al Saragossa no li anava pas malament. Els aragonesos buscaven la profunditat de Narváez i, tot i que no van fer rematades entre els pals, van generar algun ensurt en una primera part oberta. Qui més desentonava, amb diferència, era López Toca, amb un arbitratge desconcertant. Fins al descans, el Girona no va crear gaire més perill, tot i que les progressions d’un Yan Couto en mode màquina enlluernaven. Un grapat de córners no van ser productius. Sylla va intentar recollir un parell de pilotes interessants però va faltar precisió. A l’altre costat, Juan Carlos no va haver de fer cap intervenció de luxe, tot i que el Saragossa es va estirar més d’un cop. De fet, va arribar a marcar, però en un fora de joc claríssim (42’).

El Girona hauria pogut posar-hi molta tranquil·litat només començar la segona part, però Sylla no va definir bé en una ocasió claríssima a dins de l’àrea. Tot i el desavantatge, el Saragossa no va acabar de fer el pas endavant, sinó més aviat al contrari. Zapater, en una falta en què la tanca es va obrir, va estar a punt de sorprendre Juan Carlos, que no va haver de fer cap intervenció de mèrit. El Girona se sentia còmode, amb fases de bones combinacions, sobretot pel costat dret amb Gumbau i Yan Couto. Si no acabaven en rematada, com a mínim ho feien en córners. I en el desè servei des de la cantonada va arribar el 2-0. Gumbau la va posar de meravella al segon pal, des d’on Nahuel Bustos va tornar a aparèixer. Com quinze dies enrere, l’argentí va necessitar ben poca estona per marcar el seu segon gol en la lliga. El gol va donar molta tranquil·litat al Girona, que de fet tampoc havia patit. Els aragonesos van perdre gas i fe, i ni tan sols van fer l’estirada pròpia dels equips que estan perdent en la recta final. Semblava que ho volien provar a partir del minut 80, però va ser quan va aparèixer la inspiració de Mamadou Sylla que havia trobat a faltar abans. El gol del vallesà arrodonia el vespre a Montilivi, d’una actuació coral convincent completada amb protagonisme dels tres davanters, que tornen a trobar un camí que s’havia embardissat molt setmanes enrere.

Són uns quants brots verds els que fan millorar la versió col·lectiva d’un altre Girona. Fins i tot l’equip va aconseguir mantenir la porteria a zero, i això que a última hora Peybernes va estar a punt d’espatllar-ho, com havia fet Yuri en el temps afegit contra la Ponferradina. Però era fora de joc, i ahir va tornar a aparèixer el VAR. Ahir, sí.

L’ALTRA CARA

El VAR valida un penal per mans molt discutible, que permet que Stuani faci l’1-0

MOLT BONA CARA

L’equip ofereix un bon nivell, serè i molt més atrevit, segur i confiat amb la pilota

ACABA SENT PLÀCID

El Saragossa s’apaga en la segona part i Juan Carlos no ha de fer cap aturada

GAIREBÉ TOT RODÓ

Golejada, injecció de confiança i porteria a zero, amb l’única taca de les sancions

MINUT A MINUT

6’ Stuani marca l’1-0 de penal després d’una centrada de Yan que treu Jair amb la mà enganxada al cos, però el VAR no hi diu res.
14’ Córner tens de Gumbau que engalta Stuani de volea, però toca un defensa que evita el gol. 20’ Tejero deixa sol Narváez amb una passada llarga, però l’atacant controla malament. 41’ Canvi de joc de Gumbau, Aday rep, retalla i prova un xut potent que bloca el porter. 43’ Bona jugada col·lectiva dels visitants i el xut de Sanabria a la frontal el tapa la defensa. 45’ Acció calcada a l’anterior que acaba Francho amb un xut desviat per poc.
48’ Mamadou Sylla rep dins l’àrea després d’un rebot; però, tot sol, xuta a les mans de Cristian.
58’ Zapater executa una falta al vèrtex de l’àrea i a punt està de sorprendre al primer pal, però acaba al lateral de la xarxa.
65’ Nahuel aprofita una gran centrada de Gumbau després d’un córner en curt per rematar, de cap i a l’àrea petita, i marcar el 2-0. 69’ Iván Azón ho prova de cap però des de massa lluny i bloca sense problemes Juan Carlos. 82’ Tejero ho prova de manera innocent des de la frontal i no troba porteria.
84’ Yan Couto mareja el defensa abans d’assistir Mamadou Sylla, que, al cor de l’àrea, amb un xut sec, marca el 3-0.
93’ Peybernes culmina marcant una jugada embolicada però ho fa assistit per Jair, que estava en fora de joc i el VAR anul·la la diana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)