Girona

La pressió fa efecte

El Girona retallarà com a mínim dos punts el desavantatge respecte a la zona de ‘play-off’ per la derrota de l’Sporting, que té a quatre punts

La lluita s’obre i arriba en el millor moment per al conjunt de Francisco, amb confiança i fiable per fi a Montilivi, on encadena tres victòries per primer cop en tot el curs

Les raons per a l’esperança creixen a Montilivi. L’equip de Francisco va sortir molt reforçat del senyor partit que va fer divendres contra el Saragossa (3-0) i que li permetia mirar-se els partits dels rivals amb la satisfacció d’haver fet la feina i haver-los posat pressió. I el primer que podia ensopegar, ho va fer. En el derbi asturià a El Molinón, l’Sporting va confirmar que viu el pitjor moment de la temporada i va encadenar la tercera derrota. L’Oviedo, que serà el pròxim rival del Girona –diumenge (14 h) al Carlos Tartiere– va fer valer un gol de Johannesson (6’) i va frustrar els de David Gallego, que poden perdre avui el cinquè lloc perquè només tenen un put més que el Rayo, que juga al camp del Logroñés (14 h). L’Sporting té quatre punts d’avantatge respecte al Girona i ha de visitar Montilivi en la 39a jornada. Els gironins, que començaven la jornada a sis punts de la zona de play-off, en retallaran com a mínim dos i l’acabaran a tres punts (si el Rayo perd) o a quatre del sisè classificat.

El 0-1 a El Molinón acaba de destapar l’Sporting com a rival al qual ha d’aspirar a atrapar el Girona, en una lluita més oberta del que s’intuïa quan el Rayo semblava l’únic candidat a prendre-li el lloc. El Girona, amb la pega que és el que ha d’eixugar el desavantatge, ha anat oferint arguments per a l’optimisme, amb l’equip al seu millor to del curs. La victòria contra el Saragossa va ser la tercera consecutiva a Montilivi, sèrie que no havia aconseguit en tota la lliga. La fiabilitat com a local era fonamental per alimentar el somni.

LA DISTÀNCIA

El Girona acabarà la jornada a quatre punts del sisè, o a tres si el Rayo perd avui a Logronyo

Més de tres anys sense guanyar per tres gols a Montilivi

X.M.

El Girona no està gens habituat a tenir un partit tan plàcid com el de divendres contra el Saragossa. Fa quinze dies, això sí, els de Francisco ja van oferir una molt bona versió contra el Fuenlabrada i van situar un 3-0 en el marcador que només va maquillar en el temps afegit Yuri, que va evitar que Juan Carlos acabés amb la porteria a zero. Una victòria amb un avantatge de tres gols, l’equip no l’havia tingut en tota la temporada. De fet, l’última vegada que ho va aconseguir va ser amb Juan Carlos Unzué a la banqueta, el 6 d’octubre del 2019, al camp del Racing de Santander (0-3, en el primer triomf a camp contrari de la temporada passada). Força més enrere quedava encara l’anterior victòria per tres o més gols de diferència a Montilivi. Els blanc-i-vermells no ho aconseguien des de fa més de tres anys. Va ser en la primera temporada a primera divisió, contra el Leganés, el 16 de febrer del 2018 (3-0). Stuani va marcar l’1-0, Portu va fer el segon i Juanpe va rematar la feina el dia que Eloi Amagat va debutar a la màxima categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)