Espanyol

Avui pot ser un gran dia

Espanyol. Vol tancar l’ascens a La Romareda i signar una efemèride per al record. Els catalans en faran prou amb un punt, però al davant tindran un Saragossa angoixat i a tres del descens

L’Espanyol espera cicatritzar les ferides avui a La Romareda. Un estadi històric com l’aragonès es pot convertir en l’escenari del cinquè ascens del conjunt català després dels aconseguits les temporades 1962/63, 1969/70, 1989/90 i 1993/94. És el moment de tancar el capítol del dolorós descens del curs anterior. Una baixada als inferns que s’ha produït en plena pandèmia de la Covid-19 i sense l’escalf dels aficionats, que s’han mirat les prestacions dels seus des de la distància.

Els blanc-i-blaus només necessiten un empat contra un Saragossa que viu aquest final de temporada amb la por de convertir-se en un nou Deportivo que lluita per sortir de segona divisió B. Els aragonesos han tocat l’ascens en les dues darreres temporades, però ja acumulen vuit cursos allunyats de l’elit. El neguit del Saragossa contrasta amb l’alegria d’un Espanyol que sempre que ha baixat ha tornat a pujar l’any següent. Enguany, el retorn era ineludible per raons econòmiques i esportives. Continuar a segona amb un pressupost de primera hauria estat catastròfic. Però Vicente Moreno ha ensenyat als seus futbolistes a surar a l’infern. Fer de la marató per segona un camí fàcil de superar malgrat alguna pedra en el camí. Però els blanc-i-blaus han demostrat una enorme regularitat en tota la seva trajectòria. Van tancar la primera volta amb 45 punts i, ara mateix, poden superar aquesta xifra si guanyen els cinc últims partits, fins a assolir una puntuació històrica de 92 punts. Una xifra mai vista i que deixaria enrere el rècord del Dépor.

Vicente Moreno no vol mirar més enllà del duel de La Romareda. “Ara vivim de lloguer i volem el pis, després ja anirem per la casa amb piscina”, va explicar, de manera gràfica, quan li van preguntar pel fet de ser campió de lliga i aconseguir rècord de punts. Moreno va tornar a mostrar el seu aspecte tranquil i la prudència que ha preconitzat durant tota la temporada. “Cal afrontar cada dia així. Esperem que pugui ser un gran dia i guanyar el partit. No signo l’empat. No hi ha cap equip que faci això. Igual que el Saragossa. Volem guanyar, i aquesta és la nostra intenció”, avisava el de Massanassa sobre la possibilitat de conformar-se amb un punt que seria suficient per segellar l’objectiu de l’ascens.

El tècnic volia donar normalitat a una setmana que pot desfermar l’alegria: “Ha estat una setmana tranquil·la. No hem fet res de diferent.” “No estic dins de cadascun, però el més intel·ligent és no pensar en això: només en el partit i en les coses que fem bé”, va assenyalar Moreno, que no perdia l’ocasió per advertir els seus deixebles de la dificultat de guanyar. “No tenim res fet. Estem en una bona situació i el que hem de fer és moltes coses bé per guanyar el partit i certificar el que vindrà després. No tenim res aconseguit i això s’ha de certificar sobre el terreny de joc”, va insistir. “Juguem contra un transatlàntic que hauria d’estar a primera divisió. A priori veig un partit molt difícil. Hem de fer moltes coses per guanyar. Tenim molt respecte al rival.” El tècnic també va llançar un missatge als seguidors: “Noto l’afició il·lusionada i amb ganes que l’equip guanyi. Tenim una possibilitat i ens empenyen perquè així sigui. No volem fallar. Volem que estiguin orgullosos. És a les nostres mans fer un bon partit i guanyar-lo.”

Un dels grans absents serà Raúl de Tomás. Vicente Moreno haurà d’explorar diverses alternatives per suplir el golejador de l’equip, baixa per Covid-19. El dubte del tècnic és si apostar per Melendo o bé per Melamed. En les anteriors ocasions va triar el davanter de Sant Adrià, que li dona més control de pilota i més joc associatiu per dins.

Un rival amb urgències

El Saragossa viu aquest final amb l’angoixa del descens, que té a tres punts. Un empat l’alleugeriria, però no certificaria res. “Ells venen per l’ascens i el nostre ascens és la permanència”, va dir el tècnic local, Juan Ignacio Martínez. “Sabem que és difícil, ens enfrontem al millor equip, però ho farem sense por. Vindran pensant en aquest punt que els pot donar l’ascens, però nosaltres estem en una situació delicada”, va destacar.

LA PRÈVIA

22 equips
sense propera
Ells venen per l’ascens i el nostre ascens és la permanència. Jugarem sense por
Juan Ignacio Martínez
entrenador del saragossa
Noto l’afició il·lusionada i amb ganes. No volem fallar. És a les nostres mans
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)