Girona

IAGO LÓPEZ

LATERAL DRET DEL LOGROÑÉS CEDIT PEL GIRONA

“El Girona sembla un altre equip”

“Tots estan més compenetrats i han fet un pas endavant”

“Tot futbolista vol jugar per l’equip que el va fitxar, ho intentaré”

Iago López Carracedo (Lugo, 6 d’abril del 1999) juga per segona campanya seguida al Logroñés, cedit pel Girona. El gallec va aconseguir el curs passat l’ascens a segona A amb els de La Rioja assumint un paper principal, i aquest curs, també com a indiscutible al lateral dret, està tenint una estrena notable com a professional.

Dues temporades ja al Logroñés. Suposo que s’hi sent com a casa?
Pràcticament sí. És la segona temporada aquí i hi estic content, conec el club i els companys. Les coses em van bé i són força vivències les que estic vivint tot esperant complir els objectius marcats en aquest final de curs.
I després de l’ascens històric de la temporada passada, amb l’estima de l’afició?
No podem sortir gaire al carrer per la pandèmia. És una llàstima ja que la vida social se’ns ha reduït molt, però la gent que em veu pel carrer sí que m’anima a continuar fent-ho bé, em dona suport i això em fa sentir estimat.
La seva participació a l’equip és brutal tot just en el seu primer curs a segona A?
No em puc queixar gens ja que el tècnic em va donar l’oportunitat i m’està donant la confiança durant tot el curs. Estic molt content i intento rendir tant com puc en cada partit per mantenir la bona línia.
El segon futbolista que més minuts acumula. No s’ho hauria pensat ni vostè?
La veritat és que no. Al començament sempre tens la il·lusió de poder jugar el màxim de partits, ja que és la meva primera temporada com a professional. El meu objectiu era acumular el màxim de minuts però no d’aquesta manera. Estic molt content de tota la feina feta i recullo els fruits en forma de partits i minuts que em serveixen per continuar millorant.
Quin paper ha tingut el seu tècnic, Sergio Rodríguez, en la seva evolució recent?
Sobretot la confiança que tot jugador necessita per estar còmode al camp i sentir-se part important de l’equip. Això és vital perquè el futbolista vagi evolucionant.
El seu equip lluita per no baixar i en la major part del curs han estat fora del perill. Aquest és l’objectiu prioritari?
Tenim clar l’objectiu des de l’inici del curs. Hem tingut la sort d’estar gairebé sempre fora del descens tot i estar-hi a prop. Vam tenir una bona dinàmica de sis victòries consecutives però sabíem igualment quina era la nostra lluita. Les sis victòries ens van ajudar però no ens van canviar la perspectiva.
Són un equip de ratxes. Sis victòries consecutives, després un sol triomf en dinou jornades, ara només n’han perdut un dels últims set. Com es viu en aquesta muntanya russa?
Costa d’explicar. Hem tingut moments molt bons però també moments dolents. Intentes quedar-te amb els moments bons ja que els dolents els intentes evitar i millorar, però és veritat que en tot un campionat sempre hi ha bons i mals moments i havíem d’estar preparats per afrontar cada instant.
Suposo que segueix de reüll les evolucions del Girona?
Sí, els veig bé. Al començament potser no estaven del tot fins, però l’estiu va ser estrany per a ells, amb molts fitxatges, poc temps... Ara estan en el millor moment i es troben en play-off. Depenen d’ells per seguir allà i segur que lluitaran fins al final.
Demà un partit dels bonics de jugar, també perquè hi ha moltes coses en joc, no?
Tant un equip com l’altre ens juguem molt. El Girona lluita per una cosa molt maca, però la nostra lluita també ens obliga a donar el màxim. Serà un partit intens i bonic per a l’espectador.
Quin partit espera? Potser per la bona ratxa el Girona serà un contrincant que voldrà imposar el ritme? O també hi tenen coses a dir?
Rebrem un Girona que encadena tres victòries i sí que potser voldran portar la iniciativa. Nosaltres intentarem fer-ho al màxim de bé i treballarem per vèncer o esgarrapar algun punt que ens mantingui en la lluita.
Té contracte amb el Girona fins al 2022. Pensa a tornar i poder jugar a Montilivi?
Sempre he estat centrat en el Logroñés, ja que és on soc actualment. Si aquí hi ha bons resultats i individualment les coses van bé ja es veurà cap a on em porta el futur, que ara és el Girona ja que tinc contracte amb el club l’any vinent.
És una il·lusió triomfar al Girona?
Tot futbolista vol jugar per l’equip que el va fitxar. Ho intentaré de totes passades, però si per certs aspectes no és possible triaré l’opció que sigui més beneficiosa per a mi.
Què li semblen els laterals drets del Girona? Darrerament amb carrilers Yan Couto està assolint un gran nivell?
Són dos grans futbolistes tots dos. Recentment m’he fixat més en Yan Couto que en Calavera però tots dos ho fan bé. La joventut de Couto i la qualitat que té és enorme i s’està mantenint fix com a titular.
Vostè seria un bon carriler, no? De fet, amb el Peralada li va tocar jugar en aquesta posició.
M’ha tocat jugar de carriler en alguna ocasió i, sobretot, al Peralada, ja que gairebé sempre jugàvem amb línia de cinc i em tocava jugar des del carril.
Li ha anat de meravella el canvi de sistema, al Girona?
Sembla un altre equip. Tots estan més compenetrats i han fet un pas endavant respecte a la línia de quatre. Els resultats estan acompanyant i tot això és fruit del bon treball que estan fent amb el sistema i els mecanismes que el mouen.
Com a excompany de Santi Bueno, el sorprèn el nivell que està mostrant l’uruguaià?
No em sorprèn gens. Sabia que en Santi Bueno era un gran central i va ser una llàstima que en el primer any no li donessin l’oportunitat que necessita un futbolista per consolidar-se i tenir una bona trajectòria. Enguany es va guanyar la titularitat i ha gaudit de continuïtat per demostrar la seva qualitat, que en té molta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)