Espanyol

L’Espanyol és de primera (0-0)

2a divisió A. Els blanc-i-blaus sumen un punt davant del Saragossa que els serveix per assolir el cinquè ascens de la seva història a manca de quatre jornades pel final de lliga

Saragossa 0 Espanyol 0

SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Vigaray, Peybernes, Jair, Nieto; Bermejo, Eguaras (Sarabia,84’) , Zapater (Francho, 66’), Adrián (James, 66’); Ivan (Vuckic, 86’), Narvaez (Pep Chavarría, 84’).ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Cabrera, David López, Pedrosa; Keidi Bare (Pol Lozano, 86’), Darder; Embarba (Vargas, 86’), Melendo (Melamed, 66’), Puado (Fran Mérida, 78’); Dimata (Wu Lei, 66’).GOLS:Cap.ÀRBITRE:TPulido Santana (col·legi Las Palmas). T.G.Bermejo (41’); Dimata (45’); Zapater (57’)..

L’Espanyol ha aconseguit l’ascens matemàtic a primera després del seu empat a La Romareda. Ho ha fet amb quatre jornades de marge respecte el final de lliga i superant la solvència amb la que ho va fer José Antonio Camacho el 1994. Una cloenda de campionat molt plàcida gràcies a les prestacions d’un equip que ha enllaçat 15 jornades sense perdre i que ha accelerat quan més ho necessitava. No li han tremolat les cames als deixebles de Vicente Moreno en aquesta fase decisiva del curs i aquesta ha estat una de les claus de la temporada. Avui, a la Romareda, un estadi històric, ha posat la cirereta a una temporada rotunda en joc i punts.

El conjunt blanc-i-blau necessitava un empat per arribar a l’objectiu i ho ha aconseguit. Un ascens que ha estat un esclat de joia sense fi després del xiulet final. L’alegria s’ha desfermat arran de gespa. Abraçades, ulls amb llàgrimes i mirades el cel com buscant un Déu per implorar gràcies. Era el punt i final a una temporada dura, duríssima, amb molt condicionants atípics marcats per una pandèmia que ha regirat el sentiment del futbol. Un joc sense aficionats, però amb el seu escalf des de la distància.

El duel ha estat carregat de tensió per totes dues bandes. El Saragossa és un equip angoixat i que veu com les possibilitat de baixar són reals. Els nervis han estat evidents, però ha mossegat l’àrea de Diego López amb un parell de xuts on l’intervenció de Diego López ha estat decisiva. La rèplica de l’Espanyol ha arribat amb una magnífica acció de Sergio Darder. El d’Artà s’ha desfet de tres jugadors del Saragossa per clavar un xut que s’ha anat per sobre el travesser. Però la millor ocasió de la primera part ha estat en les botes d’Embarba. El madrileny ha executat una falta que s’ha dirigit a l’escaire. Cristian Álvarez, ex porter blanc-i-blau, s’ha tret una mà per evitar el gol català.

La segona part ha continuat amb lleugers intercanvis de cops entre tots dos equips. Puado ha acaronat el gol però, de nou, Cristian Álvarez ha evitat el gol visitant. El pas dels minuts ha disparat el conformisme. L’empat significava l’ascens per a l’Espanyol i era un punt analgèsic pel Saragossa en al seva lluita per fugir del descens. Però més enllà del futbol espès mostrat a La Romareda per tots dos equips l’Espanyol ha pot presumir que ha retornat al saló noble: primera divisió. Un dia per gaudir i celebrar i felicitar-se que, de nou, Catalunya tindrà més d’un club a primera divisió i això també és fer país. Retorn a la normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)