Girona

Ara s’ha de rematar

El Girona rep l’Sporting en el partit més decisiu del curs amb l’objectiu d’encarrilar molt la presència al ‘play-off’ (21h)

La dinàmica ascendent ha de donar ales als de Francisco contra un rival que ha viscut la situació contrària

El Girona ha cuinat la jugada de la temporada a foc molt lent, passant per mil i un problemes que ha hagut d’anar afrontant com ha pogut durant molts de mesos. En moltes setmanes fins i tot els més optimistes han arribat a pensar que no en sortiria res de bo, però al final l’equip, arran del canvi de sistema, ha trobat la fórmula perfecta per arribar al final amb totes les cartes a la mà. Amb això no n’hi ha prou, i és que tot aquest camí pot quedar en no res si avui, quan finalment arriba l’Sporting a Montilivi (21h), no es remata la feina. És un partit marcat en vermell en el calendari des del dia que els de Francisco van començar a dependre de si mateixos per assegurar la presència en la promoció d’ascens. Un partit que ho pot decidir pràcticament tot.

Després de quatre victòries consecutives i cinc en els darrers sis partits, el Girona necessita tombar l’últim rival directe que li queda per afrontar les últimes tres jornades amb la paella pel mànec. I més després que el Rayo es va retrobar amb la victòria ahir al camp del Fuenlabrada i ha deixat els gironins momentàniament fora de les posicions de play-off. En aquest sentit, els de Francisco en farien prou amb un empat per dependre d’ells, però es quedarien amb un marge d’error mínim, mentre que la victòria permetria d’assaltar la cinquena posició i agafar encara més aire gràcies als tres punts de marge respecte dels asturians i dels madrilenys. I, ja posats, pensant a guanyar la diferència de gols a l’equip asturià, que en el primer partit de lliga del Girona li va etzibar un 2-0 a El Molinón amb dos grans gols de Djuka. Si es pot guanyar per més de dos gols, millor.

No és una final, però com si ho fos, i en aquest sentit el Girona hi arriba aparentment amb avantatge, perquè la dinàmica ascendent dels gironins ha comportat una injecció de confiança immensa i l’equip viu el seu millor moment de la temporada, a la vegada que Francisco disposarà de tota la plantilla en el seu millor moment de forma amb l’única excepció del dubte de Pablo Moreno. L’Sporting, en canvi, es va retrobar amb la victòria la setmana passada contra el Lugo (1-0), però encara s’ha de veure si amb això n’hi ha prou per espantar els fantasmes que van aparèixer després de sumar només dos punts de quinze i permetre que el Girona li trepitgés els talons.

Un rival habitual

Encara que el partit d’avui a Montilivi no sigui definitiu, el fet que hi hagi un munt de coses en joc i que els tres punts valguin mig bitllet per jugar el play-off d’ascens sí que torna a fer reviure una de les rivalitats més grans –no per la tensió directa entre els clubs, però sí per tot el que s’hi jugaven– que han tingut els gironins per pujar a primera. Feia anys que no es vivia, perquè l’any passat l’Sporting no va tenir cap opció de pujar a primera i en l’any de l’ascens del Girona i l’anterior els asturians eren a primera, però en les dues primeres vegades que els gironins van tenir a les seves mans fer el salt a l’elit van topar amb un Sporting que els va fer la guitza.

El primer capítol d’aquesta lluita va ser la temporada 2012/13, amb Rubi a la banqueta del Girona, quan els dos equips es van trobar a la final del play-off d’ascens i els asturians van donar molt poques opcions als gironins i van guanyar a Montilivi (0-1) i a El Molinón (3-0). El segon capítol, el de la temporada 2014/15, va ser encara més dolorós, i és que els dos equips van mantenir la pugna per la segona posició fins a la garrotada del Girona contra el Lugo en l’última jornada, que va donar l’ascens a un Sporting que aquell dia va guanyar 0-3 al camp del Betis en un duel que des de Girona sempre s’ha vist amb força recel. Per això el duel d’avui és també una oportunitat de revenjar-se dels asturians i de començar a canviar la tendència d’una rivalitat que encara es podria repetir en el play-off.

DES DE DARRERE

Amb la victòria d’ahir del Rayo el Girona començarà el partit setè i fora del ‘play-off’

PER PENSAR-HI

La victòria seria un pas important, però recuperar el 2-0 d’El Molinón podria ser decisiu

NOVA BATALLA

El Girona vol revenjar-se del 2013 i el 2015, quan l’Sporting li va treure l’ascens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)