Girona

Argument ofensiu

Yan Couto. El brasiler cedit pel Manchester City, ara indiscutible, és una de les cares del canvi experimentat per l’equip orientat per Francisco

Inèdit durant el primer tram de campionat, Yan Couto és ara un futbolista indiscutible en el Girona. El brasiler de 18 anys és, de fet, una de les cares del canvi de l’equip de Francisco que tan bé funciona darrerament i que encadena set victòries i acumula 31 punts dels últims 36 disputats. “El nou sistema m’ha ajudat, jugo millor”, indica el futbolista, que ahir va parlar en roda de premsa. “De carriler estic més segur defensivament, estic més tranquil i em va millor per atacar, és la posició que més m’agrada”, explica Yan, cada dia més important, però que va haver d’esperar mig any ben bo per veure’s en l’onze habitualment. “Vaig arribar aquí a Girona malament de físic. Quan va començar la temporada no estava com estic ara i entenc el mister perquè no soc el del principi. Vaig treballar, el mister ho va veure i estic content d’estar jugant i de poder ajudar l’equip”, expressa.

I és que el creixement del dorsal 16 és tal, que s’ha convertit en un dels principals arguments ofensius de l’equip blanc-i-vermell. El joc en atac acaba sempre carregat al seu costat, el dret; participa molt, en la sortida de pilota i en la construcció, i amb les seves constants incursions per la banda resulta un factor desequilibrant. “Quan la pilota està a l’esquerra soc lateral, però quan està a la dreta soc com un extrem”, assegura. “La meva responsabilitat és ajudar l’equip en atac, fent un contra un, creant jugades amb Gumbau, combinant amb els davanters i posant centrades”, resumeix. El seu impacte a camp rival, tenint en compte també que és un carriler és alt i es mesura també amb números: amb 22 partits jugats, 17 com a titular, és el segon màxim assistent de l’equip amb 4 passades de gol, darrere de Gumbau (6); és el sisè que més dianes genera (5) entre assistències (4) i gols (1), i és també el segon que més driblatges fa per partit (1,5), superat per Samu Saiz (1,8). “De nota del curs em posaria un 7,5 o un 8. Sé que puc millorar. Em conec. Hi ha partits que ho faig bé, però en d’altres, no tant”, manifesta.

“Hem de ser humils”

Sobre el moment del grup, ja classificat per a la promoció d’ascens, Yan assevera que estan “molt contents per la victòria de l’altre dia” i que ara ja estan “pensant en el Cartagena per aconseguir els tres punts”, perquè com més amunt més amunt quedin en la classificació, “millor”. “Hem de seguir treballant junts, partit a partit; no som favorits i hem de tenir humilitat per jugar el play-off”, hi insisteix el brasiler, que no descarta continuar al Girona el curs vinent. “No he parlat ni amb el Manchester City, ni amb el Girona ni amb el meu representant. Si el Girona puja, és clar que és una opció seguir aquí i jugar a primera. A l’estiu en parlarem i decidirem què farem”, assegura.

EL PROTAGONISTA

Sé que puc millorar. Em conec. Hi ha partits que ho faig bé, però en d’altres, no tant
Yan Couto
FUTBOLISTA DEL GIRONA
4
assistències
acumula Yan Couto, el segon màxim assistent de l’equip amb només 22 partits jugats
Intento ajudar l’equip en atac, fent un contra un, creant jugades amb Gumbau, combinant amb els davanters i posant centrades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)