El Girona remunta a Vallecas i fa un gran pas cap a primera (1-2)

El Girona només necessitarà un empat a Montilivi –fins i tot li serviria un 0-1 o un 1-2 si fos al final de la pròrroga– per tornar a l’elit, i és que els gironins han fet un pas molt important cap a primera guanyant 1-2 a Vallecas contra el Rayo. Els de Francisco han patit de valent, i és que perfectament podrien haver dit adeu a moltes aspiracions en una mala primera part, però deu minuts d’inspiració entre el final de la primera i l’inici de la segona part han decidit un partit molt polèmic, amb un gol anul·lat a Nahuel Bustos que mai a la vida s’hauria d’anul·lar. A més, en el 89’ al Rayo també li han anul·lat un gol per fora de joc.

El Girona ha començat fatal. O vaja, el Rayo ha començat el partit de meravella, i és que ha sortit amb una marxa més que els gironins i des del primer minut ha atropellat els de Francisco. De fet, en els primers minuts ha tingut dues bones arribades i no ha desaprofitat la tercera per marcar l’1-0. Fran García ha provat el xut i Juan Carlos ha refusat, però després Juanpe no ha estat prou contundent i Isi ha etzibat un cacau que ha deixat clavat Juan Carlos (1-0, 6’). El gol encara ha donat més empenta als locals i ha deixat tocats els gironins, que han estat incapaços de fer dues passades seguides. De fet, fins passada la mitja hora el Girona ha hagut de sobreviure com ha pogut i semblava que el Rayo podia ampliar l’avantatge en qualsevol acció, però per sort pels de Francisco no ha caigut el segon. I en el 41’, en una de les primeres aproximacions a l’àrea del Rayo, Mamadou Sylla li ha deixat l’esfèrica dins l’àrea a Franquesa, que arribant des de darrere no ha perdonat i ha empatat el partit (1-1, 41’). Arribar al descans empatant era un miracle, però el Girona encara ha fet el segon amb un xut de Gumbau que ha desviat Nahuel Bustos a gol. El VAR, però, l’ha anul·lat en una decisió molt polèmica, i és que l’argentí tenia el braç enganxat i l’esfèrica li ha tocat entre el braç i l’espatlla –la normativa pot arribar a justificar la decisió, però absolutament tothom està d’acord que una acció així hauria de ser gol.

El cop del gol anul·lat en l’última acció de la primera part no ha distret al Girona, que ha arrencat la segona part com un coet i s’ha trobat amb l’1-2 en la primera ocasió, després d’una jugada col·lectiva excel·lent que ha culminat Mamadou Sylla amb un xut sec. Amb el marcador a favor el Girona s’ha dedicat a adormir el partit i a perdre temps, posant cada vegada més nerviós el conjunt madrileny, que ha pogut generar molt poc perill. Només Trejo, amb un xut desviat, ha posat l’ai al cor als gironins, a més d’algunes centrades sense trobar rematador. El gran canvi podria haver estat al 89’, i és que Pozo ha marcat el gol de l’empat però el VAR ha intervingut per anul·lar el gol per un fora de joc d’Ulloa, que havia estat l’asssistent.