Espanyol

La gestió del lateral dret

Mercat. Una de les grans decisions de l’estiu és la planificació del lateral dret, on el club blanc-i-blau té Miguelón, Óscar Gil i Víctor Gómez

L’Espanyol haurà d’anar posant fil a l’agulla a la seva planificació futura. Ara mateix el club només té una obsessió en el seu full de ruta: la renovació de Javi Puado, que acaba el contracte d’aquí a un any. La seva ampliació de contracte s’ha tornat prioritària i el club és conscient que, ara mateix, no podria adquirir un futbolista de les seves característiques i projecció en el mercat. Però més enllà d’això, l’entitat manega altres situacions que s’han d’anar decidint en les setmanes vivent. La plantilla actual de l’Espanyol no és la que iniciarà la temporada. Hi ha molts retocs a fer i canvis. La intenció del club implica fer diversos canvis, però el mercat ara mateix està més pendent de les figures de l’Eurocopa que no pas de començar a rodar. No serà un mercat com el de l’estiu passat, però tampoc agitat com el del 2019. Una finestra de transaccions a mig camí entre l’ebullició i la tranquil·litat. Però l’Espanyol, malgrat la tranquil·litat aparent del conseller delegat, José María Durán, en les seves declaracions de dimarts, té molts fronts oberts. Un dels que més amoïnen l’entorn és la gestió del lateral dret. Ara mateix l’Espanyol té tres laterals en nòmina: Óscar Gil, Miguelón i Víctor Gómez. Gil i Miguelón van ser fitxats aquesta temporada que ha acabat. Gil ha arribat procedent de l’Elx a canvi de mig milió d’euros. Ha fet una temporada de menys a més i ha aprofitat la lesió de Miguelón, que era el titular habitual per a Vicente Moreno. A més, Gil ha tingut l’oportunitat de jugar amb la sub-21 i, de retruc, la Covid li ha obert la porta per jugar amb la selecció espanyola absoluta. Miguelón, lesionat des del març, no tornarà fins a la pretemporada. Ja és propietat de l’Espanyol, després de l’ascens del club a primera, a canvi d’uns dos milions d’euros.

Víctor Gómez, el tercer lateral en nòmina, és el més jove de tots tres, té 21 anys –Miguelón en té 25 anys i Gil 23–. A més a més, el defensa d’Olesa de Montserrat ha acabat la temporada refermant-se en el lateral dret del Mirandés i s’ha convertit en el millor lateral de segona divisió; ha estat escollit en l’onze ideal de la temporada. El seu valor de mercat, segons el portal especialitzat Transfermarkt, s’enfila als 2,3 milions d’euros. També és el més elevat en la comparació amb Miguelón (1,6 milions) i Óscar Gil (800.000 euros). Ara el club haurà de veure com gestiona aquesta situació. De moment, Víctor Gómez està cridat per fer la pretemporada amb l’Espanyol, on intentarà aconseguir un lloc en la plantilla definitiva de l’Espanyol. De fet, el club reitera que compta amb tots tres, però l’última decisió serà de Vicente Moreno, que haurà d’escollir el que millor s’adapti a l’equip. De moment, Miguelón i Óscar Gil tenen avantatge respecte a Víctor Gómez pel fet d’haver jugat el curs anterior a les ordres de Vicente Moreno. Però el jove del planter ha demostrat que la seva cessió a Miranda ha estat molt profitosa. A més a més, Miguelón i Gil han estat dues inversions de l’Espanyol de l’estiu anterior i això dificultarà la seva sortida. Víctor és el més jove i també el que té més marge de maniobra per continuar progressant.

En tot cas, el club té un tema calent en la gestió dels laterals drets. I sense oblidar que al darrere arriba Omar. Però això ja seria una qüestió diferent i una gestió a mitjà termini i en clau de futur.

CÀSTINGS

La pretemporada, clau, però Víctor Gómez surt amb un evident desavantatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)