Espanyol

Wu Lei viu un final feliç

Protagonista.El davanter ha recuperat energia amb un gran final de temporada amb la seva selecció. El club blanc-i-blau el considera una peça estratègica i no contempla la seva marxa

Wu Lei és un futbolista estimat per la parròquia de l’Espanyol. El futbolista és un valor estratègic per l’entitat, ja no només per la relació de la propietat del club amb el jugador més important de la Xina sinó que pensen que el seu joc s’adaptarà millor a primera divisió que no pas segona. El cert és que la seva temporada ha estat la més discreta dels seus dos anys i mig que porta en l’entitat. Wu Lei ha estat un dels futbolistes menys utilitzats per Vicente Moreno. Només suma 835 minuts en lliga amb vuit titularitats, la majoria a l’inici de temporada. El xinès ha fet dos gols i ha donat una assistència. Només hi ha quatre jugadors que han disputat menys minuts que ell: Matías Vargas (624’); Pol Lozano (356’), Vadillo (191’) i el porter Oier (180’). D’aquest grup de quatre futbolistes, el que té més segura la seva continuïtat és el porter basc, però la situació de Matías Vargas, Vadillo i Pol Lozano, ara mateix, està més fora que dins del club. Segurament el club buscarà cessions per a tots ells per alleugerir la plantilla i buscar-li que recuperain els minuts perduts en un tercer club.

Aquest no és el cas de Wu Lei que té contracte fins al 2024 i el club ja ha dit, en boca del seu conseller delegat, José María Durán, que la seva sortida no està en el full de ruta de l’entitat. El futbolista se sent en força per continuar i, de fet, s’ha pres aquesta temporada com una prova de duresa mental tot i les queixes que hi ha en el seu país per les seves contínues suplències i poc protagonisme al llarg de la temporada. Wu Lei és un futbolista molt llaminer, però el xinès, malgrat les ofertes que ha tingut per marxar, té un lligam emocional amb el club que no vol trencar i més, després, del retorn a primera. L’afició blanc-i-blava encara té desada a la retina les bones prestacions del futbolista en el seu primer any a les ordres de Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ on va deixar patents mostres de la seva qualitat fent gols importants. L’objectiu de Wu Lei és tornar a mostrar aquest futbol i als seus 29 anys creu que està més preparat que quan va arribar a Europa. El club també comparteix aquest sentiment més enllà del pes específic que té el jugador per ampliar la imatge del club a la Xina.

El futbolista ha tancat la temporada amb la seva selecció recuperant les bones sensacions i demostrant que és un futbolista determinant en els partits de classificació per la copa del món on ha marcat cinc gols en els quatre partits de la fase de classificació. Ara la Xina, segona classificada del seu grup, haurà de jugar una segona fase el mes de setembre per arribar a la Copa del Món de Qatar.

La gira per la Xina segueix en punt mort

El fitxatge de Wu Lei, el gener del 2019, tenia un valor estratègic per a l’Espanyol i el seu creixement de marca a la Xina. El gegant asiàtic és on el president del club, Chen Yansheng, té el seu conglomerat d’empreses sota el segell del Rastar Group, la seva matriu. L’arribada del davanter xinès va suposar una dinamització del club a la Xina i, de retruc, un creixement exponencial de la marca de LaLiga. Només cal recordar com la majoria de partits de l’Espanyol s’acostumaven a jugar en horari de matí o bé a primera hora de la tarda per facilitar la presència de públic xinès per televisió. El poc protagonisme d’enguany de Wu Lei ha fet variar els horaris dels partits. Però més enllà d’això, l’Espanyol té un assumpte pendent després de l’arribada de Wu Lei: fer una gira per la Xina. Estava previst fer-la a l’estiu del 2019, però la classificació per l’Europa League i amb el fet de jugar la fase prèvia, va obligar a canviar els plans. Després la pandèmia de la Covid-19 ha tornat a fer trontollar els plans d’una gira que ara està en punt mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)