Girona

Un somni impossible

‘Play-off’ 2012/13. Amb Rubi a la banqueta, el Girona es va veure per primera vegada a prop de l’elit, però l’Almeria no va donar cap oportunitat en una final que es va complicar en l’anada a casa

Alcorcón 1 Girona 1

ALCORCÓN:Manu Fernández, Nagore, Rubén Sanz, Babin, Camille, Sergio Mora, Abraham, Fernando Sales, Juli (Dani Nieto, 83’), Kike López (Miguélez, 39’) i Oriol Riera (Urko Vera 86’).GIRONA:Isaac Becerra, Jose, Moisés Hurtado, Chus Herrero, David Garcia (Txiki, 82’), Tébar, Luso, Juanlu, Toni Moral (Jofre, 37’), Gerard Bordas i Felipe (Ion Vélez 70’).GOLS:0-1 (10’) Moisés Hurtado. 1-1 (63’) Miguélez.ÀRBITRE:Sánchez Martínez, del col·legi murcià.T.G.:als locals Rubén Sanz (56’), Babin (69’), Oriol Riera (75’) i Fernando Sales (93’), i als visitants Becerra (80’), Txiki (86’) i Tébar (93’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors.

Girona 3 Alcorcón 1

GIRONA:Isaac Becerra; Jose, Chus Herrero, Moisés Hurtado (Richy, 46’), David Garcia; Luso, Marcos Tébar; Juanlu, Jandro, Felipe; i Acuña (Ion Vélez, 12’).ALCORCÓN:Manu Fernández; Nagore, Babin, Rubén Sanz, Camille; Sergio Mora, Abraham; Fernando Sales (Sergi Enrich, 72’), Kike López (Dani Nieto, 46’), Juli; i Oriol Riera (Urko Vera, 68’).GOLS:1-0 (4’) Acuña. 2-0 (38’) Juanlu. 3-0 (79’) Juanlu. 3-1 (86’) Sergio Mora.ÀRBITRE:Martínez Munuera, del col·legi murcià.T.G.:al local Ion Vélez (25’), i als visitants Camille (35’), Kike López (45’), Fernando Sales (64’) i Rubén Sanz (71’).T.V.:cap.PÚBLIC:9.286 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Girona 0 Almeria 1

GIRONA:Isaac; Jose (Eloi, 70’), Richy, Chus Herrero, David Garcia; Marcos Tébar, Luso; Juanlu, Felipe Sanchón (Ion Vélez, 84’), Jofre (Acuña, 57’); i Gerard Bordas.ALMERIA:Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian; Verza, Corona (Álvaro, 62’); Aleix Vidal, Soriano (C. Calvo, 69’), Iago Falqué; i Charles (Jonathan, 80’).GOL:0-1 (49’) Charles.ÀRBITRE:Arias López, del col·legi cantàbre.T.G.:al local Chus Herrero (66’), i als visitants Iago Falqué (12’), Corona (38’), Christian (55’), Soriano (68’) i Gunino (74’).T.V.:cap.PÚBLIC:9.286 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Almeria 3 Girona 0

ALMERIA:Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian; Verza, Corona (Rubén Suárez, 83’); Aleix Vidal, Soriano (Álvaro Mejía, 79’), Iago Falqué (Carlos Calvo, 75’); i Charles.GIRONA:Becerra; Jose (Juanlu, 46’), Moisés Hurtado, Chus Herrero, David Garcia (Juncà, 75’); Luso, Tébar; Felipe, Eloi, Toni Moral (Jandro, 46’); i Acuña.GOLS:1-0 (16’) Aleix Vidal. 2-0 (51’) Charles. 3-0 (70’) Charles.ÀRBITRE:Jaime Latre, del col·legi aragonès.T.G.:als locals Soriano (40’), Charles (45’), Christian (68’) i Rubén Suárez (84’), i als visitants Acuña (37’) i Chus Herrero (53’).PÚBLIC:15.123 espectadors a l’estadi Jocs del Mediterrani.

En el cinquè any del Girona en el futbol professional, el club va fer el primer salt endavant, i és que si en les quatre primeres temporades els gironins havien passat sense pena ni glòria per la categoria i salvar-se ja es podia considerar un èxit, de cop tot va canviar. L’arribada de Rubi a la banqueta va aportar aire fresc a un bloc en què encara quedaven jugadors molt importants de l’ascens a 2a A. Es va firmar una temporada espectacular, i fins a l’últim moment el Girona va estar lluitant amb l’Elx, el Vila-real i l’Almeria per aconseguir l’ascens directe. No va poder ser, i els blanc-i-vermells van tancar la lliga en la quarta posició, classificant-se per al play-off d’ascens a primera per primera vegada en l’època moderna –en el curs 1935/36 ja havia disputat una lligueta de promoció entre sis equips.

El Girona va haver de jugar la semifinal contra l’Alcorcón, un altre equip que somiava per primera vegada arribar a l’elit. Superar el conjunt madrileny no va ser bufar i fer ampolles, però els gironins van superar la primera prova amb molta solvència, la mateixa que havien demostrat durant tot el curs. En cap moment havia perillat la classificació per a la final, ja que en l’anada a Santo Domingo Moisés Hurtado va fer el 0-1 ben aviat. L’Alcorcón va acabar empatant el partit d’anada, però en la tornada el Girona va tornar a ser letal. Acuña, en el minut 4, va començar a encarrilar el partit i Juanlu Hens va ser l’encarregat de convertir Montilivi en una festa, marcant el 2-0 abans del descans i el 3-0 que ho deixava tot més que sentenciat a deu minuts del final. El 3-1 de Sergio Mora ja a les acaballes no va embrutar gens la gesta del Girona, que es plantava a la final, on l’esperava l’Almeria.

Molt per aprendre

Tres dies després de superar l’Alcorcón, el Girona va afrontar l’anada de la final contra l’Almeria a Montilivi, que va tornar a respondre amb un ple absolut. A l’hora de la veritat, però, els gironins van tenir molt poc a dir, ja que l’Almeria va demostrar en tot moment que era un equip més experimentat i tenia les idees més clares –fins dos cursos abans els andalusos havien gaudit de les seves primeres quatre temporades a primera divisió. Tot i que el Girona no va ser el mateix que en tot el curs, condicionats en gran part per l’absència de Jandro, van tenir el partit de Montilivi molt obert. El gol de Charles a l’inici de la segona part va començar a decantar l’eliminatòria, però segurament el més dolorós va ser que el Girona va disposar d’un penal per empatar el partit d’anada, però Felipe Sanchón va errar des dels onze metres.

En la tornada als Jocs del Mediterrani, el Girona era conscient que només una gesta increïble hauria donat el premi. I no va poder ser. Aleix Vidal, al cap d’un quart d’hora de joc, va fer l’1-0, que va convertir el que fins llavors era una gesta en un impossible. Els gironins no van abaixar els braços i tot i no estar del tot fins, sempre van mirar de dir-hi la seva, fins que, ja en la segona part, Charles, l’estrella d’aquell Almeria, va fer el 2-0 en el minut 51 i posteriorment el 3-0, que deixava el partit completament sentenciat.

Va ser un cop dur, perquè veure’s tan a prop de primera no passa sovint, i menys en aquell moment en el Girona, però allà va començar a canviar la història del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)