Girona

Estomacada sideral

‘Play-off’ 2014/15. El Girona va encaixar un dur revés en l’única ocasió en què ha estat eliminat en les semifinals. Els gironins van desaprofitar un 0-3 a La Romareda perdent per 1-4 a Montilivi

Saragossa 0 Girona 3

SARAGOSSA:Whalley; Fernández, Rubén (Javi Álamo 67’), Mario (Cabrera 67’), Vallejo, Diego Rico; Pedro, Ruiz de Gallarreta (Basha 54’), Dorca, Eldin; Willian Jose.GIRONA:Becerra; Cifuentes, Pablo Íñiguez, Richy, Lejeune, Juncà (Aday 49)’; Pere Pons, Àlex Granell, Eloi Amagat (Felipe 64’); Mata i Fran Sandaza (Rovirola 78’).GOLS:0-1 (22’) Mata. 0-2 (44’) Lejeune. 0-3 (58’) Mata.ÀRBITRE:Valdés Aller, del col·legi de Castella i Lleó.T.G.:Als locals Dorca (10’), Mario (48’), i als visitants Juncà (30’), Pere Pons (54’), Eloi (64’).T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 15.000 espectadors a La Romareda.

Girona 1 Saragossa 4

GIRONA:Isaac Becerra; Aday, Pablo Íñiguez, Richy (Mas 62’), Lejeune, David Juncà (Coris 46’); Pere Pons, Àlex Granell, Jandro; Felipe (Sandaza 57’) i Mata.SARAGOSSA:Bono; Fernández (Javi Álamo 83’), Cabrera, Vallejo, Mario (Rubén 81’), Diego Rico; Dorca, Pedro, Ruiz de Galarreta (Basha 73’), Eldin; i Willian José.GOLS:0-1 (18’) Willian José, de penal. 0-2 (33’) Willian José. 0-3 (43’) Cabrera. 0-4 (66’) Fernández. 1-4 (72’) Aday.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo, del col·legi castellanomanxec.T.G.:Als locals Juncà (32’), Mas (64’), Aday (73’) i Pere Pons (93’); i als visitants Willian José (24’), Cabrera (44’), Fernández (83’) i Bono (84’).T.V.:Cap.PÚBLIC:8.348 espectadors a Montilivi.

El Girona va afrontar el play-off corresponent al curs 2014/15 trencat. Com un càstig dels més severs, els gironins van afrontar l’eliminatòria de semifinals contra el Saragossa com van poder i amb el pes de la desil·lusió a sobre. La sensació de l’entorn i dels mateixos jugadors era d’haver de jugar-se de nou les garrofes només uns dies després de perdre la que semblava una oportunitat única per aconseguir l’ascens directe a primera. I és que, el 7 de juny, Girona plorava després de veure com el Lugo li prenia l’ascens en l’últim minut de la darrera jornada de lliga, i només quatre dies després començava la segona aventura en un play-off per al club blanc-i-vermell.

Tot i el cop anímic, moral, i la pencada de valent que havia fet l’equip en un tram final de lliga gairebé immaculat per mantenir la lluita cos a cos amb l’Sporting, els gironins van treure tot l’orgull que els quedava a dins per quallar un partit immens en l’anada a La Romareda. Aviat, Mata va avançar el Girona aprofitant una errada de Whalley, un amic, i Lejeune, a la sortida d’un córner, va establir el 0-2 abans del descans. Semblava que el dol havia quedat superat i, de nou, Mata va establir el 0-3 definitiu. L’eufòria es va tornar a instal·lar entre el gironisme, que es veia a prop d’una nova final i, per tant, a les portes d’una nova ocasió d’assaltar l’ascens a la màxima categoria.

Un desastre majúscul

En la tornada, Montilivi va tornar a rebre els seus herois ferits només set dies després del desastre contra el Lugo, en un ambient encara enrarit a l’estadi. El partit no va començar bé i els futbolistes van jugar encongits, sobretot quan Willian José va obrir la llauna. Les pors van tornar a fer acte de presència i els fantasmes van apoderar-se de tots els presents fins que els aragonesos van olorar la sang i van decidir donar una estocada gairebé definitiva als blanc-i-vermells amb dues dianes més abans del descans que deixaven l’eliminatòria empatada, encara amb l’avantatge per al Girona, que en cas d’arribar amb el mateix resultat al final dels 90 minuts, i els 30 suplementaris, accedia a la final. No va caldre esperar gaire, ja que en el 66’ José Manuel Fernández va fer el 0-4 que va deixar glaçat Montilivi i desfets –encara més– els futbolistes gironins. Tot i el nerviosisme i la desesperació dels protagonistes, Aday va retallar distàncies en el 72 i només cinc minuts després Pere Pons va plantar-se sol dins l’àrea però va fallar davant Bounou un gol que hauria obligat el Saragossa a fer el cinquè.

Amb el xiulet final, els plors van tornar a fer acte de presència a Montilivi, en un curs històric amb un rècord de punts encara vigent (82) que va quedar sense premi. Sense l’ascens i, a sobre, amb dues garrotades siderals, les dues damunt de la gespa davant de la seva pròpia afició. Un cop dur que semblava que deixava tota l’entitat tocada de mort i amb la sensació que mai més s’estaria tan a prop de la màxima categoria. Per sort, els blanc-i-vermells van aixecar-se de la doble estomacada per insistir i persistir fins a assolir l’ascens el curs 2016/17. El del 2014/15 encara perdura en la ment de molts seguidors pels inputs positius d’una temporada amb registres inimaginables i 25 victòries entre la competició regular i el play-off, però també pels negatius, per les decepcions viscudes.

UN CÀSTIG

Tot i la victòria a La Romareda, l’equip va afrontar el ‘play-off’ desfet i tocat moralment

RES A FER

En la tornada, el Saragossa ja havia tornat el 0-3 de l’anada abans del descans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)