Girona

La pell, més dura

‘Play-off’ 2015/16. Després de superar el Còrdova a les semifinals en una tornada memorable amb pròrroga a Montilivi, el Girona cau a la final contra un sòlid Osasuna

Còrdova 2 Girona 1

CÒRDOVA:Razak; Stankevicius, Héctor Rodas, Deivid, Cisma; Carlos Caballero, Nando (López Silva, 87’), Luso, Fidel; Raúl de Tomás (Víctor Pérez, 62’) i Xisco (Pineda, 70’).GIRONA:Isaac Becerra; Alcalá, Richy, Kiko Olivas, Maffeo, Borja García (Alcaraz, 85’), Pere Pons, Granell (Eloi Amagat, 77’), Clerc; Cristian Herrera (Mata, 79’) i Rubén Sobrino.GOLS:1-0 (8’) Xisco. 2-0 (12’) Xisco. 2-1 (29’) Cristian Herrera.ÀRBITRE:Ocón Arraiz, del col·legi de La Rioja.T.G.:Als locals Héctor Rodas (36’), Xisco (45’), Nando (56’) i Stankevicius (68’), i als visitants Maffeo (48’) i Kiko (53’).T.V.:Cap.PÚBLIC:14.500 espectadors al Nuevo Arcángel.

Girona 3 Còrdova 1

GIRONA:Becerra; Kiko Olivas, Richy, Lejeune; Aday (Maffeo, 86’), Pere Pons, Borja García, Eloi (Granell, 46’), Clerc; Cristian Herrera i Lekic (Rubén Sobrino, 46’).CÒRDOVA:Razak; Stankevicius, Héctor Rodas, Deivid, Cisma; Nando (Pedro Ríos, 66’), Luso (Pineda 95’), Caballero, Fidel; De Tomás i Xisco (Víctor Pérez, 71’).GOLS:0-1 (55’) Xisco. 1-1 (64’) Borja García. 2-1 (80’) Aday. 3-1 (117’) Cristian Herrera.ÀRBITRE:Alberola Rojas, del col·legi de Castella-la Manxa.T.G.:Als locals Lejeune (62’), Rubén Sobrino (64’), Cristian Herrera (71’), i als visitants Caballero (45’), Deivid (103’), Víctor Pérez (113’.T.V.:Per doble amonestació a Stankevicius (74’ i 93’), del Còrdova.PÚBLIC:8.913 espectadors a Montilivi.

Osasuna 2 Girona 1

OSASUNA:Nauzet; Oier, Tano, Miguel Flaño, David García, Javier Flaño; Merino, Manu; De las Cuevas (Maikel Mesa, 63’), Kodro (Nino, 46’) i Roberto Torres (Pucko, 81’).GIRONA:Becerra; Maffeo, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Clerc; Pere Pons, Granell, Borja García (Richy, 92’); Mata (Rubén Alcaraz, 81’) i Cristian Herrera (Rubén Sobrino, 53’).GOLS:1-0 (5’) Kodro. 1-1 (72’) Kiko Olivas. 2-1 (77’) Maikel Mesa.ÀRBITRE:Munuera Montero, del col·legi andalús.T.G.:Al local Miguel Flaño (19’) i al visitant Borja García (88’).T.V.:Cap.PÚBLIC:18.391 espectadors a El Sadar.

Girona 0 Osasuna 1

GIRONA:Becerra, Aday (Javi Álamo, 69’), Kiko Olivas, Richy (Dejan Lekic, 73’), Lejeune, Clerc, Pere Pons, Granell, Borja García, Rubén Sobrino i Cristian Herrera (Jaime Mata, 69’).OSASUNA:Nauzet, Oier, Tano, Miguel Flaño, David García, Javi Flaño, Manuel Sánchez, Mikel Merino, Roberto Torres (Nino, 71’), De las Cuevas (Maikel Mesa, 56’), Kenan Kodro (Unai García, 74’).GOLS:0-1 (48’) Kenan Kodro.ÀRBITRE:Arias López, del col·legi cantàbric.T.G.:Als visitants Oier (31’), Kenan Kodro (48’) i Manuel Sánchez (55’).T.V.:Per doble amonestació, a Lejeune (78’ i 88’).PÚBLIC:9.108 espectadors a l’estadi de Montilivi.

L’elit del futbol donava l’esquena una vegada més al Girona. El guió es repetia: la porta quedava oberta i, quan estava a punt de travessar-la, se li tancava a la cara barrant-li el pas. Al primer play-off perdut en la final contra l’Almeria (2012/13), a l’ascens frustrat contra el Lugo i la posterior garrotada en la semifinal contra el Saragossa (2014/15), se li unia un nou desencís la campanya 2015/16 amb una nova desfeta en la final de la promoció. L’Osasuna, després de guanyar l’anada a El Sadar (2-1), també va mostrar-se sòlid a la tornada a Montilvi (0-1), i el conjunt blanc-i-vermell va tornar a experimentar la decepció en la pròpia pell. Una pell que, d’altra banda, era cada cop més dura. Les contínues desil·lusions així la hi van fer tornar, experiències que li van servir per, el curs següent (2016/17), assolir l’ascens directe en la lliga. En aquell moment, però, ningú no hi pensava. “El futbol ha tornat a ser cruel”, deia Pablo Machín, l’entrenador de l’equip, just després de caure contra l’equip navarrès. “És una decepció rere l’altra. Imagina’t lluitar tot un any per un objectiu i quedar-te’n a les portes l’últim dia”, seguia el tècnic. I al vestidor, també molta tristor: “És duríssim; no ens ho mereixem, això. Em queda la sensació que el futbol és una merda”, indicava Àlex Granell. “L’equip està molt afectat; hem perdut l’oportunitat de pujar dos anys seguits”, manifestava Isaac Becerra. “Quan tens l’objectiu a tocar el cop és molt dur i penso que tot plegat és una merda”, expressava Pere Pons.

El trajecte

El camí del Girona fins a la final no va ser senzill. En la lliga va haver de remar per certificar la presència en la promoció, fet que no es va produir fins a l’última jornada del campionat i, un cop amb el bitllet segellat, el primer obstacle va ser el Còrdova. L’anada al Nuevo Arcángel no va ser bo per als blanc-i-vermells, amb una derrota (2-1), en un duel que es va tornar costerut quan dos gols de Xisco (5’ i 12’) van posar-los al darrere 2-0 només de començar. Els de Machín van reaccionar i un gol de Christian Herrera (29’) va permetre’ls sortir vius d’una eliminatòria que van resoldre en la tornada a Montilivi. Va ser aquell un matx memorable (3-1) en què els gironins també van començar encaixant. Xisco (55’) va tornar a ser el botxí, però l’equip, escalfat per l’afició, es va aixecar per acabar establint la igualada. Borja García va fer l’1-1 (64’) i Aday, el 2-1 (80’), que va forçar una pròrroga cardíaca. El temps extra va ser mogut: un gol dels visitants obligava els locals a fer-ne dos, però n’hi va haver prou amb el de Christian Herrera (117’) per assolir la classificació per a la final.

I allà s’esperava l’Osasuna, amb l’anada a El Sadar, en una eliminatòria que tampoc va arrencar bé (2-1) per als gironins. A remolc aviat amb el gol de Kodro (5’), l’empat de Kiko Olivas (72’) a la segona part va durar poc, ja que Maikel Mesa (77’) va tornar a posar al davant els navarresos. A la tornada a Montilivi no hi va poder haver remuntada i de nou Kodro (48’), després del descans, va sentenciar un Girona que no va marcar.

EXPERIÈNCIA

El conjunt dirigit per Pablo Machín va assolir l’ascens directe la campanya següent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)